Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boole 2026. 02. 11. 18:02
Előzmény: #134659  dniel
Már én is láttam, gratulálok. Elég összetetten elemzed a piacokat, csak így tovább, van benne érték. Főállásban csinálod? Te is a Fire mozgalom tagja vagy?
dniel
dniel 2026. 02. 11. 17:11
Előzmény: #134657  Moka_Brikka
köszönöm szépen... tudom hogy hosszuak de lassan beszélek DDD és nem rendezem meg a dolgokat hanem igyekszem semmit nem ki hagyni... 1.5X sebességre kapcsolva hamarabb tul lehet rajtuk esni... most is raktam ki egy nagyon jo indikátort a közelgö konjunktura miatt ami mutatni fogja a piaci szélességet... 
dniel
dniel 2026. 02. 11. 17:09
Előzmény: #134656  dniel
RSI anatomija fent a csatornán... pl 1-2 1-2 sorozatban sling shot és hol a jo tf a követéshez... stb 
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 02. 11. 17:07
Előzmény: #134654  dniel
Tenyleg nagyon tetszenek a videoid. Multkor raszantam az idot, es sok erdekes perspektiva jelent meg. 
dniel
dniel 2026. 02. 11. 17:07
Előzmény: #134654  dniel
Röviden az elmélet:
1. Amikor az árak össze omlanak az a tökeáttétes poziciók mechanikájábol ered,, az árak drasztikusan esnek rövid idö alatt miközben a fundamnetumok nem változnak...
2. ezért a "recovery" szakasz igen gyors meredek hullám és ennek megfelelöen a 2es hullám is minimális mélységet vesz fel mert nincs kétség hogy a fundamentumok nem romlottak el nincs bizonytalanság...
3. a slow motion végig divergens, szubhullámokban a rövidülö szekvenciák dominálnak 1>3>5 ienkor a kockázatosabb eszközökben növekszik a momentum ez lefékezi a nagy capitalizácios papirokat az indexben
pomperj
pomperj 2026. 02. 11. 17:04
Előzmény: #134653  pomperj
DOW daytrade
Ma DOW majdnem uj ATH-csinalt, de megse,  aztan elesen lefordult.
Lehet, hogy csonka wave(v) van. 
.
https://imgur.com/a/cvZurti
dniel
dniel 2026. 02. 11. 16:55
Előzmény: #134650  pomperj
Tyü igen,,, mindenre van magyarázatom... csak aza baj itt nem tudom kifejteni... youtube-ra vannak felrakva az elemzéseim... Azt tudom mondani usa-t rommá elemeztem már és van egy speciális fraktálosodás benne... hosszan kifejtettem már... több orányi anyag van fent nálam erröl a fraktálrol amit ugy neveztem el hogy "expansion wave pattern" és az észre vétel jogos roght lock sérül de ez nekem teljesen normális... nem az ideál tankönyi elliott hullám képét festi de a müködése nagyonis racionális....
https://s3.tradingview.com/snapshots/q/qiELjRG5.png
https://s3.tradingview.com/snapshots/d/dYZFCUPH.png
https://s3.tradingview.com/snapshots/c/CggctjTC.png
én elég komplexen elemzem a hullámokat sok össze függést figyelek illetve kutatok... Áprilisi össze omlást pl ez a fraktál hozta nekem 10-20 pontos hiba hatűáron belül legelsö célárra... 
tipikus megjelenése van neki ami index-ben nem olyan egyszerü követni mint egy részvényben... 500 papir mozgása van a charton ezért mellé nézem a piaci szélességet mikor váltanak a kockázatos eszközökre stb sok mindent és ez a normális formája a szerkezetnek... ha érdekel ki keresem a videokat de elöre szolok nagyon hosszuak... kb mint egy netflix sorozat ddddd
pomperj
pomperj 2026. 02. 11. 16:54
Előzmény: #134652  pomperj
Jav, chart
a (4) most van jo helyen
https://imgur.com/a/gEcuFNy
pomperj
pomperj 2026. 02. 11. 16:47
Előzmény: #134646  pomperj
NDX  daytrade
Ez az  eles beomlas meglepett. Akkor tudom elhelyezni a bullos ALT1 varakozasban,
ami egy ED alakzatban a wave(v) hullam, ha a mai csucs meg csak az (a of v) csucsa volt,  
es most egy  (b of v) hullam tart lefele.  Aztan jon a (c) hullam ujra felfele.
