Aki az osztalékért vette, nyilván csalódott lehet. Aki viszont hosszabb távra, befektetésnek, szerintem így jobban fog járni. Az új stratégia szerint 3-5 akvizíció jöhet 2029-ig, többszöröződő EBITDA-val. Szép lassan ez egy komoly európai vállalattá fog válni.
Senki nem tiporta sárba őket, egyenként a cég tudott volna 120 forintot is fizetni, de akkor nem maradt volna pénz a terveikre akvizíciókra Én mindig írtam hogy a cég jó
Kiszállni is tudni kell. Nekem 1400 felett volt a lélektani határ, ott már erősen túltoltnak éreztem a szekeret. Jó papír, jó cég, jövőre is érdekes lehet, de most meg kell várni, hogy konszolidálódjon.
Donqatto -t meg egyenesen elüldözték a topikból, amikor 50 ft körüli értéket várt osztalékként, azt hitték, hogy trollkodik. Egyébként jó a részvény, aki hosszabb távban gondolkodik az megtalálja a számítását, ezeket a cégeket 5 éves időintervallumban érdemes vizsgálni, az idő alatt évi 20 %-ot is hozhat.
Na ezzel nem leszel népszerű. Tavaly szelvény vágás után amikor bezuhant a részvény 700-ig , már akkor megírta a Gyula, hogy vége az osztalék Kánaánnak. Kíváncsi leszek, hogy mennyire húzták túl az osztalék várakozással. :(
Mondtam hogy nem az osztalék hajtotta... Aki 120+ forintot várt most koppant...de hát én hülye vagyok ehhez, még 50 forint sem lett...ettől függetlenül a cég jó
Erős EBITDA növekedés: A tisztított EBITDA 1 636 millió forint volt, ami 140%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
Jelentős árbevétel-növekedés: A konszolidált árbevétel 11,3 milliárd forint, ami 24%-kal magasabb, mint az előző évben.
Adózott eredmény csökkenése: Bár a tisztított adózott eredmény 725 millió forint lett (+143% év/év), a számviteli adózott eredmény 511 millió forint, ami 41%-os visszaesést mutat az előző év azonos negyedévéhez képest. Ennek fő oka a magasabb jövedelemadók és a pénzügyi eredmények csökkenése.
2. Regionális teljesítmény:
Olaszország: A Credipass teljesítménye kiemelkedő, a közvetített hitelek volumene 49%-kal nőtt, az EBITDA 1 084 millió forint.
Magyarország: A tisztított EBITDA 448 millió forint, a Forest Hill projekt hozzájárulása 473 millió forint bevétel és 23 millió forint EBITDA.
Lengyelország: A piac a támogatott hitelek kivezetése után stabilizálódott, az EBITDA 111 millió forint.
3. Cash Flow és Mérleghelyzet:
Pénzeszközállomány csökkenése: A vállalat készpénzállománya 5,7 milliárd forint, ami jelentős csökkenés az előző évhez képest.
Eladósodottság: A nettó hitelállomány 8,0 milliárd forint, ami a tisztított EBITDA 1,7-szerese.
Osztalékpolitika: A javasolt osztalék 1 500 millió forint (43,6 Ft/részvény).
4. Kilátások és Stratégiai Célok:
Felvásárlások fókuszban: A vállalat aktívan tervezi akvizíciók finanszírozását.
2025-ös előrejelzés: További növekedést várnak, különösen az olasz és magyar piacokon.
DUNAHOUSE részvény