1. Teljesült a céláram, és elraktam a profitot 2. Nagy volt a pozícióm, és ilyenkor nem maradok benne kiváncsiságból, hogy hátha feljebb megy még 3. Amikor a 4 óráson a Bollinger alját megérintette és egyidejűleg az 1 óráson dupla aljat csinált, nem is figyeltem rá, több napos gyengélkedést vártam 4. Sosem gondolok arra, mit kellett volna csinálni. Kell a mentális kapacitás arra, mit fogok csinálni! Most megint a 30yr bond futurest nézem, bár kimaradtam abból is ahogy látom. A futures tradelő számlám 3/4-e cash. Ha jobb idő lenne, valamelyik hobbimnak hódolnék. Lehet hogy inverz fej-váll készül, 5.3 célárral. Meg kell nézni, hogy alakul a jobb váll, annak az alját megveheti az, aki tudja, hol fog kiszállni. (=hol vágná el a veszteséget és hol tenné el a profitot).
Most hogy pont az emelkedés előtti napon kiszálltam , úgy rohan, mintha csak rám várt volna a vonat.. hihetetlen, lefelé bátran kiültem.. pedig pont ezekre a nagy emelkedésekre vártam.. Még a boil pár db ot is eladtam 66körül... Ti hogy bírjátok?? Higgadság? Vissza se néz már 4re se? Irány 9? Mit láttok?
Holnap 20:00-kor FOMC. Ha a dollár erősödik, és leverik az olajat 70 alá, figyelni fogom egy longra. Gázt békénhagyom, foglaltam nyaralást a profitból :)
-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - -EMM, napi: A 43,75 környékét kezdi elhagyni felfelé
a görbe.
Az emelkedésben erőt látni, a minta alapján még
lenne tér felfelé. A 42,19-nél tört meg a trend, így ez
már támasszá vált.
A következő célár a 46,88 környékére tehető.
Az emelkedés trendszerű, ez további teret
engedhetne a növekedésnek.
Ellenállások: 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 42,19; 40,63; 39,06.
Elég furcsa a technikai kép, a 70-et nem sértette meg a héten, így felpattanásra akkor venném, ha megsérti. De ez a hét nagyon furcsa mozgásokat produkált, és az indikátorok ilyenkor fals jelzést adnak. Én távol maradok, de szerintem vehető, az 5 óráson megvan a dupla alj a tegnappal. 69,3 körül stoploss, tp 73,1
Szvsz ez puszta árfolyammanipuláció. Egy ideig még nem akarják, hogy elszálljon. A nem hosszú távon olajba fektetőket rázzák ki valószínűleg. Rövid távra nem tudnék jósolni, de szerintem lesz ez még lejjebb néhány dollárral a következő két-három hétben.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.