.
Az ALT2 eset az, hogy elindult le (iii) hullam.
.
https://imgur.com/a/x4VV0sr
todi 2026. 02. 11. 16:29
SA elemzés:
"Vonovia: Meglehetősen vonzó a jövedelem- és értékalapú befektetők számára 5,2%-os hozammal és 0,55-szörös NTA-szorzóval
Már néhány éve nem foglalkoztam  a Vonovia ( VONOY ) vállalattal, pedig azóta számos európai ingatlancéggel foglalkoztam . Valójában, a szektor 2022-23-as ciklikus lassulását követően, néhány európai cég részvényeit vásároltam a nyugdíjportfóliómban, hogy részt vegyek az ingatlanpiac esetleges fellendülésében. Véleményem szerint azonban olyan vállalatokat választottam, amelyek akkoriban nehezebb pénzügyi és üzleti helyzetben voltak, és amelyek nagyobb emelkedési potenciállal rendelkeztek a fellendülési szakaszban, mint a Vonovia.Ez olyan vállalatokat foglalt magában, mint az Aroundtown ( AANNF ), az Unibail Rodamco Westfield ( URMCY ) és a Grand City Properties ( GRDDY ), amelyek részvényei meglehetősen olcsón forogtak 2023 közepén, amikor elkezdtem pozíciókat vásárolni az ágazatban. Amint a következő képen látható, míg a Vonovia is talpra állt, és azóta közel 28%-kal emelkedett, versenytársai sokkal jobban teljesítettek, az Unibail és az Aroundtown is majdnem megduplázódott ugyanebben az időszakban.
Ezek az erős teljesítmények tükrözték az elmúlt néhány évben az európai ingatlanszektorral kapcsolatos sokkal jobb befektetői hangulatot, az alacsonyabb európai kamatlábak miatti magasabb ingatlanértékeléseket, egyes vállalatok osztalékfizetésének újraindulását, a hitelpiacon a források jobb bevonásának képességét, valamint a mérlegük védelme érdekében végzett tőkeemelés alacsonyabb kockázatát.Mivel a Vonovia egy konzervatívabb, a lakossági szegmensre fókuszáló vállalat, soha nem függesztette fel teljesen az osztalékfizetést, és viszonylag erős mérleggel rendelkezett a versenytársakhoz képest, értékeltsége nem csökkent a válság alatti szintre. Ezért a fellendülési szakaszban a növekedési potenciál is szerényebb volt az ágazat egyes versenytársaihoz képest.Az ágazat háttere azonban megváltozott, mivel az elmúlt hónapokban sokkal stabilabbak voltak Európában a kamatlábak, az ingatlancégek iránti hitelpiaci étvágy az elmúlt néhány évben „normalizálódott”, és az értékelési szórás most sokkal kisebb, mint a ciklus alján, 2022-23-ban volt. Ez azt jelenti, hogy véleményem szerint a felfelé ívelő kilátások inkább az fundamentális szempontokból, mint a piaci hátszélből fakadnak, így az üzleti erő kulcsfontosságú az európai ingatlanszektor növekedési kilátásai szempontjából az elkövetkező években. Ez azt jelenti, hogy az erősebb, jó fundamentumokkal rendelkező vállalatok most jobb választások lehetnek az ágazatban, mint az olyan nehéz helyzetben lévő vállalatok, mint az Aroundtown, amelyek közül a Vonovia az egyik legjobb választás a lakossági szegmensben elfoglalt erős pozíciója és a jelenlegi viszonylag alacsony értékelési rátája miatt.
A Vonovia Németország legnagyobb tőzsdén jegyzett lakóingatlan-társasága, amely tavaly szeptember végén több mint 530 000 egységgel rendelkezett. Az üresedési ráta mindössze 2,2% volt 2025 harmadik negyedévének végén , és az elmúlt években nem változott sokat, ami azt mutatja, hogy a Vonovia minőségi ingatlanportfólióval rendelkezik, és lakásai iránti kereslet továbbra is erős a teljes területén. Portfóliójának értéke tavaly szeptember végén valamivel meghaladta a 83 milliárd eurót, ami 1,5%-os növekedést jelent 2024 végéhez képest, ami azt mutatja, hogy az ingatlanárak fokozatosan helyreállnak Európában.
