Miért ne fizetne osztit? Lesz ott még több száz forintos osztalék is, a román perek jó eséllyel célegyenesben vannak. Különben miért lenne ilyen sürgős?
Hiába ér majd esetleg 500 Ft-ot, ha nincs osztalék és senki nem veszi meg tőled többé a részvényedet. Csak most az egyszer kötelesek megvenni, HA kivezetik és HA te ezt nem szavazod meg. Vagy az unokáidnak szánod?
És szerinted mindenki aki ott lesz a Soóson és Virágon kívül,az mind ellenük szavaz és mindenki önként és dalolva előre kiteregeti a lapjait? Aligha. Szerintem még a részvételi arány se derül ki a megnyitó előtt.
Az optimális stratégia a kisbefektetők számára az, ha elmennek a közgyűlésre. A részvételi adatokból ki fog derülni, hogy milyen arányban vannak jelen - különösen, ha a közgyűlés előtt egyeztetünk. Ha úgy alakul, hogy a kisbefektetők nélkül nem lenne meg az 50% részvétel, akkor egyszerüen felállunk és kisétálunk a kivezetésről szóló napirendi pont tágyalásakor. Ez jobb, mint a tartózkodás, mert így becsökken a részvételi arány 50% alá. Ha viszont a kisbefektetők nélkül is megvan az 50% jelenlét, akkor csak a másik esély marad, hogy a leadott szavazatok 25%-át elérve blokkolni a 75%-os, a kivezetéshez szükséges többséget.
Ha,…. akkor kb. 3 hónap. Tpt. “63. (5) A kivezetésről szóló határozat szabályozott piachoz való benyújtásától a részvény szabályozott piacról való tényleges, a kivezetéséig eltelt időtartam nem lehet rövidebb, mint 60 kereskedési nap.”
Nem tudhatjuk mennyi részvény van "haveri" kezekben,de tökéletesen igazad van az összehangoltság tekintetében. Már az rohadt szemétség,hogy nem várták meg az éves közgyűlést és ezáltal nem a 2025-ös lezárt év alapján vezetnék ki a részvényt. Ezek után szerinted beállnak majd az ajánlati áron vételre,hogy ne kelljen transzferálniuk és igazolást vinniük a beker. árról a kisrrészvényeseknek? Szerintem nem.
Ha megszavazzák a kivezetést, akkor a legtisztességesebb az lenne, ha a vételi áron beállna a társaság vételre a tözsdén. Továbbra sem látom, hogy meglenne nekik az 50%, illetve továbbra is azt gondolom, hogy Virág és Soós összehangoltan eljáró személyek, azaz nekik kötelezö vételi ajánlatot tenniük.
ENEFI - THE BEST