270 alatt kellett volna venni az első pakkot, 20 forintra talán jó lehet Első komolyabb pakk TL certi kiütése után jöhetne, ott már majd szerintem 30 forintot is lehet fogni ha jól beverik akkor napon belül
Azokat a kormányváltást akaró Tisza szavazókat azért annyira nem
sajnálom, akik 330-360 között bennragadtak! :) A többieket igen! Bár én
csak 300 alatt kezdtem el venni sávozva, és annyira nincs is rossz
átlagom, de a jelenlegi árfolyam fölött van azért.
Semmi más nem történt, csak bejött az Trading Economics
global makromodell több héttel ezelőtti jelzése! .
"Az Opus Global Nyrt szeptember 17-én, csütörtökön 280,50-en kereskedett,
ami 4,50-vel, vagyis 1,58 százalékkal csökkent az előző kereskedési időszakhoz
képest. Visszatekintve az elmúlt négy hétben az Opus Global Nyrt 15,00
százalékot veszített. Az elmúlt 12 hónapban az ár 47,47 százalékkal csökkent.
Előre tekintve az Opus Global Nyrt ára a negyedév végére 280,71, egy év alatt
pedig 257,22 lesz a Trading Economics globális makromodellek előrejelzései és
elemzői várakozásai szerint." . Ez nem egy hagyományos (pl. Erste vagy OTP)
elemző által kiadott hivatalos, fundamentális célár, hanem egy
matematikai/statisztikai algoritmus által generált technikai előrejelzés, amit
az alább hivatkozott külföldi gyűjtőoldal számolt ki a múltbeli
adatok alapján. . Opus Global Nyrt
| OPUS - Stock Price | Live Quote | Historical Chart
Ez most hogy jön ide!? Teljesen elítélem az általad írt dolgokat, ettől még miért kellene most eltűrnöm hogy valakinek a közösből játszanak át valamit (vagyis lop)? A bűn az bűn, bárki követi is el. Ha Neked nem, az a Te dolgod, de ne próbáld morálisan kidíszíteni.
Majd, ha a te családod egy részét kitelepítették volna Németországba, másik része pedig Recsken lett volna több mint három évig, utána a nyolcvanas évek közepéig állambiztonsági ellenőrzés miatt azért, mert a nagymamádat Zichynek hívták, pedig az a zajki, köznemesi ág volt, a nagypapád neve pedig német lett volna, téged pedig majdnem maximális pontszámmal elsőre nem vettek volna fel az egyetemre, mert bencés diák voltál, a akkor tudnál különbséget tenni!
Így igen, így kicsit másabb. DE attól hogy az irodában kapnak páran jó fizetést, vagy pedig hogy a focistái kapnak havi 28millát, attól még a Pista bácsi a cég takarítója ugyanúgy minimálbért visz haza.
Ott van szerintem kettőnk nézőpontja között a különbség hogy én nem teszek különbséget az MSZMP-s és NER-es érdemtelenül (vagy éppen családi vagy haveri kapcsolatok miatt érdemes) gazdagodók között. Szerintem ugyanúgy elítélendőek. Ahogy látom Nálad meg legalább az egyik bagázs felmenthető. De tényleg befejeztem, nem akarom elvinni teljesen erre a témát, elnézést az eddigiekért ha valakit zavart.
Azért nálunk most, 36 éve alakult ki a kapitalizmus, pontosabban 38 éve, a spontán privatizációval kezdett kialakulni, 1988.-ban, amikor két évig csak az elvtársak privatizálhattak. Utána aztán mindenki, de hogyhogy nem, a privatizációval foglalkozó akkori Állami Vagyonügynökséget Csepi Lajos, a KISZ egyik funkcionáriusa vezette, és érdekes módon a korábbi pártapparátus tagjai jutottak náluk és Hornéknál is fillérekért állami vagyonhoz és lettek milliárdosok. Lölő legalább pályázott azokért a munkákért, amelyekből ezer-milliárdokat szerzett magának. De utánanéztem, és megtaláltam, hogy neki már 2010.-ben is 500 milliós vagyona volt, bár én nem értékelem túl a szellemi kvalitását. De a kapitalizmus elején, pl. a XVII. századi Angliában is így ment, sőt még vadabb volt, nem is beszélve az USA-ba beáramló angolok, írek, skótok, spanyolok és franciák vagyonhoz jutásához sok-sok bennszülött indián emberáldozat árán.
Az "így vagy úgy" azért egy fontos kérdés egy normálisan működő államban. Az hogy valaki magyar az szerinem senkit nem ment fel az alól ha gazember (és itt most nem Mészárosra gondolok, mert belőle azért nagy galádságokat nem nézek ki, Ő max nevét adta a dolgokhoz)
Hogy mennyit keresnek mészi alkalmazottai, azt inkább hagyjuk. A nagy többség nem kapja meg a KSH szerinti átlagbért. Sőt.... Tudom mert dolgoztam neki. Egyébként emberként nem lehet rá panasz, a többi milliárdoshoz képest még egész jó fej. A többi részét meg úgyis tudja mindenki, nem ő a legélesebb kés a fiókban. Az meg hogy hagyták az emberek ezt a rendszert idáig fajulni, az minden szavazóképes magyar ember hibája.
Az hogy mészi ennyiért tudja elvállalni a munkát elég nehezen megfogható jogi kategória szerintem. Az hogy valaki ezt befogadja, az már inkább megfogható.
Persze, a politikai propagandisták itt is rontják a levegőt! Nem kell ugye támogatás senkinek! Vagy mégis? Shell Kapitány meghirdette, hogy nem a külföldiek, hanem a magyarok kapják ezután a támogatásokat. Lölő vagy így, vagy úgy, de egy működő gazdasági "birodalmat" épített fel, és azt lehet olvasni mindenhol, hogy az ő munkásai - akik 60 ezren vannak - keresnek a legjobban. Akkor mi is a gond? Az, hogy a haknihuszárnak ebből nem jutott? Dehogynem! Egész eddig NER kitatott volt! :)
Ez nem igaz! Az építő cégei tényleg az államkasszán csüngtek, de a többivel is a költségvetést szivattyúzták. A titásznál óriási beruházást kellene végrehajtani, a hálózat korszerűsítésére.(ezért is szabadult tőle az előző tulaj). Azt úgy akarták megbulizni, hogy majd az állam kiír rá valamit és jócskán túlárazva meg lesz csinálva. Ahogy az össze tiborc féle romos kastélyból lett kacsalábon forgó úgy, hogy a felújítás költségének a duplája meg még be is folyt tiborc zsebébe. A pulykaüzemnél is leállították a támogatást, meg kíváncsi leszek a bioetanol üzemre is, ami a százmilliárdos támogatás ellenére is veszteséges. A sertéstenyésztés már régóta veszteséges, nem nagyon jól muzsikál az agrár rész sem. Ott is a mérhetetlen támogatás igénylése volt a cél és nem a termelés. Meg persze a termőföldek megszerzése.
Opus real.