Üzleti stratégiája sem változott sokat az elmúlt években, továbbra is a megfizethető lakások tulajdonlására összpontosít a városi területeken, erősen kitéve a németországi piacnak, annak ellenére, hogy Ausztriában és Svédországban is rendelkezik ingatlanokkal.Bevételeinek túlnyomó többsége bérleti bevételből származik, de a Vonovia stratégiája az egyéb szolgáltatásokhoz kapcsolódó bevételek növelése, annak ellenére, hogy ez egy olyan terület, amelynek haszonkulcsa jóval alacsonyabb, mint a bérleti szegmensé. Mindazonáltal a hozzáadott értékű szegmens (szolgáltatások) a vállalat EBITDA-jának körülbelül 4%-át tette ki 2024-ben, és a Vonovia célja, hogy ezt a súlyt 2028-ra 9% és 12% közé növelje, ami fontos támogatást nyújt a következő néhány évben a nyereségnövekedéshez, és a jövőben diverzifikáltabb üzleti profillal is rendelkezik.Ennek ellenére a vállalat üzleti tevékenységének legfontosabb része a bérbeadási szegmens, és ez várhatóan a belátható jövőben sem fog változni, továbbra is kulcsfontosságú marad a jövőbeli növekedési kilátások szempontjából. A ciklikus piaci visszaesés időszakát követően, amelyben a vállalat üzleti stratégiáját a likviditás- és mérlegkezelés felé változtatta, a Vonovia most ismét a jövedelmezőségre és az üzleti növekedésre összpontosít, azzal a céllal, hogy a következő három évben közepes egyszámjegyű EBITDA-növekedést érjen el.Ezt számos tényező támasztja alá, beleértve az inflációs indexálásból eredő bérleti díjak növekedését, a fejlesztési programját, valamint a szolgáltatásokhoz kapcsolódó további bevételi forrásokból származó növekedést. Célja, hogy 2028-ra 3,2 és 3,5 milliárd euró közötti EBITDA-t érjen el, szemben a 2025-ben várt 2,7-2,8 milliárd euróval.
A befektetési terveit tekintve a Vonovia körülbelül 70 000 lakást tervez építésre a következő néhány évben, főként olyan német városokban, ahol a lakások iránti kereslet magasabb, mint a rendelkezésre álló kínálat, ami egy „forró” piacot eredményez a lakóegységek számára. Ide tartoznak olyan városok, mint München, Berlin, Hamburg vagy Frankfurt, ahol továbbra is szűk a kereslet/kínálat, és új építésre van szükség a lakáskínálat növelése érdekében. A Vonovia megoldása az új kínálat gyors felkínálására a piacon az, hogy szabványosított és egyszerű projekteket használ, amelyeket az önkormányzatoknak gyorsabban kell jóváhagyniuk, és amelyek a szokásosnál gyorsabb építési időt eredményeznek, a megfizethető lakhatási szegmensre összpontosítva, ahol a kereslet különösen erős.Beruházási programja várhatóan növekedni fog az elkövetkező években, és 2028-ra eléri az évi 2 milliárd eurót, ami azt mutatja, hogy a Vonovia egyértelműen ismét elkötelezett üzleti növekedése iránt a mérleggazdálkodás és az alacsony beruházások időszakát követően, amely 2022 óta stabil, körülbelül 550 ezer egységből álló ingatlanportfóliót eredményezett. Ez magában foglalja a jelenlegi lakások korszerűsítésébe és újak építésébe történő beruházásokat, a tőkekiadások (capex) várhatóan a 2024-es 834 millió euróról 2025-re körülbelül 1,2 milliárd euróra emelkedtek (a Vonovia csak márciusban teszi közzé a 2025-ös pénzügyi adatokat), és fokozatosan 2028-ra évi 2 milliárd euróra nőttek. Az új építéseket illetően a Vonovia kilépési stratégiája az, hogy egyes lakásokat saját tulajdonú vagy lakossági befektetőknek értékesít, intézményi befektetőknek értékesít, és saját bérbeadási portfóliójából származó lakásokat tart vissza, attól függően, hogy az egyes projektek esetében mi a legjobb módja a legmagasabb hozam elérésének.
