Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Litiumos cégekben tovább folytatódik pre-marketben a mészárlás, 1-5%-os minuszban van az összes... Utolljára ilyen össznépi utálatot egy szektor után a covidos olajcégekben láttam... Szinte az összes litium bányász és feldolgozó cég -20-30%-ban YTD
Jó ötlet, egészen addig, míg Jürgen egyszer le nem futtat egy programot, hogy ki fizetett munkavállalás címen német szja-t és volt neki értékpapírszámlája másik EU országban akárhol (mondjuk lekéri az MNB-től a magyarokat). Erre van elég ideje egészen az elévülésig, és akkor lehet majd utólag fizetni.
Nem így értem. Úgy értem, hiába szeretnénk, hogy az egész társadalomnak jobb legyen, mégsem lesz jobb. Olyan kormányokat szavaznak meg maguknak, amitől aztán sehova sem haladnak. Az egyén az, aki képes saját magának jobb életet elérni.
Volt itt valami hajrafidesues par napos nick. O annak orult,h kap penzt a pmapbol hamarosan. De ennek nagyon. Mas kerdes,h mennyit,es h ennek mi az ara az orszagban,ahol el. Es szinten mas,h koszonoviszonyban sincs azzal,amennyit a penze valojaban romlott. De boldogok a szegenyek,ovek a mennyek orszaga itthon.
Majd az idei évet nézd meg, miután bevezetik a sörös doboz visszaváltást. De sebaj, ehelyett végre ismét fellendül majd a zug pálinka és egyéb sz@rok főzése,gyártása.
Azért ez elég demagóg. Mármint hogy ok, hogy szar, de legalább a legkisebb kis életminőség fejlesztés is milyen nagynak hat?? Ennek kell örülni az elmúlt 100 év 10 legjobb éve után ? Komolyan ?
Ami aggasztó, hogy ígér valamit és nem tejesíti. Tönkre mennek bele cégek, emberek, és kártérítés sehol. Ha még ezután megkapná egy NER lelenc az lenne már csak a pont az i.re. Egészségügyben is rengeteg a kintlevőség és a nemfizetés. Oktatásban és a Honvédelemben szintén. Ez akárhogy is nézzük nem jó előjel. És mindeközben kiírtak ÚJ napelemes pályázatot. apró betüben: "igaz, hogy az előzőt se tudtuk (vagy nem is akartuk) teljesíteni, de ezt majd most.. ezt majd most nagyon... Igazán jó lenne már , hogyha elsodorná őket a népharag.. Katások, benzinkutasok (covid alatt), tanárok, EÜ dolgozók, napelemesek a bruttó elszámolással és az 5 Ft os átvétellel és nem kivitelezett napelemek mert állam bácsi nem fizet. Ilyenkor mondanák, hogy "jöjjön csak közelebb Schaffraneck..."
A cég illetékesei széttárják a kezüket, és az államra mutogatnak: bő két
éve nem kapják meg az elnyert pályázati támogatásokat, miközben a
beruházási költségek őket terhelik. Hogy mikor akar fizetni a kormány,
amely közben már új napelemes pályázatot is kiírt, az a kormányinfón sem
derült ki, hiába kérdeztük. "Önerő", az államtól....mindent az EU fizet. Most képzeld el, ha még ezeket IS fizetné a kormány, mekkora hiány lett volna? Nem -6,2%, vagy -6,7, vagy t@k@m tudja mennyi lett már avéégn, hanem -10%!
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)