Szerintem van akkora hatalmuk (és legfőképp pénzük), hogy ezt megakadályozzák. A választások előtt lehet fűt-fát ígérni az ellenzéknek, aztán ha meg is nyerik, már egyből másképp fognak hozzáállni.
"A tranzakciók lezárását követően a 4iG Távközlési Holding vállalati értéke meghaladja majd az 1500 milliárd forintot" - ehhez képest "csak" 540 milliárd a kapitalizációnk....
Ne keseredj el, türelem, mondom én, aki 3 évig mínuszban csücsültem, mert nem tudtam, hogy mikor fog robbanni az árfolyam, és ez most is igaz. Sajnos a mai Vodafone maradék adásvételével kapcsolatban még mindig úgy látja a nagy többség tőzsdéző, hogy jön 2026 és minden vissza lesz csinálva, ezért nem szabad ide beszállni. Ezért kell minél többször leírni, hogy a publikus részvénykönyvben, amit a közgyűlés után megmutattak, benne szerepel az új "messiás" neve, lakcímmel és nem kevés darabszámmal, csak hogy egyértelmű legyen, bármit hoz 2026, ez a cég nem lesz "elszámoltatva", hiszen egy részvényesnek nem érdeke a saját cégét tönkre tenni.
Az idei évben talán a legtöbbet emelkedett a BÉTen. Természetes, hogy ilyenkor sokan nem merik venni, az pedig jó, hogy ekkora emelkedés után kevés eladó van. Ha majd konkrét hírek jönnek és nyereséges negyedévek, újra lesz 1-2 nagyobb ugrás a papírban és sokkal nagyobb forgalmak lesznek. . Én pl. a mai hírre vártam már régóta. (Igaz azt hittem megveszik) Régi nevek szerint a Vodafon teljesen a cégé lett, viszont a cégben (régi AH) növekedett az állam. Kb. minden maradt a régiben, de 1 csomó adminisztrációs költség megmarad majd a cégnek. Szerintem hamarosan jöhet a hálózat kisebbségi eladása. Kíváncsian várom, hogy ki veszi meg és mennyiért. Jászai több 100milliárdos üzletről beszélt régebben. Szerintem 200milliárdot kaphat a cég ha pl. 45%át eladja. Én azon sem lepődnék meg, ha előtte még vennének 1 telekommunikációs céget külföldön. 1800ft és 20milla
mélységesen elkesítő az a totális érdektelenség, ami a papír körül leng! félreértés ne essék, nem azt várom el, hogy minden nap 5-10%-ot emelkedjen a papír... egyáltalán nem erről van szó! Arról van szó, hogy a forgalom rendkívül elszomorító... ezt a nihillt elég nehéz mivel magyarázni
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
a One Magyarország Zrt. és a V-Hálózat Távközlési Zrt. 29,4982%-os tulajdonrészének megszerzésére
irányuló adásvételi szerződés aláírásáról, valamint a követeléssel történő tőkeemelés következtében
bekövetkező részesedés csökkenésről a 4iG Távközlési Holding Zrt.
-ben
A 4iG Nyrt. („4iG”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a 4iG leányvállalata a 4iG Távközlési
Holding Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1013 Budapest, Krisztina körút 39.;
cégjegyzékszáma: 01-10-042190) („4iG Távközlési Holding”) és a Corvinus Nemzetközi Befektetési
Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1024 Budapest, Fény utca 16 2. emelet;
cégjegyzékszáma: 01-10-043547) („Corvinus”) 2025. május 15. napján részvény adásvételi szerződést
írtak alá a Corvinus tulajdonában álló One Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság
(székhely: 1112 Budapest, Boldizsár utca 2.; cégjegyzékszáma: 01-10-044159) („One”) és a V-Hálózat
Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1112 Budapest, Boldizsár utca 2.;
cégjegyzékszáma: 01-10-143060) („V-Hálózat”) (külön-külön) 29,4982%-os részvénycsomagjának 4iG
Távközlési Holding általi megvásárlására.
A részvény adásvételi szerződés aláírásával egyidejűleg a Corvinus követelések apportálása útján
tőkeemelést hajt végre a 4iG Távközlési Holdingban. A többlépéses tranzakció eredményeként a
Corvinus tulajdonrésze a 4iG Távközlési Holding-ban 37,90%-ra fog nőni (a jelenlegi 23,22%-ról), míg a
4iG részesedése 62,10%-ra csökken (a jelenlegi 76,78%-ról).
A részvény adásvételi szerződés zárását követően a 4iG Távközlési Holding egyedüli, közvetlen
tulajdonosa lesz a One-nak és a V-Hálózat-nak, míg a közvetett tulajdonosok, a 4iG Távközlési Holdingon
keresztül, 37,90%-os arányban a Corvinus, 62,10%-os arányban a 4iG lesznek.
A tranzakció kereteinek előkészítésében és kidolgozásában olyan nemzetközi tanácsadók vettek részt,
mint Deloitte és az EY Magyarország. A tranzakcióban érintett vállalati részesedések értékelését a DLA
Piper Business Advisory végezte.
Budapest, 2025. május 16.
Számomra már inkább az lenne a meglepő ha 1 hónapon belül nem érkezne valami konkrét szerződés, megállapodás. Nagyon jönnek a hírek, és a cég kommunikációjából is az érződik, hogy ez igen hamar meg fog valósulni.
Törölt felhasználó2025. 05. 15. 18:40
Lehetséges forgatókönyvek a holnapi napra:
Oldalazás folytatódik: A semleges RSI és a mai nap szűk sávban való mozgása alapján valószínűsíthető, hogy az árfolyam holnap is a 1790 Ft és a 1810 Ft közötti tartományban maradhat.
Kitörés az ellenállásról: Ha holnap a vételi nyomás megerősödik, az árfolyam áttörheti a 1810 Ft-os ellenállást, és a 1820 Ft, esetleg a 1840 Ft felé veheti az irányt. Az RSI emelkedése az 55-ös szint fölé erősítheti ezt a forgatókönyvet.
Letörés a támaszról: Ha holnap az eladói nyomás kerül túlsúlyba, az árfolyam letörheti a 1790 Ft-os támaszt, ami további esést okozhat a 1780 Ft, majd a 1760 Ft felé. Az RSI 45-ös szint alá esése erősítheti ezt a forgatókönyvet.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.