Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Cab 2026. 02. 07. 11:06
Előzmény: #134479  pomperj
Sziasztok,Nem szeretnék okoskodni, de folyamatos az agyalás mindenknél is... :-)Spx annyira nem akar elindulni, hogy felfelé is kellene nézelődni lassan valami alternatíva után.Mit gondolnátok egy ilyen lehetőséghez?Az ED-nek vélt utolsó hullám, lehetne a befejező 5-dik inditó LD-je, és akkor a tegnap indult rally egy 3.hullám lenne. Ha kiveszi az előző csúcsot, akkor akár ez is lehetséges?!? 
Mit gondolsz/gondoltok?
https://imgur.com/a/sdc8J0x
pomperj
pomperj 2026. 02. 07. 10:07
1)SPX rs NDX daytrade
Egy eros daytrade visszapattanasra szamitottam, de ez tegnap elobb jott mint gondoltam.
(Raadaasul DOW uj ATH-ra ment; menekult sok penz a nagy stabil cegek biztonsaganak mitoszaba.)
,
Igy aztan SPX- charton a megelozo lejtmenetet  maskepp kell szamozni: annak egy kesz impulzusnak
muszaj  lenni. Mert a zarasra kialakult felpattanas nem impulzuson beluli (iv), hanem wave(ii) recovery.
Az  NDX charton maradhatna egyelore a szamozas, de ott is inkabb a (ii) recovery a valoszinubb.
Viszont NDX-ben a (c if ii) meg emelkedhetne, akar fibo62=25.500 szintig is.
.
https://imgur.com/a/Xx5MfYH
.
2)DOW
Sokkal bullosabb, a tegnapi nap egy (3) hullam volt +2.5% emelkedessel.
Nem kizart, hogy a tobbi index elkezdi kovetni a DOW rallyjat, de egyelore ez kevesbe valoszinu.
A DOWban Caterpillar es Goldman a ket legdragabb, legnagyobb sulyu elem, es mindketto nagyon
emelkedett, ez vitte fel a DOW nagy rallyjat. (errol lemaradtam a daytrade-ben is)
.
https://imgur.com/a/4QHSfi0
.
Furcsa volt az elmult het. A Bitcoin vezette lefele a menetet, szorosan kovette a Szoftver szektor,
mentek le a Mag7 papirok, es tegnap GOOG ugyan jot jelentet, megis nagyot esett nyitasban.
Aztan penteken megfordult az irany, Bitcoin es a semicond cegek vezettek nyitastol felfele a rallyt, 
es sokan kovettek (az Advance/Decline =4),  eros es szeles rally volt. 
Gyanitom, hogy a kenyszeru short-cover is sokat emelt az indexeken.
A zarasra ez a hatas elmult, a recovery kesznek tunik, jovo heten valoszinubb  az eses folytatodasa.
.
3)USD
eddig 95-->98 rally volt, most kis korrekcio varhato.
https://imgur.com/a/MbdqM4D
.
folyt. kov, 
NG(extrem), olaj,  kamatok, devizak, commodity, Kina

Padre47 2026. 02. 07. 08:23
Előzmény: #134455  szieszta
A semmi az elmúlt hónapokban kezdve a BoJ 0.1-0.75% kamatemelésével indult, geopolitikai feszültségek, tech szektor gyengélkedései,  csökkenő árfolyam mellé intézményi eladások jöttek és már állami kitárazás is zajlik,  10-12 éves számlák mozdultak meg és kerültek a tokenek eladási megbízásba. A bányászok néhol önköltség alá menve eladásra kényszerültek költségeiket fedezni kell. Usa irán venezuela már kolumbia is szóba került elég risk off. Jogi szabályozási akadályok a kongresszus előtt szambázik a clarity és Fit21, áprilisig nagy megoldás nem várható. Plusz bejött egy név Warsh a kemény dolláros politikát jelentő és Trump szavára ugró lehetséges fed elnök. 