Tekintettel a jó organikus növekedési kilátásokra, amelyeket a következő néhány évben a bérleti díjbevételek évi 4-5%-os növekedésére vonatkozó várakozásai, a hozzáadott értékű szolgáltatások súlyának növelése a bevételekben, valamint az ingatlanportfóliójába való befektetés a meglévő egységek modernizálása és újak építése révén, úgy vélem, hogy a Vonovia jó helyzetben van ahhoz, hogy nettó eszközértékét és működésből származó szabad pénzeszközeit (FFO) a következő néhány évben közepes-magas egyszámjegyű mértékben növelje.A mérlegét tekintve a befektetőknek érdemes megjegyezniük, hogy a Vonovia hitelfedezeti mutatója (LTV), amely az európai ingatlanszektorban az eladósodottság egyik kulcsfontosságú mérőszáma, tavaly szeptember végén 45,7% volt. Ez bizonyos mértékig továbbra is korlátozza a növekedést, mivel a vállalatnak továbbra is csökkentenie kell a mérleg eladósodottságát a jövőben. Valójában az LTV-mutató célja középtávon 40% és 45% között van, amit a vállalat várhatóan magasabb ingatlanértékelések és a cash flow fenntartása révén ér el az elkövetkező években, mivel a hitelminősítő intézetek általában 45% alatti LTV-mutatót követelnek meg a befektetési fokozatú hitelminősítés fenntartásához. Ezt a Vonovia minden bizonnyal hosszú távon is fenn akarja tartani, mivel rövid és középtávon korlátozza az osztalékfizetést és a befektetéseket.Ez azt jelenti, hogy a Vonovia osztalékfizetési politikája valószínűleg konzervatív marad az elkövetkező években, mivel a vállalatnak kezelnie kell az eladósodottságát, a beruházási költségeket, és egyidejűleg vonzó részvényesi javadalmazási politikát kell alkalmaznia. Nem meglepő módon a Vonovia előrejelzése szerint az éves adózás előtti korrigált nyereségének körülbelül 50%-át osztalékként fizeti ki, lehetővé téve számára, hogy jelentős cash flow-t generáljon a beruházások finanszírozására és az eladósodottság elfogadható szintjének fenntartására. Figyelembe véve a 2025-26-os időszakban az adózás előtti éves nyereségre vonatkozó előrejelzését, ez azt jelenti, hogy az osztaléka várhatóan alacsony, egyszámjegyű ütemben fog növekedni a rövid távon. Az elemzők becslései szerint a Vonovia 2025-ös eredményeihez kapcsolódó osztaléka várhatóan részvényenként 1,26 euró lesz (3,3% éves szinten), és 2027-re részvényenként körülbelül 1,33 euróra emelkedik (éves növekedés körülbelül 3% 2026-27-ben).
Jelenlegi részvényárfolyamán a Vonovia 5,2%-os előretekintő osztalékhozamot kínál , ami – ahogy az előző grafikonon is látható – magasabb a történelmi szintnél. A befektetőknek figyelembe kell venniük, hogy a Vonovia, sok európai vállalathoz hasonlóan, évente csak egy osztalékot fizet, ami végül csökkentheti a jövedelemvonzó képességet egyes jövedelemorientált befektetők számára. Ez a hozam magasabb, mint a legközelebbi versenytársáé, a LEG Immobiliené ( LEGIF ), amely körülbelül 4,1%-os hozamot kínál, így a Vonovia jövedelem szempontjából jobb választás a német lakásépítési szektorban.Az értékelését tekintve, figyelembe véve, hogy a részvényenkénti nettó tárgyi eszközértéke (NTA) tavaly szeptember végén 44,72 euró volt, ez azt jelenti, hogy a Vonovia részvényei jelenleg mindössze az NTA 0,55-szörösén kereskednek . Ez meglehetősen alacsony egy defenzív játékhoz az európai ingatlanszektorban, és véleményem szerint ez a jelentős árengedmény nem indokolt a vállalat erős fundamentumai és jó növekedési kilátásai miatt. Bár a mérleg szerinti eladósodottságának még mindig fenntarthatóbb szintre kell csökkennie, nem hiszem, hogy ez nagy korlátot jelentene a jövőben, és a diszkontált értékelést inkább az alulértékelés jelének, mintsem a vállalat valamilyen alapvető problémájának tekintem.
