Én erre számítok, ha így lesz, akkor bőven 150 Ft/rv fölé fog menni a profit, még 360 Ft-os euróval számolva is. Az viszont tény, hgy az átértékelési hatás 2026-ban még bőven be fog játszani, de 2027-től egyenesnek tűnik az út.
Legfeljebb egy kicsi részét, de továbbra is úgy vélem, hogy nem valószínű. Jelenlegi forgatókönyv szerint befektetik, nagyobb részben ebből akvirál a cég. Ezen ügyletek lezárását várjuk most.
Az az 1 euro pont megfelelne! :) Az árfolyam is helyére kerülne! Aztán valaki emeljen saját tőkét és legyen többségi tulaj! A tarnów- i goidyear- al így is meglesz a 150ft eps !
másik lengyel üzlet le van zárva, ki van fizetve. Könnyen előfordulhat, hogy a dekeda üzletet közgyülésre lezárják. Talán marad valamennyi pénz, és a júniusban lezarják az ingatlan eladásokat. Jó lenne, ha egy harmadik vétel is teljesülne idén.
A másik lengyel üzlet le van zárva, ki van fizetve. Könnyen előfordulhat, hogy a fejedelem üzletet közgyülésre lezárják. Talán marad valamennyi pénz, és a júniusban lezarják az ingatlan eladásokat. Jó lenne, ha egy harmadik vétel is teljesülne idén.
A jelenlegi szabályozás szerint az alábbiakról beszélhetünk:
Elvárt osztalék: A társaság köteles a nettó nyereség legalább 90%-át osztalékként kifizetni (vagy javaslatot tenni rá).
Szabad pénzeszközök szerepe (!): Amennyiben a társaság szabad pénzeszközeinek összege nem éri el ezt az elvárt (90%-os) osztalékösszeget, az igazgatóságnak a szabad pénzeszközök legalább 90%-ának kifizetésére kell javaslatot tennie.
Kifizetési határidő: Az elfogadott osztalékot a beszámoló jóváhagyását követő 30 kereskedési napon belül ki kell fizetni.
Bár a menedzsment köteles a fenti szabályok szerint javaslatot tenni, a végső döntés a közgyűlés kezében van, amely a Ptk. által biztosított jogaival élve eltérhet a javaslattól.
APP 2025. évi konszolidált jelentése alapján a szabad pénzeszközök állománya 2025. december 31-én 52,264 millió eurót tett ki. Persze ennek 90%-a is valamivel több, mint 1 EUR/rv.
Csak hangosan gondolkodtam! Tegnal későn leírtam hogy a dekadás szerződés ,keretmegállapodási szerződés ,ami nem jelent vásárlási kötelezettséget Aztán elgondolkodtam azon hogy miért választás utánra tették az időpontot. Utána oedig eszembe jutott hogy Colombo írta hogy 100 millio euro ott a számlán! Aztán felderengett hogy amennyiben az elvárt osztalék nem kifizethető ,akkor a pénzeszközök 90%- a osztalékként kifizethető! Aztán neg az is hogy a nagytulajok a közgyűlésen azt szavaznak neg amit akarnak!
Schmidt és társai üzletembereket nyilván el tudják számoltatni, el is kell. Majd magánvagyonukkal elrendezik és/vagy értékesítik az eszközeiket, részesedéseiket. utóbbira biztosan akad majd vevő. :)
Igazad van, ő is eléggé határeset, bár meg lennék lepődve, ha a klasszikus visszavétel bárhol működne, inkább nem fog kapni pl az Opus építőipari megrendelést. Vagyonvisszaszerzési szempontból kíváncsi vagyok a MOTIM, az Mtelkom , pécsi, debreceni, egri dohánygyár, stb, sorsára amiket az előző rendszer elmulasztott rendezni.
Miért? Szerinted Schmidt Marcsi akkor vigye a Bifet és kész? A valós árak töredékéért vásárolták fel az összes ingatlant! Uniós pénzből meg felújították! Nem üzlezemberek hanem bűnözők! Kirabolták az országot!
Lassan minden közéleti személyiségről, NER-es üzletemberről kiderül, hogy alig várták már a változást és végre önzetlenül támogathatják a most felálló rendszert. Gondolom azért Tiborcz és a Mészáros vörös vonal, valakivel példát kell statuálni, de a többiek simán átmentik magukat, ez mindkét fél érdeke.
Appeninn real