Én igy találtam a semmi mellé még egy adag negatív eseményt ami szépen tudja túrni lefelé a grafikont a btc ticker alatt. :) nulla háttér értékkel bíró hangulat indikátor instrumentumként a felsoroltak alapján nem tudott nem esni.
hellforceone 2026. 02. 07. 08:17
Mondjuk a cryptók hetes momentum képe az elég szar, de egy nagyobb felpattanó akkor is jöhet - mondjuk már penteken volt, de még mehetnek tovabb fel -, nagyon eltavolodtak a 20 napos mozgótól, vagy egy hosszabb oldalazas kell, vagy egy erősebb fel korrekció.
hellforceone 2026. 02. 07. 08:12
Előzmény: #134475  Zoltanovitsch
TMUS szerintem 190-195 körül jó lehet és cca 220ig mehet. Netflixet egyelőre csak rövidtávú tradere gondoltam, de arra momentumkép alapján tényleg jó lehet. Igaz, a 20 napos mozgó alatt esik töretlenül, de nagyon túladott, ezért egy felrántás nagyon is időszerű lenne. Aztán a korrekció után további esés és 76nál megérkezik a 200 napos EMA-ra, ott szerintem érdemes lehet középtávra is próbálkozni. MSFT esetleg lejöhet dupla aljra, de szerintem annak is csinálnia kellene egy pattanót először, nagyon túladott, lassan momentum is gyengül, de az is lehet, hogy csak egy lapos korrekciót fog csinálni, oldalaz és esik tovább. Ahogy az első kommentemben írtam, MSFT-t én most inkább hagynám. Hetes momentum nagyon erős benne és inkább azzal számolnék, hogy több hullámban, lépcsősen fog esni, akár 300ig. Amúgy megérkezett a 200as heti EMA-ra, ez most megtámasztahtja éppen. Most az összes közül szerintem a napokban talán Netflix lehet a legjobb egy rövid tradere és TMUS is. MDLZ szerintem 2-3 dollár korrekció után mehet tovább fel.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 02. 07. 03:17
Előzmény: #134474  hellforceone
Köszi! Jó lista! :)
TMUS ról mi a véleményed? Én figyelem... ereszkedő stabil játékos tán ... mint a netflix kb. 175 re le kéne jönnie a kövi lekörrel. Szektora legnagyobbja.
Microsoft lejön szerinted  dupla aljra 345 re? Szektora legnagyobbja.
PG unalmas óriás most nem venném csak ha visszajön 140 alá. -Tripla alj? :) dettó Szektor óriása!
MDLZ Ez is lassú szép daráló lefelé...szabályos fűrészfogakkal messze még a kövi alj de minta szerint 50 alá esne kb a kövi alj (afelett nem veszek) 
Netflix ha szigorú vagyok akkor nekem 70 felé le kéne jönnie... (Ügyfélköre telített... nehezen növekszik ez lehet az ereszkedés és a felvásárlás oka..már csak így tud... mondta: Chat Gpt)
Srácok Ti hogy látjátok ezeket? Én az általam jelzett szintek felett nem vennék csak figyelőn vagyok  az alatt kezd izgi lenni! -ezek a szintek persze változhatnak. 
hellforceone 2026. 02. 07. 02:08
Lehet, hogy csak az mondatja velem, hogy időközben sok pozimból kirázott a piac, de szerintem még nincs meg az alja. MSFT-ben volt egy dupla csúcs, azóta szakad, AMZN-ban semmi momentum nincs, küszködik már nagyon régóta, Apple még pár % lehet benne, utána kellene egy nagyobb korrekció, Netflix erre azt mondanám, most kell nagyjából venni, de az ilyen lassú daráló esés akár tarthat további 10%-ot is - bár szerintem ezt hétfőn rendesen meg fogják rántani fel. Nvidia, nagyon küszködős a chartja, inkább lefelé számolnék vele és a február végi jelentésre megrántják. Alphabet, szerintem ennél nagyobb korrekció kellene bele, a 85, 210, 140-es árfolyam aljak/csúcsból felmért fibo pont elérte az 1,618-as szintet, tehát a 330 körüli csúcs lehetett 3as csúcs és elnézve a 210-140 korrekció idejét és méretét, nem hiszem, hogy egy néhány napos, cca 10%-os korrekció elég volt neki. Momentum elfogyott szerintem egyelőre. Ha mégis kitörne fel, akkor 400-430-ig szerintem elmehet. Meta, hát, ebben egyenlőre semmi momentum. Jelentésre felrántották, amit azóta vissza is adott. Sok más papírban a közelmúltban lezajlott esésben szerintem egy 4es korrekció lehetett ma és még számítanék egy újabb aljra. Persze lehet, hogy óriásit tévedek, ugyanis ilyen felrántások pont arra jók, hogy utána már nem engedik az embert lentebb visszaszállni, hanem rakéta fel. Ugyanakkor NDX is dupla csúcs esélyes (volt), abba 22k körüli aljat látnék bele. Persze a techre én továbbra is bullish vagyok :) cryptokban lehet láttuk az alját, ezüstben, aranyban szinte biztos vagyok benne. Ha azt vesszük, hogy a cryptók sok esetben a piac előtt járnak, mind a top, mind az alj kijelölésében, akkor valóban lehet, hogy a cryptók már fordultak és a tőzsdék még ezután fognak. Hétfőn valószínűleg netflixet veszek.
czm 2026. 02. 07. 02:00
MrSomm 2026. 02. 07. 01:34
Előzmény: #134470  HuTi
Ebben azert durva, hogy kiemelik a HIMS-et
Sajtkukac 2026. 02. 07. 01:13
Előzmény: #134469  JackOne

Július 4. és november 3.
November közepén meg majd leöntenek mindent.
(valami ilyesmi volt 2008-ban is)
Addig meg árgus szemekkel figyelhetjük az egyhelyben toporgást... :D
JackOne
JackOne 2026. 02. 06. 23:03

A hullám , B hullám C hullám, fel vagy le, fibo 1.238 ...2008 / Covid, vagy Trump '24. szakadás ....etc.
Egyszerű tény: ebben az évben nem csak időközi választások lesznek az USA -ban, hanem most lesz  250 éves az USA.
https://youtube.com/shorts/lXQIm2mXoGM?si=9YfEOOqOWVcwnaXy
Nehezen tudom elképzelni, hogy az évfordulóra, a 250.-re bedöntsék az USA piacokat+ választások = a csillagok összeálltak...?
/ persze aki volt katona tudja két biztos dolog van: 1. a halál, a 2. meg ami elmúlt -:) /
ps.:
 F 250 Ünnepel, https://totalcar.hu/hirek/2026/02/04/amerika-250-eves-a-hennessey-1627-nm-rel-gratulal/
A kérdés csak az Mi is fogunk ünnepelni...?-:)))
magnezium
magnezium 2026. 02. 06. 21:59
Előzmény: #134465  raus
Ezt irtam tegnap, vissza lehet keresni :) Hogy minden visszapattan majd…ez lesz novemberig, Trumpnak fel kell tudni valamit mutatnia..es az a tozsde lesz, ahogy anno is :) 
czm 2026. 02. 06. 21:51
Előzmény: #134453  dniel

NQ
ezek a fatyolos zizegesek lenyegtelenek, hogy picivel fentebb vagy lentebb es pontosan hol fordul...
ez a kerdes szerintem nem letezik, habar tudjak mit csinalnak, es pontosan rajzolnak, de ugye mi a masik oldalan vagyunk az egesznek, igy ez a leptek tul kozeli szvsz
nagy vonalakban szerintem, ha 22k korul lesz nq alja, akkor az egy felmutatott kozepso ujj trumpnak 
ha viszont az idoszaka minimumara lerakjak, azaz 17k hoz es ala is lemegyunk, akkor az mar egy okolbe szoritott kez, egy melyutes
annak fuggvenyeben fogjak megvalasztani az "uzenetet", hogy mit tartanak majd elegsegesnek, hogy eleg nagy legyen az elgedetlenseg trump irant, hogy elbukja az idokozit
ennel melyebbre nincs kilatas, mert a tozsde nem okozat, hanem okozo. az hogy mutatja a gazdasag allapotat meg egyeb habositott pamflet, ez mind baromsag. 