KövetkeztetésVéleményem szerint a Vonovia az európai ingatlanszektor egyik legjobb befektetése, és az elmúlt hónapokban a szektorban tapasztalt részvényárfolyam-gyengülés vételi lehetőségnek tűnik. Néhány évnyi mérleg- és likviditáskezelés után a Vonovia ismét a nyereségességre és az üzleti növekedésre összpontosít, ami jó előjel a magasabb hozamok tekintetében. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem tükröződik a diszkontált értékelésében, és a befektetők eközben magas osztalékhozamot is kapnak, ami vonzóvá teszi a Vonovia-t mind érték, mind jövedelem szempontjából.
pomperj
pomperj 2026. 02. 11. 16:19
Előzmény: #134639  dniel
Kicsit megleptel a charttal,
nekem pl.  az  a 2karikas nagyon nem wave(2) hullamnak tunik, az meg egy lapos (iv)-nek is kicsi;
viszont a 2karikas jo parosnak latszik a 2sima hullammal, 
mert meretben es idoben is azonos fokozatunak tunik; szoval azok nekem inkabb (ii) es (iv). 
De majd meglatjuk hamarosan.
dniel
dniel 2026. 02. 11. 16:16
Előzmény: #134644  kajli_man
igen elég bullish de sztem teljesen belefér... 2026 vége 27 eleje legkorábban de tarthat sokkal tovább is... illetve mehet sokkal tovább is mind térben mind idöben... 
JackOne
JackOne 2026. 02. 11. 16:09
Előzmény: #134642  dniel
A tőke 50% -a Short-ra is jó lehet 4 hétre, cca. kettő hétre nagyon valószínű + hedge-led a tartott longodat-:) 
JackOne
JackOne 2026. 02. 11. 16:00
Előzmény: #134640  Rray
Rövid kötvény a semminél több-:)
pomperj
pomperj 2026. 02. 11. 15:23
SPY daytrade
A futures emelkedett, majdnem a tegnapi top szintnel van, es jo esellyel emelkedik tovabb.
Szoval tart a wave(c) szakasz tovabb fel. Egy kis atszamozas szukseges lesz az utolso 1-2 napra.
ASR 2026. 02. 11. 15:21
Előzmény: #134637  TozsdeMagus
Az erőforráskorlátba ütközött, és a hozzáadott érték nem írja felül a fizikai realitást. A végtelen növekedésre épülő rendszerek bukásának prototípusa - előképe annak, ami az USA-ra és a fejlett világra is vár.
kajli_man
kajli_man 2026. 02. 11. 15:18
Előzmény: #134639  dniel
Ez azért elég bullish 6600 -> 8600, azaz 30% emelkedés idénre az elég combos lenne (főleg úgy, hogy az elmúlt pár év is hasonló volt). Ráadásul idénre a kis cégektől várják a profit növekedést, ami azért érdekes, hogy ha eddig szarul álltak, akkor most a vámok meg a magas kamatok miatt mégis mitől változna varázsütésre a dolog. Kíváncsi leszek hol zárunk idén.
Rray 2026. 02. 11. 15:05
Előzmény: #134642  dniel

Igen, én szofveresekbe gondolkodom, ott is a Blackberry-be  BB, 3,4 USD megfogta, előző jelentés jó volt...
URG Uránosba van pénzem, oda méh tennék...
A többi még nem tudom, 
Rray
dniel
dniel 2026. 02. 11. 15:04
Előzmény: #134640  Rray
hát én 4 hétre max a párna tenném... én évekbe gondolkodok viszont most ha lesz egy felkör és még pár biztato makro adat meg erösiti hogy elindult a kilábalás usába akkor a small cap-be érdemes nem a big szarokba... bár kérdöjel hogyan lesz biztositva a likviditás egy konjunkturához de a rotáciot már látom december ota a small cap-be
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 02. 11. 14:48
Előzmény: #134636  MrSomm
Én annak gondolom, de ehhez nagyon kell a 92 kiszedsée. HOgy a 64  már maga volt a 4. hullám, vagy csak A of 4 (vagy valami más), azt nem tudom. 
-
Nálam 86 felett megnő nagyon az esélye, hogy kiszedi a hetes LH-t a piac. Azalatt inkább sávozásra és további akkumulációra számítok (inkább mint egy újabb disztribucióra). 
-
https://x.com/Brikka_trading/status/2020134429465665958?s=20

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek