10-15 Ft-os céláremelések biztos lesznek az éves jelentést követöen, mert 1 évnyi eredmény beépült a mérlegbe, és a hozamok is kicsit lejjebb vannak. Idén 190 körülre illene elmennie. Tartom, hogy 2028-ban 300 lesz, és nem remény meg rózsaszín köd alapon, hanem valós teljesítmény alapján.
Én se, mindenre raknak aztán majd kiderül melyik működik. Bízok benne. Én teli vagyok Pannergyvel, de most már vettem év elején egy kis Autowallist, Masteplastot, Alteot, Shopper Parkot. :)
Én egyébként ezt a diverzifikált növekedési stratégiát nem tartom rossznak, de tényleg úgy kellene, hogy azért az eredmény is szép csendben növekszik. Sőt, az árbevételnél jobban kellene növekednie a volumenhatás miatt. A 2028-ra kitűzött célok továbbra is reálisak (2023-as számok duplázása), de sok befektetőnek ez túl hosszú horizont. Ami érdekes, hogy más esetben viszont nem várnak, hogy beérjen (pl. 4iG).
tökéletesen egyetértek. ez egy reneszánsz cég a modern világban. azért tehetik ezt meg, mert nincs shareholder nyomás. amerikában már két lábbal rúgnák őket seggbe, ha új irodát nyitnak, miközben a profit ráta nem tud nőni.
Az árfdolyamot a befektetök mozgatják, szóval a befektetöket jellemzi a tözsdei mozgás. A management a cég teljesítménye (és nem a részvényé) alapján ítélhetö meg.
Szerintem meg kellene látszódnia a hatékonyságjavulásnak. Az irodai munka nagy részét már nagyon nagy mértékben lehet automatizálni. Számlázás, könyvelés, fizetések, ügyfélkapcsolatok, stb. Hiába duplázódik mondjuk a számlák száma, amitt pont nem kell készter annyi munkatárs. Söt, igazából elvárnám, hogy egyre kevesebb munkaatárs tudja üzemelteni a céget. Lásd példának a Magyar Telekomot. Folyamatosan fogy a létszám.
AutoWallis Nyrt+topic