Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Köszi! Az a baj, hogy elkezdem olvasni a korábbi hozzászólásokat, és a szokásos politika, meg hol jobb élni témák. Feladom az olvasást az on-topic részek előtt, nem is tudom hol vannak azok.
Szerintem úgy tűnik, hogy a piac beárazott augusztus vége óta mindent, ami megjelent a tegnapi közleményben és sajtótájékoztatóban. Szezonalitás egyelőre nem jelent meg a chartokon, de még van 2 hét szeptembertől. Histórikusan q4 általában erős szokott lenni. Statisztikai alapon a FED adott +1 évet a tőke piacoknak. - EURHUF nálam változatlan (szerintem azt itt veséztük ki elég részletesen).EURUSD-t az "EURUSD és minden más" topikban.
A kis pedó érzi, hogy lefőtt a kávé és gúnyát váltana mint a nyilasból ávh-ássá avanzsált felmenői. Gondolom lélekben ő már a fidesz tagszervezet mihazánkat erősíti, miközben meg bármilyen mezt is húznak magukra,orosz érdekeket képviselnek.
Powell sajtótájékoztatója után mit vár a nép? Sajnos én nem tudtam kibogozni a beszámolókból, hogy most akkor a dollár az erősödni vagy gyöngülni fog várhatóan, az miatt, mert a FED nem akar olyan sok kamatvágást az előrelátható jövőben. Tippre ez erősebb dollárt hoz, de nem értem igazából.
Ezért mondják, hogy magyar magyarnak farkasa... itt valahogy nem tudott elterjedni az,hogy ténylegessen támogatjuk egymást, kooperálunk, hanem minden üzleten, hogy tudom a másikat minél jobban megkopasztani... élelmes ? persze, csak egy gerinctelen mentalitás.
Nekem meg az egy felnőttkori meglátásom hogy nem full hülyeségekkel tömték e a fejünket az iskolában. Büszkeség a nobeldíjasokra, sportolókra, akárkikre? Mert? Mi részem van benne ami a büszkeségre okot adna? A híres magyar gógyi? Amikor boldogult fiatalkoromban hallottam hogy karosszérialakatosok mesélték egymásnak hogy a német az semmi, az álluk leesett hogy egy magyar egy tábla lemezből kikalapálta a motorháztetőt, ők aztán ilyet soha! Aztán rájöttem hogy ez a magyar találékonyság a szarból várat építés tudománya. Ne kalapálgass pajtás, cseréld ki gyárira aztán haladjunk. (ok, vmi specko veterános körben kincset érő tudás, elismerem, de amúgy ne barkácsolják az autómat igazi alkatrészek helyett gógyizva mert élnék még kicsit, köszi) Itt élned-halnod kell! Jó, hát Kossuth bácsira se vonatkozott, meg már akkor is sok vezető se érezte kötelezőnek, de parasztok hajrá a tűzvonalba! Mi mind hazafiak, mindenki egyért! Kivéve ha épp mocskos tót, sváb, oláh, zsidó vagy bármi egyéb rohadék szemét vagy. Ha nem akkor hajrá a tűzvonalba. Ha igen akkor is. Egy mindenkiért! Jó a nemesek vagyonát ne piszkáljuk a nagy egységben, az más, foglalkozz a amagad dolgával. A mi vagyunk a leg csak irigységből mind gáncsolnak simán illeszkedik a sorba. SZóval némi megfontolást javaslok a nagy eszmékkel kapcsolatban, valaki épp hasznot húz ezekből.
Igazából ez nem 15 évről szól. Szerintem ez az ország ilyen a honfoglalás óta,kisebb időszakokat leszámítva. Az uralkodói kör mentalitása teszi ilyenné. Így közel a hatvanhoz ébredtem rá,szép folyamatosan, hogy az a történelem kép amit nekünk tanítottak, hogy mi kemény,meg nagy,meg erős,meg tehetséges,meg az osztrákok is csak kihasználtak,aztán meg a nácik.....Ez mind mese. A magyar "elit" ugyanazt csinálta az éppen aktuális korban, az éppen aktuális nagy testvérrel,amit az elmúlt években csinált az EU-val. Büszkék vagyunk a magyarságunkra,meg hogy mennyi magyar feltaláló volt a történelem folyamán,aztán ezek a feltalálók,szinte kivétel nélkül mind külföldön tudtak feltalálni vagy érvényesülni.
"AMikor olyan év volt hogy év végére többlet volt a kasszában (a tervezett hiányhoz képest) év végén őrült tempóban szorták el hülyeségekre" Azért a barátság,meg a falka tagság az nem kutyaf@sza!
lehet hogy bűn, de nem hiba. Már rég azt érzem hogy cél volt a csóró ország státusz mert egyrészt magasabb eu támogatást jelentett másrész függőséget a gazdasági szereplők számára. AMikor olyan év volt hogy év végére többlet volt a kasszában (a tervezett hiányhoz képest) év végén őrült tempóban szorták el hülyeségekre.
Be is fejezem, mert a vegen mehetek a dokihoz vernyomascsokkentoert. Meg szerencsere nem kell. - Reggeli kocogas utan is felnyomja meg a gondolat is a stresszszintemet.
Hat ja. A szuper stadionokrol , tao penzekrol ne is beszeljunk. Kurva hosszu lett 15 ev alatt a sor. - Ekkora tortenelmi lehetosegbol (folyamatos stabil kormanyzasi lehetoseg az egyik loghosszabb bull idoszakban, amikor soha nem volt ilyen szintu vilagszinten a penzboseg) ennyit elerni, ez bun!
Nem pont a mezogazdasag kapott jelentos eus tamogatast az elmult 2 evtizedben? Valahogy ez a Lengyeleknel jobban hasznosult (pedig ott is volt egy PIS idoszak) - Tejtermeles: mai cikkekbol (Alfoldi tej) is az jon le nekem, hogy cseszte szet a rossz politikai dontesek sorozata ezt az agazatot. - Szerintem le kell jonni a sajat deviza ilyen merteku tudatos es szisztematikus gyengiteserol, mert kulonben megyunk tovabb a zsakutcaban.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)