Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Tehát akkor modellezzünk: A DGH ismét kölcsönadott papírokat a Delta Nyrt részére (most 5 M db, korábban 2025.októberében 8 M db), részletesen az alábbiak szerint: A Deltagroup Holding Zrt. a vizsgált 2020–2026-os időszakban legalább két alkalommal kötött jelentősebb részvénykölcsönzési megállapodást a Delta Group Nyrt.-vel (korábban Delta Technologies Nyrt.) a nyilvános tőzsdei adatok alapján:
2025. október 10-én: Egy újabb megállapodás keretében összesen 8 000 000 darab törzsrészvény került kölcsönbe a Nyrt. részére, amelyet a hivatalos tájékoztató szerint legkésőbb 2027. december 31-ig kell visszaadni.
Emellett a holding 2024-ben további 8 520 000 darab részvényt bocsátott rendelkezésre az MRP Szervezet számára, szintén a kölcsönmegállapodáshoz kapcsolódóan az éves jelentés adatai alapján. A Deltagroup Holding Zrt. (mint főtulajdonos) és a Delta Group Nyrt. közötti részvénykölcsönzések elsődleges célja a társaság tőkeszerkezetének optimalizálása, valamint a munkavállalói ösztönző rendszerek (MRP) és akvizíciók támogatása volt.A konkrét ügyletek részletei:1. Ügylet (2024. június)
Mennyiség: 1 598 201 darab törzsrészvény.
Cél: A Nyrt. saját részvény állományának átmeneti biztosítása, amelyet később piaci visszavásárlásokkal pótoltak.
Feltételek: A kölcsönadott részvényeket a Nyrt. 2024. december 16-án maradéktalanul visszaadta a Holding részére. Budapest Stock Exchange +2
2. Ügylet (2025. október)
Mennyiség: 8 000 000 darab törzsrészvény.
Cél: Stratégiai célok és a javadalmazási politika támogatása. Ez a keret biztosítja a rugalmasságot a cégcsoporton belüli digitalizációs kompetenciák bővítéséhez és az üzletfejlesztéshez.
Visszafizetési határidő: A megállapodás értelmében a részvényeket legkésőbb 2027. december 31-ig kell visszaszolgáltatni a Deltagroup Holding Zrt. részére. Budapest Stock Exchange +1
Kapcsolódó MRP tranzakciókA Holding ezen felül jelentős mennyiségű részvényt (pl. 2025 júniusában 8 520 000 darabot) bocsátott az MRP Szervezet rendelkezésére. Ezek célja a 2025-2027. évi részvényes javadalmazási politika indítása, amellyel a kulcsfontosságú munkavállalók elkötelezettségét kívánják növelni. Nomásmost akkor! MODELLEZZÜNK! 1. A kölcsön részvényeket vissza kell adni, tehát ha felmegy a részvény árfolyama és úgy kell piacról visszavenni, akkor 13.000.000.- Db részvény esetében 10 Ft emelkedés 1,3 Mrd Ft veszteséget okoz a DELTA részére, hacsak nem ugyanúgy a DGH-tól veszik meg emelt áron, hogy a korábbi részvénykölcsönt vissza adják. Nettó pénzáram a DGH felé vagy pedig piacról megveszi a cég, ahhoz meg ugye forgalom is kellene ami leginkább felfelé van meg. 2. Leverik a részvény árfolyamát (hova már B+ megint???) és olcsóbban visszaveszik piacról hogy vissza tudják adni, ezáltal a DELTA NYRT likviditásilag jól jár, a kisbefektetők meg xarul járnak megint. 3. Itt fog oldalazni a papír és 2027.12.31-ig ezen az árszinten vesznek 13 M db részvényt. 4. Soha nem adják vissza a részvényeket. a DGH értékesíti a DELTA NYRT-vel szembeni követelését valamilyen áron valaki részére, így a DGH lecsökken, valaki pedig részvénykönyvben meg nem jelenő módon 13 M db részvényt megtestesítő követelés boldog tulajdonosa lesz. 5. Maguk sem tudják, majd lesz valahogy. Éljük túl a mát című koncepció működik. 6. Olyan konstrukció jön képbe , amit még mi sem tudtunk modellezni . Az 5 M db részvény az akvizíci eladójához kerül, aki majd később kezd vele valamit adott árfolyamon.
Érdekes: Valamiért az elmúlt hetekben egészen elképesztő mennyiséget vásároltak ezen a "bűvös" 53-as árfolyamon és akárhányszor kiöntötték folyamatosan feltöltik itt a vevői oldalt.
Hát igen, több mint felháborító aljas, mocskos munkát végeznek ezek a tolvajok!! Az évekkel ezelőtti kölcsön részvénnyel is hosszú évekig tudták lent tartani az árfolyamot! Ezzel az újabb kölcsön részvénnyel még jó néhány évig itt fog szarakodni 50-60 körül, néha 1-2 napos meghúzásokkal, de ez lesz a tendencia!! Ki hisz itt el bármilyen jónak tűnő hírt is?? Ki mer ezek után még bele venni!!?? Hát szinte senki, látjuk is a forgalmon!!
Jól láttam és azt hittem, hogy rosszul látok,pedig jól láttam! Kölcsön rv. 5 m db???!!! Értem én,csak azt nem értem, hogy mit értek, de legalább megértettem! Értitek?! Ez egy rossz álom ami itt folyik.Erre a fajta üzletmenetre,döntésekre nehéz reagálni.Nem írom ide mi sejlett fel bennem a tegnapi hír kapcsán, annyit csak, hogy gyomorforgató!A panamai térségben üzletelgető dollár milliárdosok húgyfoltos csicskások ezekhez képest.Abbafejeztem.
Delta Nyrt
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.