az egesz lejtmenet, vergodes jo esellyel novemberre fog teljes rombolo es demoralizalo erejeben kiteljesedni
--
ennel melyebbre ma mar  - elvileg - nem eshet, mert ahogy fogynak el szep lassan az usa birodalom eszkozei, hataskorei , befolyasa, ugy egyre inkabb kenytelen tartani  a magas arazast, mint hatalmanak legfobb fundamentumat. a visszahozasi, tovabb pumpalasi kepesseget semmikepp sem veszitheti el
-- 
az is lehet, hogy semmilyen eses nem lesz, hanem megy tovabb minden fel/, es akar rovidre zarjak az egeszet egy sima lepessel (merenylet ami eredmenyessegeben lesz az, de latszatra semmikepp - pl szivinfarktus)/ - ez akkor lehet, ha Kina annyira halad elore, hogy nem lesz ido esegetni usa-nak, hanem kellenek a szamok, a nominalis ertekek
ergo ha menetel tovabb usa piac felfele (egyre kisebb toresekkel), akkor az lehet a legrosszabb hir, mert akkor nagyon feszult a helyzet - kina mar nem a spajzban van, hanem o a spajz, es szep lassan az udvar, a haz, a kocsi
---
kriptoban mindenkepp tovabbi eses varhato ciklus vegi leszurassal, majd kifeneklessel
BTC-ben strukturatores jon mindenkepp, valaminek serulnie kell, mert egymasba ernek a dolgok
juanmontoya 2026. 02. 06. 21:39
Előzmény: #134460  bizz
Igen, még tartom az SMCI-t. Csak nem megy már 30alá, bár azt se gondoltam hogy ma 34 felett lesz.... szóval lutri az egész.
raus 2026. 02. 06. 21:31
Ez trump és familiaja nekik sincs elég még semmiből 
Szerintem a klasszikus medvepiac felejtős jó pár évig helyette majd a Tr és familiaja ide oda tettetnek mindent! De ezt aki lekereskedi az full szerencsés ember más nem!
dniel
dniel 2026. 02. 06. 21:18
Előzmény: #134463  pomperj
nálam 3000 ezer és 16000 ezres SPX-re vannak cenáriók de amig a 200 hetes mozgot nem töri le addig bullosh vagyok 
pomperj
pomperj 2026. 02. 06. 21:15
Nekem mindket ALT. szamozas, es a kovetkezo szakasz kilatas is tetszik, es lehetsegesnek tartom.
,
Igen, az ED alakzat vege tenyleg lejjebb van az okt.29-i csucsnal, de csak 18 ponttal, es ezt csonkanak
elfogadhatonak gondolom;  ugyhogy en maradnek az ED alakzatos TOP-nal.
Ez jobban illik NDX TOPnak, es idoben is kozelebb lenne a 3 fo index csucsa; a divergenciak kisebbek.
.
A nagy kerdes  tovabbra is az, hogy a 2020. marc, vagy a 2025.apr. ota tarto rallyt korrigalja?
Arra egyelore nem is gondolok, hogy a 2009-es melyponttol tarto rally korrekcioja indulhat el;
az egy oriasi katasztrofaval erne fel a mai vilagban.
Pedig jo lenne tudni, mert nagyon mas kell legyen a szerkezet mar itt az elejen. Ha dupla-tripla zigzag
WXY jellegu a szerkezet mar itt, akkor egy kisebb meretu, par 1000 pontos,  kisebb korrekcio lesz belole.
Ha viszont itt impulzus van, akkor nyitva marad nagy korrekcio meret lehetosege. 
dniel
dniel 2026. 02. 06. 21:13
Előzmény: #134458  komodoi
Abban a verzióban már C hullámot irja :)
És ha konzervativan számolok akkor 200 napos környéke ideális alj lenne számára... 
Ha kicsit megborul a C hullám utolso szubhulláma ami nem oylan ritka amugy, akkor kb a dupla zig zag-al egyenlö mélységre vagy tovább is mehet... lejebb de a 200 mozgo tünik egy ésszerü mérésnek.
https://www.tradingview.com/x/0SZik6Vv/
pomperj 2026. 02. 06. 21:11
Törölt hozzászólás

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek