Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 11:53
Szemelyesen meg nem lattam, de en komoly szandekkal tennem ezt, es keszpenzes vasarlo lennek jeleztem, de kitart a kinai mellett tovabbra is.
Szoval hiaba neznem meg barmikor is, addig nem lesz uzlet, amig a kinai nem megy.
Szerintem az a pasi vagy a ferje, elettarsa v. baratja, mindegy, osszejatszanak szerintem, igy vagy ugy, azert hirdetik itt es ott ugyanazzal a szoveggel.
Gondoltam arra is, hogy a Palazzoban berlek egyet, de orult arakon vannak, 7,5 ev alatt kifizetek egy ilyen lakast, amit most nezek.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 07. 11:33
Előzmény: #9156  Schmuck
Ha valóban jó az ingatlan, érdemes a másik üzletkötőt is megmozgatni, az OC-s meg akkor hoppon marad :)
Viszont az is igaz, hogy vannak időről időre remek ajánlatok az ingatlanpiacon, és a "készpénzes" vevő előnyt is élvez az eladónál.
Én pl. úgy vettem, hogy elég gyorsan fizettem, így tudtam alkudni az árból.
Szóval nem szabad kapkodni, csak amikor tényleg jó a lakás.
Évente kb. hány napot töltesz Bp.-en? A Dorottya Apartmanokat még nem próbáltad a Kempinski helyett?
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 11:32
... lehet azert, mert no es szoke :))))) feltetelezik az ellenkezojet ? :))))
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 11:30
Palazzonal is hasonlo volt a helyzet, a referens kozolte velem, h meg 2 komoly erdeklodo van rajtam kivul, jeleztem, hogy nem kellene ezen a vonalon folytatni, mert licitbe nem fogok belemenni.
Azota is megvan az ingatlan :DDDDDDDDDDDD
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 11:18
Tegnap mondtam, hogy en mar penteken mennek megnezni, erre a kozvetitos mondta, h megvarja a kinait jovo het vasarnap mennek, erre en mondtam, h nem fogok belemenni a licitalasba.
Kb. 10 perccel ezelott beszeltem vele, es 1% letetet ker az ajanlatomnak, amig a vevo el nem donti kinek adja :DDDDD, csak a licitre akar behuzni, de nem fogmenni, ne nezzen hulyenek, semmit nem adok, vagy megallapodik, vagy nem, ha nem akkor legkozelebb az ajanlatom meg annyi sem lesz, ennyi :)
Nem eletbevago az ingatlanvasarlas, addig jol elvagyok a Kepinskiben is, amikor felutazom :)
... es kivarok, van mibe forgassam a tokemet, :) ez csak szamomra egy kenyelmi megoldas lenne, hogy ne kelljen allandoan koffereznem - a sok noi holmi - :) es szallast foglalnom.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 07. 10:57
Előzmény: #9149  Schmuck
Hello! Nem az én dolgom, de ha tényleg olyan nagy a verseny érte, és megfelel a szombat is, akkor talán érdemes lenne áttenni szombatra. A tulajjal (ha tetszik, megéri, stb.) még aznap meg lehet állapodni írásban (nem ott rögtön, az csak felhajtja az árát, de x óra leforgása alatt, stb.), és akkor nincs már meg a rizikó, hogy elviszik a kínaiak vagy más.
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 10:23
AZ !!! :) Licitalni nem fogok erte, ha megnyerte, hadd vigye. :)
Akkor tovabbra is varok, az ido nekem dolgozik :)
Sarpac
Sarpac 2016. 07. 07. 09:42
Előzmény: #9150  STRFCKR
Kibaszott drága! :D
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 09:21
Koszonom a linket.
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 09:21
Koszonom a linket.
STRFCKR 2016. 07. 07. 09:07
Előzmény: #9149  Schmuck
tolja a DH is, pedig az OC-nal kizarolagosnak van feltuntetve.
link
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 02:05
... mar 2 biztosan ringbe szallunk erte, :)van 1 kinai is, aki jovo heten megy vissza a nejevel megnezni vasarnap, en is arra a napra egyeztettem idopontot, mivel a referens is szabin lesz. Francia a tulaj.
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 01:54
... virtualisan korbejartam az epuletet, :)nincs kivulrol lepukkanva, ugy tunik, bar 3 evvel ezelotti terkeppel.
Zart lepcsohazas, mert a korfolyosos kizarva.
A fotokrol ugy tunik,hogy nem vmi minosegi munkak zajlottak, de megyek szemelyesen is megnezni, mar beszeltem areferenssel.
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 01:49
:) igen :)Mi a velemenyed rola?
Törölt felhasználó 2016. 07. 07. 01:45
Előzmény: #9145  Törölt felhasználó
ez?
link
Törölt felhasználó 2016. 07. 07. 01:42
Előzmény: #9144  Schmuck
neked kell tudni milyen az a lakás
ha közelíti a lokáció a dorottyát és a minősége sem sokkal rosszabb, akkor a 800 reális szerintem

ha nem, akkor lehet, hogy a 750 is az

érdekelne, mire jutsz:)
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 00:57
ca. 10% minusz a vetelarbol, gondoltam en :)
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 00:48
750-re gondoltam, 73m2.
Törölt felhasználó 2016. 07. 07. 00:40
Előzmény: #9141  Schmuck
akkor félreértettelek

nem vagyok a Belváros tudora, ezt Tök kolléga biztosan jobban tudja

szerintem 850 rengeteg a Palazzo-ban is van 1,3-ért ami amúgy vicc
ebből kiindulva próbálkozhatsz 780-tól szerintem aztán 800-on talán megalkudtok

persze attól is függ mekkora, ha nagy a lakás jobban lehet alkudni, azokra sokkal kisebb a kereslet (állítólag)
Schmuck
Schmuck 2016. 07. 07. 00:31
..... tanulmanyozam :), amit belinkeltel a m2 arvaltozasrol, es bizony amit most nezek 850/m2 felujitva, igaz nem teljeskoruen az en izlesem, de ezert most nem zuznam szet. :)
Ezert kerdeztem a marzsot, hogy mennyivel kezdjem el az alkut.
Nem mintha most tudnam :) nem szoktam ingatlanokat vasarolni.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek