Lithium Americas sajtóközlemény (LAC): A negyedéves GAAP EPS 0,00 dollár (0,00 dollár) felülmúlja a 0,06 dollárt. 2026. március 31-ig a vállalatnak mintegy 1,2 milliárd dollár készpénze és korlátozott készpénze volt, beleértve a Thacker Pass közös vállalkozás ("JV") szintjén 529 millió dollárt. A vállalat továbbra is a Thacker Pass 1. fázisára 2026-os pénzügyi évre 1,3 milliárd és 1,6 milliárd dolláros teljes tőkeberuházási tartományt céloz. TŐKEBERUHÁZÁSOK ÉS 2026-OS BERUHÁZÁSI ELŐREJELZÉS 2026. március 31-ig összesen 1,3 milliárd dollár építési tőke- és egyéb projekthez kapcsolódó költséget tőkésítettek ki, amelyből 1,1 milliárd dollár része a Vállalat Műszaki Jelentése szerint a 2,93 milliárd dolláros teljes Capex becslésének.
SPX daytrade a varakozas szerint wave(3 of v) van, felfele nyitott NDX is. De, nem lehet messze a (3) topja. Bar NDX-ben a MAG7-bol eddig csak NVDA pozitiv; mintha a rally legvegen egyedul NVDA takarnaaa vinni felfele a masik 499 reszvenyt uj csucsokra? Nagyon szukul a breadth.
Kis érdekesség: A Rheinmetall egyik drónelhárító cucca a Skyranger, ami egy gépágyús légvédelmi rendszer, a trükkje a lőszer: egy programozható lövedék, a cél előtt robban, és rengeteg apró wolfram elemet szór ki, ami a drónt tönkre vágja. A lőszer a kilövés pillanatában a csőben kapja meg, hogy mennyi idő múlva kell robbannia. Maga a Rheinmetall részvény ez elmúlt 4 évben: 80->2000 Eurós emelkedés után korrigálgat, 1145 most éppen.
ONDS brutált jelentett felkészül UMAC. Ez az igazán durva: Pro forma backlog reached $457 million vs $68.3 million at the end of 2025, driven by significant order activity during the quarter
A nagy es rezbanyaszok mintha a legnagyobb rallit kezdtek volna meg, vagy egy nagyobb 5. hullamon belul vagyunk, nem tudom eldonteni. Hasonlo nagyon az osszes chartja, amit neztem. Szerintem az egyik legjobb lehetm ha nem omlik be ismet a banyajuk a Boliden BDNNY. A Lundin Mining LUNMF is folyamatosan benezem, mindig draganak gondolom. Aztan meg megy mint a raketa :) Az FCX felett is ott van a Graspberg ujra inditas, de megis ATH kozeleben. Nagyon szivesen latnek velemenyeket, hogy hol tarthat a RIO, BHP, VALE, FCX, SCCO es barmely hasonlo banyasz.
Szia, Tegnap Morgan Stanley is vásárolt bőven, reggel olvastam a SEC jelentést... Én erősen érdekelt vagyok benne, és fogok még bővíteni ha lesz pénzem... KAZ a családikasszából vásárolt sokat... Tetszik a manamegent, a hozzállás, jövő héten J.P. Morgan tech konferencián kedden fog prezentálni Kaz a terveikről... Rray
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.