Nem értem ezt az ámokfutást amit műveltél tegnap. Nem a céget vesszük meg, ami ráadásul egy több üzletággal rendelkező cég, hanem annak egyes eszközeit. Azok jövedelmezősége az általad belinkelt mutatókból nem lehet megállapítani. Most csak azt tudjuk, hogy jó állapotú , jó elhelyezkedésű, bejáratott kereskedelmi ingatlanok, ha ezek nem hajtanak hasznot, akkor semmi. Valószínűleg a lengyel cégnél valami rossz irányba ment és most meg vannak szorulva, kell a pénz nekik.
Jocek el kell olvasni a a közzétételt. Nem az Appeninn titkolózik, ezt nyilvánosan közzé tették, hogy a partnercég kért titoktartást. Master Agreement titoktartásra kötelezi a szerződő feleket a nyilvánosságra hozható információk körét illetően, ezért a Kibocsátó a tranzakció további részleteit bizalmasan kezeli. Budapest, 2025. december 30.
Megnéztem őket, szerintem az ingatlanok rendben vannak, közel 100 %-os kihasználtsággal. Az a kérdés, hogy a 13-ból melyik az a kettő, amit nem veszünk meg. Ezek azonnal pénzt fognak termelni, jó az elhelyezkedésük, bejáratott üzleteknek tűnnek.
Akinek van ideje és türelme itt megnézheti az ingatlanok bérbeadottságát. Jó kis 3d-s felülnézetből meglehet nézni szintenként. Látszik az üzletek méretarányos rajza, illetve hogy melyik van kiadva így lehet saccolni. http://www.dekadaskierniewice.pl/
Ahogy nézem nagyvonalakban a Dekada portfoliójában van most 13 kereskedelmi ingatlan. Vélhetően ezek közül lesz majd 11 db. Ezek egész jó elhelyezkedésűek, viszonylag új építésűek és ahogy elnézem elég jó állapotúak is. A 13 ingatlanban összesen ahogy számoltam 103 helyiség van jelenleg kiadva. Azt pontosan nem sikerült megállapítanom még hogy ebben a 13 ingatlanban mekkora az össz üzlethelyiség mennyisége. A bérlők között szinte mindenhol megjelenik a tedy, rossmann, pepco, biedronka. Majd ha kicsit több időm lesz jobban belemerülök még. Egyenlőre ennyire futotta.:)
Mások titoktartás nélkül nyíltan tudnak venni jó cégeket, ingatlanokat. Nekünk Appeninnek miért kell tikolózni? Sokkal jobb eszközöket vettek ennél nyíltan elérhető jó hozammal. Nekünk ez nem volt jó!
Eddig kb egy szót nem szóltak. De továbbra sem érted, hogy nem a céget vették meg, hanem az eszkozeiből vásároltak. Ha a Telekom eladja a tv üzletágat, akkor te a Telekom konszolidált számait nézed, hogy miként teljesített?
Sajnos nem ment át az előző kérdésem. Van egy cég, amiben vannak ingatlanok, meg meg a joegtudja mi. Te ennek a cégnek a számait vetíted rá a 11 ingatlanra, mondanom sem kell, elég helytelenül. Mondok egy példát (saját): van egy nagy nemzetközi ügyfelem (szolgáltatás), ha eladom a konkurenciának csak azt az üzletet, mivel neki is megvannak az erőforrásai, hogy kiszolgálja, így az összes árbevétel profiként jelentkezik nála. Az én cégem meg amúgy 30%-os marzson megy. Így érted, hogy miért nem ugyanaz a cég profit rátája és a benne lévő eszközökhöz kapcsolódó marzs?
Appeninn real