Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Köszi a javítást. Mint valahol már írtam, a nyelvtant mindig utaltam és soha nem tartozott az erősségeim közé. Volt helyette egyéb tantárgy. Mivel ma már a telefon ír helyettem nagy többségében ezért nem is nagyon nézem a helyesírást. Nekem a tartalom fontosabb, a külalak még a stilisztika másodlagos. Ettől persze még igazad van. Korábban írtam, hogy két nyelvész van a családban. Lehet, hogy gyerekkori trauma. 🤣
Ha ez bejön, akkor az év második felében még megtáltosodhat a forint.- Év végi cél 335 ft! -Az irányadó kamatot fokozatosan emeli a jegybank, az infáció pedig a
tetőzése után az év folyamán a várakozások szerint csökkenésnek
indul. Ez pedig azt jelentheti, hogy tovább emelkedik majd a két
mutatóból számolt reálkamat, sőt, a tavaly látott évtizedes mélypont
után az év második felében akár a pozitív tartományba is kerülhet.
Hasonlóra pedig 2016 óta nem volt példa, ha bejön ez a forgatókönyv,
akkor akár további jelentős forinterősödés is jöhet. https://www.portfolio.hu/befektetes/20220210/ha-ez-bejon-akkor-az-ev-masodik-feleben-meg-megtaltosodhat-a-forint-525737
En azt gondolom, hogy aki nyilvanosan velemenyt nyilvanit, illetve masokat szeretne meggyozni, annak alapfokon ismerie kene a nyelvet, amin tarsalog. Kozpontozas helyes hasznalata mar emelt szint :-) Na mindegy, nem offolok tovabb az ekezet nelkuli baromsagaimmal :-)
Jaj, de jó!!! Másnak is szemet szúr az egyenlőre. Szerintem az "egyen lőre" olyan, egyenletes minőségű noha bor, amit annak kéne meginni, aki "egyenlőrét" ír egyelőre helyett. Vigasztalja az elkövetőket, hogy nem rövid egyetemi oktatói pályám alatt még az elbírált Ph.D értekezésekben is javítanom kellett néha ezt a butaságot. Ne reménykedj, ezek a nyelvgyilkosok nem tanulják már meg soha, hogy mi a különbség az egyenlőre és az egyelőre között.
Egyenlőre forint long, bármennyire is viszik a Jurot. Ha a Fityisz megy(kis esély) akkor vissza 300-ra. Olyan mennyiségű Jurot vágnak hozzánk , illetve 1-2 éven belül belépés a Juro övezetbe brutális erősödést fog elindítani. Senkit nem fog érdekelni az RMII. Szóval egyenlőre nincs itt az ideje a forint ellen fogadni. Ez változhat akar gyorsan is, de a választásokig nem hiszem. Ott majd újra tervezés. 335 még mindig nem elvetendő.
Egyenlőre minden a várakozásaim szerint történik.350 alá továbbra sem ment,modjuk a mnb-nek ez a mostani a tuti árfolyam.A választások után kezdődik majd csak a forint igazi vesszőfutása.A váltókban is viszik a jurót rendesen,csak szólok.
ismét nagyot erősödünkFosrint 354.355 +1.005
+0.28%
zltotyi 4.5345 +0.0014(+0.03%) román lei 4.9456 +0.0024(+0.05%) horát kuna 7.5209 +0.0015(+0.02%) ukrán hrivnya 31.9554 +0.0418(+0.13%)
Sztem ez az egesz csak belemagyarazas. Jelen esetben pattanásig feszult helyzet van az ukranoknal, aztan megsem utik a forintot. Sokaig gondoltam azt, h a funda a mervado (bizonyos esetekben igaz is lehet), de inkabb TA oldalrol kozelitek már. Persze sokat javit a forinton a kamatemelesi sorozat, de erre is lehetne mondani, h a piac mar bearazta...stb. Ugyanez FED, EKB, BoE.
Hat ez azert szerintem nem igy van,ha az eurot utik akkor a feltorekvo devizakat is es furcsa mod ha a dollarral szemben gyengul az euro akkor javul a hangulat igy az segiti a feltorekvo devizakat,koztuk a forintot is.
En is erre erősítenék rá. Olyan 2020 júniusa óta (kb) ebben a 344-345 től 370-ig sávban mozog. Szerintem még van egy kis tere lefele, de 350 körül elkezdem venni. -- Aztán választások után meglátjuk igazam volt -e. Nem tudom ez mennyire volt-e már itt de tanult ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, hogy ebben a párosításban nem a HUF erősödik, hanem azért erősödik mert az EUR gyengül sok mindennel szemben is , legfőképp USD -vel szemben. Ezt azért nem árt megfigyelni, és akkor pl. nem vár az ember a magyar kormány kamatintézkedéseinél HUF erősödést. Mert az árfolyamra nem annak van igazán komoly kihatása.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)