Első ingatlan vásárlás előtt állóként kérdezem akkor: mégis mibe rakja az ember a pénzét, hogy legalább reál értéken ne bukjon rajta? Nekem nincs ötletem, kihúztak minden lehetőséget az emberek alól. Tőzsde természetesen nem jó válasz, mert 5 év alatti távon bármi is történhet...
Nem országspecifikus. Sasold meg amcsiknál. Még durvább. Vagy ekkora a bond piaci buborék, vagy a hivatalos csatornákon kívül megy valamilyen machináció. Nem tudom, melyik a rosszabb.
A poén kedvéért megnéztem, hogy amikor utoljára hasonló infláció volt Magyarországon (7%), akkor milyen állampapír hozamok voltak 2012 végén. Hát a PMÁP-ok 8.5-10% között fizettek anno, most meg 4.5%. Vicc az egész. Itt letölthető excel formában (a táblázat felett jobbra): https://www.allampapir.hu/kamatok
Napi 30-40%-ot várnál mint valami mém részvényben? :D Azért ez még mindig a nem mindenki kedvence olaj szervizes szektor, a +10%-oknak is érdemes örülni, aztán jövő év közepére meglátjuk, hogy változik a megítélésük.
Holnap beirom a tippjeimet, es mindegyik melle a magam logikajat is. Persze van legalabb 2 féle ellenkezo logika minden temaban, es tudjuk, a piacot nem erdekli a logika :-)
Én sejtem, hogy neked milyen a véleményed (kvízkérdések kapcsán), de örülnék, ha leírnád ide is. :-) Vagy csak a kiértékelésben? Nem akarod manipulálni a közvéleményt? :-)
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.