Még 1 gondolat. Ma még elképzelhetetlen, hogy 2500-3000ft körül legyen rv.kibocsátás, de ha a piac beárazza a nyereséges informatikát és a nyereséges telekommunikációt, valamint a hadiipart és ha pozitívan fogadja az űripari terveket, mert 2-3 nagy külföldi cég is beszáll + a NATO és az EU, hát majd simán lehet szvsz.
Szerintem nekünk részvényeseknek az a jó, ha minél később lesz. Ha nyereséges negyedévek és nagyot növekedő bevételek, valamint folyamatosan növekedő hadiipari bevételek után, jóval magasabb árfolyamon jöhetnek az új részvények. Jó lenne ha majd a cég kiadna várakozásokat is a következő 2-3 évre előre. Ősszel eladják a telekommunikációs hálózat kisebbségi részét. Utána bármikor jöhet 1 rv. kibocsátás. 25%-át tuti lejegyzi a rheinmetall. jó lenne ha valaki megjelenne még mint 5%-os tulajdonos. (Pl 1 nagy USA hadiipari, vagy űripari cég) az is nagyon jó lenne, ha az új részvények után Jászai "csak" 40%-os tulaj lenne. Ez komoly alapokat is hozhatna a papírba. sok alap nem szereti, ha van 1 tulaj aki 50% feletti. Kíváncsi vagyok mikor indulunk felfelé :D Én is neked és mindenkinek, gazdagodó, pihentető, jó nyarat kívánok! Jelszó: Amit ma megvehetsz, ne halaszd holnapra! :D 1830ft és 77milla
Legutóbb a mozgóátlagok metszésénél (MA50, MA200) beírták, hogy bejelzett az aranykereszt, ki fog törni a 4IG, utána pedig azt, hogy na ugye mi megmondtuk! Most is ezt várom... Na ugye, mi megmondtuk! :)))
Ezt a hatalmas cikket, megírhattuk volna kb. mi is 😅 Semmi új maximum azoknak, akik nem ismerik a papírt. Ráadásul én nem igazából szeretem, amikor a 4Ig-ről írnak a portfóliós srácok, mivel nem mindig tisztesek azok a segítő szándékok... Ha pedig írnak, akkor már sokkal jobban össze is lehetet volna szedni a dolgokat és több mindent kiemelhettek volna...Na de mindegy, most már legalább mindenki megtudta, hogy be vagyunk ide szűkölve és már a kilövésre várunk 🚀😅 🐂+🐮+🐃
Most is a 4iG-vel fogunk foglalkozni. A vállalat részvényei idén már 98,1 százalékot emelkedtek, az elmúlt hetekben azonban egy lassú, szűk konszolidációt láthattunk, noha több nagy horderejű bejelentés is érkezett a vállalat háza tájáról, legutóbb épp szerdán, amikor a 4iG bejelentette, hogy leányvállalata, a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt. előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást írt alá a HeliControl Kft. 63 százalékos üzletrészének megszerzéséről. Kapcsolódó cikkünk 2025. 07. 30. A 4iG megveszi a HeliControlt 4IG árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. 2025. 01. 02.2025. 01. 30.2025. 02. 27.2025. 03. 27.2025. 04. 28.2025. 05. 28.2025. 06. 26.2025. 07. 24.9001 1001 3001 5001 7001 900 Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével. A technikai kép alapján azonban hamarosan véget érhet ez a konszolidáció, ugyanis az árfolyam kitörés közelbe került. A tavaly év vége óta tartó emelkedő, és a február vége óta tartó mérsékelten csökkenő trend vonalai közé szorult be az árfolyam: 4igbeszűkülés Sikeres kitörés esetén elsőként a februári 1920 forintos csúcs szintjét tesztelheti az árfolyam, ezt követően azonban az árfolyam jó eséllyel át is lépheti és hosszabb távon is a 2000 forintos szint fölött maradhat. 4igup0731 Támaszok szempontjából most a jelenleg 1825,9 forintnál lévő 50 napos mozgóátlagra, valamint a már említett emelkedő trendvonalra ajánlott figyelni, amiből ha kiesne az árfolyam úgy sincs ok az aggodalomra: az 1710 forintos zóna májushoz és júniushoz hasonlóan újból foghatna egy esést: 4igtámaszok0731 Összességében elmondható, hogy izgalmas a 4iG technikai képe, a fundamentumok és a múltbeli tapasztalatok alapján a felfelé történő kitörésre van nagyobb esély, pozíciófelvétel szempontjából azonban erősen ajánlott megvárni a kitörést, és hogy megérkezzen a volumen is a papírba. A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ Címkék: árfolyam, tőzsde, részvény, magyar tőzsde, elemzés, kitörés, befektetés
Ezzel én is így vagyok, Ursula nem a kedvencem, de azért néha jól jön az öreglány... Szvsz itt minden jó irányba halad, lassan már a vak is látni fogja még a holdról is, így a következő félév szép lehet 😉
Mit gondolsz a külföldi tőzsdei bevezetésröl?Látsz rá esélyt,hogy mondjuk jövő tavasszal a választások előttig még megvalósul,vagy ez egy hosszabb átfutású dolog jelenleg?Köszönöm a válaszod!További kellemes nyarat,vigyázz magadra!üdv!
A közös hitelfelvételből finanszírozott fegyverkezési alapra 18 tagállam adott be pályázatot a tervezet első szakaszában. Az uniós fedezet kifejezetten kedvező visszafizetési konstrukcióval valósul meg, de sok tagállam szerint azzal is növelhető az ebből finanszírozott védelmi befektetések hatásfoka, ha azokból közvetlen Ukrajnában gyártott eszközöket vásárolnak. Az összesen 150 milliárd eurósra tervezett alapból eddig 127 milliárdra nyújtottak be igényt a nemzeti kormányok, amelyből különösen hatalmas összegeket szeretne lehívni Lengyelország és Magyarország is. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250731/otvenezermilliard-landolhat-ukrajnaban-az-unios-fegyverhitelek-lehivasa-utan-777395
Idén azért a 4IGnél is kiegyeznénk a 180%-os emelkedéssel. (Ami 5200ft-ot jelentene :D) Ugye??? 1 jó cikk: https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/07/vedelmi-ipar-reszveny-rheinmetall-hensoldt-4ig 4IGről a meglátás: "A 4iG-vel itthon is meg lehetett lovagolni a védelmi szektor reneszánszát A
szektor iránti befektetői érdeklődésnek van haszonélvezője itthon is. A
hazai távközlési és infokommunikációs piacon meghatározó pozícióval
rendelkező 4iG az űr- és a hadiipar területén is egyre aktívabb, sorra
jelenti be az ilyen jellegű beruházásokat és megállapodásokat.
Az ilyen irányú orientációt erősíti az is, hogy a magyar vállalat 25
százalékos tulajdonosa a Rheinmetall. A globális védelmi ipar
felpörgését látva úgy tűnik, a 4iG jó időzítéssel látta meg a
lehetőséget a szektorban." . Amit nem szabad elfelejteni, hogy a Rheinmetallal alapított közös cég a következő években 52 országban átveszi a Rheinmetall informatikai szolgáltatásait, amit eddig külsősök végeztek. Ebből szerintem hatalmas bevételek-nyereségek lesznek. Úgy gondolom, hogy a cél 2 éven belül a 4eft-5ft-os szintek elérése. Ott lehet majd 1 kis pihenő. 1828ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.