Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
a névválasztás fricska volt egy hozzád hasonló kaliberű modinak. :)
Törölt felhasználó2023. 04. 12. 15:20
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230412/csak-30-eves-korukra-latjak-realisnak-a-magyar-fiatalok-hogy-sajat-lakasuk-legyen-608630 a fele Pesten orok berlo marad, amint beinditja a penzpumpat a kormany noveli megen az inflat az ingyenhitelekkel abba lazad majd a nep, ha kitartja omlik a hitelezes a lakossagnal es a cegeknel dul a kartyavar , es beledoglik a kamaterhekbe. allami szinten muszaj lesz vagy allamadossagot novelni mint japan vagy adot emelni az megen nem jo, kivancsi leszek melyik kezebe harap derek kormanyunk mindegyik fajnii fog :) ha csokkenti a kamatokat es allamkotveny szinten is ha lesz aki finanszirozza igy is ujra beindul ingatlanba a felso 2 decilis . Csuda egy vilagot elunk :DD Eljott a berloi generacio Bp.n
szánalmasan kínlódsz.. többen alátámasztották amit mondtam... szóval ne égesd már magad.. ha több eszed lenne akkor tanulnál másoktól.. de neked marad a virtuális élet..mások meg élvezik a valódit.. menj a szabadba..friss levegő.. állj egy virágzó fa alá.. vagy mássz fel rá..és nézd a csodát..zsong az egész fa.. talán megértesz valamit.
nem baj majd kinövőd, vagy ha nem, hát úgy kell neked
Törölt felhasználó2023. 04. 12. 14:57
na most aztan benyomok par sort jo kis Arany Korsot vettem a Pennybe 185 Ft volt ha egy egesz talcaval elhozok. Meg jo hogy betankoltam. Vagy 1 orat trecseltem telon egyik haverummal megvette azaz lefoglalozta a hazat jo nagy dog lepusztult hodaly Kelet-Pesten. 3x volt kint megnezni egyszer en is kint voltam vele ,de vegul dontott.. Delelott volt az ugyvednel alairni. Atbeszeltuk 3 lakassa lesz bontva . Gyerekek idenre biztos a megelhetesem:)) A mostanit befejezem es megyek at hozza. Decemberig megcsinalom kivul belul.udvarral kulteri szaunaval pergolaval. Szep az elet:) Koji az epitesi vallakozok fomuftija meg nyilatkozhat amit akar a tamogatasok szuksegessegereol engem nem erint iden mar :DDDDD
Nekem egyèrtelmű volt hogy 50+, tartja a kiselőadást a mai fiataloknak 😃😃😃😃Milyen sèrülèsek èrtek valakit hogy ilyen lesz 50 plusszosan mint Nudli/tamarisk?
Erről van szó..ezt nem fogja megérteni az elméletben mindent qrvára tudó troll sereg (szdsz feeling). Anno volt fő mellék állásom meg még vállalati gmk.. a tőzsdenyitás után nyomtam a tőzsdét is.. plusz még ami okosságot meg lehetett csinálni.. 2hét kemping..csajozás..stoppolás jugóban bulgároknál.. Utána vállalkozás..volt olyan 60napot folyamatosan dolgoztam.. 12-16 órát.. Mindenből lehet tanulni. elvállaltam mindent amit 60%-ban tudtam meg tudom csinálni..a maradék 40%-hoz fel kellett nőni.. legközelebb ilyen meló már csak ismétlés volt... igen letárgyalni a melót nagyon élvezetes volt.. Mondták vegyek egy f..a új kocsit.. mondtam kihozod a telepről a sorompó után már -10%ot ér.. 3évesen a felét.. értelme? 3 év körüli autókat vettem alacsony kilométerrel.. és 180.000km-ig használtam...addig még jól elmentek és még jól el lehetett adni. Megvettem első ingatlanomat egy lakást... felújítottam..1millióval többet ért... el is adtam..stb stb.. most minden lehetőség és információ a rendelkezésedre áll..
azért vannak sikeres szakmaváltások egyszer üzleteltem egy nővel aki jogot végzett, talán még dolgozott is egy picit jogészként a nyolcvanas évek elején, aztán hirtelen butikos lett úgy 15 évre, és onnan egyenes úton váltott az ingatlanfejlesztési tevékenységre a 13. kerületben 2009-ben voltam vendég nála a pasaréti tér melletti saját építésű akkor milliárdos értékű palotájában bár könnyen lehet tévedek így hogy leírtam és ezek nem is szakmaváltások, csupán foglakozási ág váltások, végig a tanult szakmáját művelte
rájöttem ,hogy nem csupán szállásra van szükségük,és megadom nekik azt a pluszt is amire nagyon is vágynak, merthát emberből vannak ezeket a gyerekeket talán soha nem vették igazán ember számba, sem a szüleik, sem az iskolába, a munkahelyeiken sem, és a korábbi tulajok meg aztán főleg nem akiktől béreltek én meg olyan tisztelettel bánok velük mintha nagytekintélyű akadémiai doktorprofesszorok lennének csillog a szemük tőle, egyszer az egyik kb 26 éves szobafestő fiu ki is fakadt,hogy vele még nem bánt így senki soha életében
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link