Ebben szerintem igaza van. Nem számít arra, hogy beessen, hiszen felfelé várja. Bármikor lehet benne leszúrás, ez a charton is fent van és nem akarja, hogy kiüsse egy leszúrás miatt idő előtt. Felhúzhatná 620-ig, de akkor egy leszúrás likvidálhatja. Úgy van vele, ha viszont 600-ig lemegy, akkor onnan úgy is esés jön... Egyébként most tök normálisan áll a dolgokhoz, látszik, hogy poziban van...és nem azért, mert felfelé várja, hanem mert teljesen más stílusban írt...
Rovid tavu tradek vedelmere, mint ez nekem itt, mindig tesz az ember stoplosst. Kivetel nelkul. Aki kiadja az utasitast hogy BUY, az rogton oda irja es kiadja a stoploss utasitast is. Aki nem, az kis amator aki feleslegesen kockaztat. Rovid tavu trade minden olyan, ami hullamzast hasznal ki, vagy egy impulzust lovagol meg. Es belepeskor latni, hogy a target pontosan hol lehet. . Amikor 3-5 eves tavlatra invesztalsz (nem trade, hanem INVEST) , az egy egeszen masik mufaj. Akkor alaposan merlegled a fundakat, atgondolod a macro kilatasokat hozza, es turelmesen kivarod amig latszik eleg biztonsaggal hogy a profit termeles trendje felfele induloban van. ES, raadasul az is feltetel, hogy TA alapon is megfordulasban van, pl. Ending Diagonal formaciobol mar kitort napos charton. Akkor nem kell stoploss. De csakis akkor. . Vegul: OPI fundasan szerintem nem value kategoria. Tobbszor feltettem egy fundas szamolast, hogy OPI nagyjabol 7-8 ev mulva eri meg a mai arat, es csakis akkor, ha nagyjabol addig 4x meretu cegge novekszik mint ma. Ehhez 20 Mrd/ev koruli netto profit kell (PE=11 eseten 20*11=220 Mrd a kapitalizacio. Dehat a mai arakon a kapitalizacio MARIS OTT TART, 220 MRD ! Am, ehhez kepest OPI profitja 2017 evre talan lesz 5-6 Mrd. Tehat most OPI legfeljebb 200 Ft-ot er a value invesztornak. Nelem szoba sem jon, hogy tartani akarom tovabb, mint amig a momentum tart. . OPI nekem nem hosszutavu inveszticio, hanem a helyzetet kihasznalo, kis idotartamu, 10-napra tervezett trade. Itt kotelezo a stoploss. Nem akarom tartan OIP-t egy nappal sem tovabb, mint amig emelkedik ebben a hullamban. Sok sikert.
Nem vagyok aktív írogató,de figyelemmel kísérem a magasrörtű értelezéseket.Nem tudod véletlen miért nem találom a"Kisbüfik" topikot?Élvezetes üzletvitel és pengeváltás volt legutóbbi olvasásomkor .Köszi.
Olvastam itt elemzésed,amiben írtad hogy 1000 fölé várod rövid időn belül ha jól emlékszem.Tényleg nem kötekedés a részemről,hogy akkor miért kell a stoploss 600-ra?Ha beesne 560-ra mondjuk akkor esetleg szétrobbanna a bolygó és már soha többé nem tudnád eladni 600ft-ért vagy mi?Mégegyszer mondom nem kötekedek mert egyértelműen nagyobb a tudásod,elismerem!Csak nem tudom ezt hova tenni.
A (D) hullam vegenek target szintjet a chart alapjan 720 Ft-ra becsultem korabban. Mivel mar megvan a (C) pontos alja, lehetseges egy alaposabb szamolas, amely szerint a (D) hullam idealis meretenek vegpontja 762, tehat kb. 40 ponttal feljebbre jott ki a (D) target ara. A szamolas a szokasos oldalazo haromszogbeli fibo aranyszam alapjan jon ki, (D)=0,618*(B) keplet alapjan. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20180118v00npfk2m.jpeg . A kovetkezo target, (a of D) hullam csucsa maradt a 670-680 szint kornyeke. A 60 min charton lendulet nem vesztett sokat a zaras elotti 3 oraban sem, (eleg sok elado volt, meglepetesre) , de nem fordult le, hanem oldalaz. Ez jo elojel holnapra. Penteken jo esellyel megy tovabb fel. Erdemes a poziciokat tartani, a stoploss maradhat 600-on. Miert? mert kis leszuras lehetseges, es nem akarom hogy kidobjon tul koran.
OPUS Global Nyrt.