Jó a meglátásod. Átlagban a teljes részvénypiac kb. 8%-a szokott a kisbefektetők kezében lenni, most ez 3x annyi, 25%-nál tart. A mostani helyzetet jól szemlélteti, hogy már nem lehet buta pénzként jellemezni a kisbefektetőket, mert súlyuk van és egyeztetve akár koncentráltan tudnak lépni és nagyon gyorsan.
SPY-al kapcsolatban. Ilyenkor hogyan döntöd el, hogy US500-at vagy SPY chartot nézel? Igaz, hogy a SPY charton rövid volt a 4. hullám mert azonnal megvették a dip-et a normál kereskedési időben, de US500 charton ez legalább 11 órán keresztül tartó korrekció volt.
1)Optimizmus az egekben, Sentiment Index 81, ilyen magas 2 eve volt, 2023.juliusban. Ettol meg nem kell azonnal lefordulni, mert a Sentiment nem megbizhato fordulasi signal. De mar van par belso divergencia is. A Put/Call hanyados is extrem, ez viszont mar erosebb figyelmeztetes. . https://imgur.com/a/StV4kcm . Viszont a hullamszerkezet, ami itt az elsoszamu trading signal, egyelore nem kesz. Talan majd par nap mulva, vagy 1-2 heten belul igen. Meg mindig 1 vagy 2 rally, wave(iv-v) hullampar lehet hatra felfele. . 2)SPY daytrade Van 2-3 alternativ szamozasi lehetoseg. mert a tegnapi nyitasi gap-down vagy 2, vagy 4 submikro foku hullam volt. De meg annak is tul rovid idoben, es semmikepp nem illik jol bele a roadmap szerkezetbe egy korrekcionak. Szoval lehet ignoralni is, meg ketfelekeppen beilleszteni a szerkezetbe. . SPY leginkabb valamelyik (v) hullamban egy extension szakaszban lehet. Egyelore maradok az eddigi szamozasnal. Tovabbra is felfele van a fo irany, a szerkezet nincs kesz. De. De nem fogok nagy pozicioval nagyot rizikozni. . 3)UNH special situation. Koszi az otletet. Az nem szokott jo kilatas lenni, ha federal vizsgalat indul egy csalas gyanuja miatt. De UNH az USA healthcare oriasa. 500Mrd-os kapitalizacio, a 2025 evi profit varakozas EPS=30$/sh, PE=20 volt. , Arfolyama 620-->250 hatalmasat zuhant a vizsgalat hirre. Nade, ha UNH csalt, akkor alighanem az osszes tobbi is ugyanazt csinalta. Mindenesetre, UNH most oriasi zuhanas utan van. . https://imgur.com/a/PlEyJwn . A legjobb daytraderek utan ma mar masok is varhatoan jonnek "buy the dip" mentalitassal. Ovatosan, de meg lehet probalni, kello stoploss legyen (290?) alatta. . 4)Moody a tegnapi Moody leminosites nem uj, abban az ertelemben, hogy Fitch es Sp&P mar evekkel ezelott leminositett, es Moody most csak igyekezett behozni a lemaradasat. De a piac vilagosan jelez: a US treasury papirok arfolyama esik, az invesztorok magasabb kamatot varnak el a penz kolcsonadasaert az USA kormanyatol. Ami viszont tovabb rontja a deficitet.
Tegnap végül alacsony forgalmú emelkedéssel zárt, napos gyertya kifejezetten tetszik, meghozhatja a(z általam) várt fordulatot... Nem tudom mitől, nem tudom miért fog, de azt látni, fordulni fog 🤷 egyelőre "óvatos" 4 fölé tartó emelkedést várok...
Abszolút egyetértek. Nekem a COVID alatti piac volt ami megtanította, hogy nagyon óvatosan kell a shortokkal bánni és a felfelé irány ellen fogadni, főleg az indexekben.
2018-ban, amikor arra számítottam, hogy most jön az igazi medvepiac és ennek ellenére csak egyik program jött a másik után, akkor azt gondoltam, hogy a pénznyomtatás következtében előálló implikációs hatást nem lehet már felbecsülni. Nem lehet tudni, hogy mikor lesz a vége.
A péntek éjszaka nyitott SQQQ nagyon szépen állt nyitásig... aztán meg pillanatok alatt minuszba ugrott, vele együtt az SPY short opciók. Hát nem gondltam volna, hogy ennyire gyorsan megveszek ezt az esést, gondolkodni se hagytak időt igazán :)
Azért remélem, hogy egy III.-IV. pontot nem egy leszúrásos korrekcióval tud le az index, hanem minimum a-b-c korrekcióval. A CSPX ETF shortból jó lenne kiugrani. :)
SPY daytrade https://imgur.com/a/bL3u7AZ . Egyre inkabb ugy nez ki,ennyi volt a wave(iv). Persze, ez a mai eses lehet csak az elso szakasza, (a of iv). De egyelore bizonytalan. A lenyeg az, hogy tovabbi emelkedes a fo trend.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.