Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 07. 10:23
Előzmény: #97216  euler
#97220
Gondolod, hogy ha bármit csinálnak, ahhoz nincs, vagy arra nem hoznak jogszabályt? Még a túlárazást is, ha van, a kötelező műszaki ellenőr támasztja alá, stb. Ha mérnök vagy, tudhatod (túlmunka, pótmunka, stb.). Elég sokat foglalkozom társasházépítő közösségekkel és vállalkozási szerződésekkel, persze nem nagyon sokmilliárdos tételekben.
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 10:22
Előzmény: #97217  Sehmet
#97219
Teljesen igazad van.
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 10:20
Előzmény: #97210  Sehmet
#97218

"Hát, én is nyugdíjas vagyok, vidéki, és Maki szerint a vidékiek egy keresztrejtvényt megfejteni nem tudó alkoholista,"
Vidéken élek én is és sok felé jártam az országban vidéken, azért van némi igazság ebben csak rosszul van fogalmazva. Úgy fogalmaznám meg hogy a a vidéki és nyugdíjas emberek egyoldalúan tájokozódnak a világról a magyar valóságról és ezért nem tudják megítéli a magyar közszereplőket megfelelően. :D
A korrupciós vádakra egy "vidéki őstermelő, mezőgazdasági ember" csak legyint mert az elmúlt 30 éven annyi adózatlan lóvét termeltek mind égen a csillag. Amíg egy gyári munkás vagy munkahelyen dolgozó embertől mindent levonnak. A városiak ezért nem annyira megbocsátóak már a korrupciós vádakra. Vidéken meg még megy a biznisz :D Na ezt réteget találta meg a fityisz. Ebből van egy 500 ezer szavazó kapásból.
 
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 07. 10:19
Előzmény: #97213  Törölt felhasználó
#97217

Ezzel teljes mértékben egyetértek! Persze, ha valakinek közel hét-számjegyű a nyugdíja, és mellette még dolgozik is, annak nem mindegy a nyugdíjemelés mértéke, másrészről azért ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy mindig bejelentett munkavállaló, vállalkozó, menedzser volt, és rengeteg nyugdíjjárulékot befizetett.
A másik, éppen az ATV-ben mondták, hogy amíg Gyurcsány és Márki-Zay meggondolatlanul beszél, addig Orbánnak egy felesleges szava nincs, mert előtte tízszer átnézik. Az egy más kérdés, hogy éppen Erdélyben olyan pályára téved, amiben lehet hibázni, például az "illiberális demokrácia" fogalmával, amivel nem igazán lehetett tisztában, hisz a CNN újságírója, Fareed Zakaria 1997-ben alkotta meg ezt a szerencsétlen fogalmat, és Orbán a nem liberális, vagyis a jelző nélküli, Robert Dahl demokráciafogalmát akarta mondani.
A harmadik pedig az, hogy ha jó nekem, Neked és minden átlagmagyarnak, akkor az országnak is jó, vagyis érvényesül a közjó. No persze, semmi nincs annyira jó, hogy ne lehetne jobb. Az pedig, hogy van korrupció, tagadhatatlan, és hogy a jelenlegi kormánypártok is benne vannak, az is. Építgetik a holdudvarukat ők is, elég sokszor a köznapi értelemben vett tisztesség minimális látszata nélkül. De ne felejtsük el, hogy 1990-ig ezt a fogalmat nem igazán ismerték, és aki korrupt volt, azt ügyeskedőnek hívták, és a nemzeti vagyon lenyúlását illeti, az már a spontán privatizációval, a rendszerváltozás előtt megkezdődött, és a privatizációval folytatódott, amelyben fillérekért nyúltak le milliárdokat az utódpárt tagjai és az azokhoz köthető holdudvar.
Szerintem ezekkel Te is egyetértesz, teljesen mindegy, hogy melyik oldalon állsz.
euler 2023. 03. 07. 10:17
Előzmény: #97205  signal2
#97216
Egyáltalán nem a meddő orbánozásra gondoltam, hanem büntetőjogilag előkészített koncentrált támadásra a rendszer leggyengébb pontja, (Orbán) ellen.
Valóban sok a finnyás, okoskodó értelmiségi ellenzéki akik ezt olyan cikinek vagy méltatlannak vagy nem etikusnak gondolják. Észre kellene venni, hogy itt történelmi a felelősségük, hogy ezt a rendszert mielőbb felszámolják, elindítsák az országot a normalitás útján. Évtizedes tévutat kell korrigálni, finnyáskodás nélkül.
Magamat racionális gondolkodásúnak gondolom, (alapvetően mérnök vagyok), ha egy épületet gyorsan el kell takarítani mert össze akar dőlni, akkor a leghatékonyabb módszer a robbantás vagy a láncos golyó.
Egyébként erről beszéltem korábban: #16
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 10:11
Előzmény: #97214  Sehmet
#97215
Csak a saját zsebük miatt csinálják nyugi nem miattunk :D
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 10:03
Előzmény: #97210  Sehmet
#97213

Ezt mondom én is, kell jobb alternatíva. De azért nálad is közrejátszik a nyugdíj emelgetés :D , amivel nincs is baj, mert miért nem csinálta meg a baloldal is. Az Maki idézet meg megint olyan hogy egy politikus aki országot akar irányítani az tudjon már visszafogottan fogalmazni úgy hogy ne lehessen nagyon kifordítani a szavait.. A szélsőségeseknél mindegy :D
Viki is azért nem beszél az újságírókkal mert rögtön félrebeszélni lehet   ha rögtönözni kell :D
Majd ha lesz egy ellenzéki ember aki nagy szónok lesz és nem beszél félreértelmezhetően, kifordíthatóan akkor lesz változás. Itt a megoldás kulcsa is. Kell egy ember aki rátermett nagy szónok, de nem viszi túlzásba. Ilyen ember nem sok van.
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 07. 10:02
Előzmény: #97209  signal2
#97212

Örülök, hogy kezded megérteni a politika lényegét. Az egyetemeken is ugyanezt tanítják, csak szalonképesebben a realista irányzatnál. :)
Az emberek már csak ilyenek. Egyszer Surján mesélte, hogy amikor Torgyán összevissza ígérgetett mindent, megkérdezte tőle, hogy "Te Józsi! Miért ígérsz meg olyanokat, amikről úgy is tudod, hogy nem tudod teljesíteni?" (Lsd. Fletó 2006-os ígéretei) Erre Torgyán azt mondta, hogy "Az mindegy, hogy tudom-e teljesíteni, de látod, hogy örülnek most, addigra pedig majd elfelejtik."
Az emberi természet lényege, hogy azt szereti hallani, el szeretné hinni, ami neki jobb, de nincs esélye annak megvalósításár.
Nehogy már B. Zsolt és D.K. legyen a normalitás?
De azért lenne egy kérdésem! Hol tapasztaltad nálam a hozzászólásaimban, hogy nem adom meg másoknak, például a tiszteletet? Vesd össze a többi hozzászólással, amit nekem címeztek, aztán "sine ira et studio"! 
tanrek 2023. 03. 07. 09:56
Előzmény: #97205  signal2
#97211

Mondom sokadszor: az az ellenzéki, aki nem szavazott az összefogásra, kibebaszottul nem biztos, hogy finnyásságból nem tette. Lehet még (és van is) számtalan más oka, amiért nem...
Valójában nem is nagyon értem, hogy mit értesz finnyásságon, de az biztos, hogy az sem segít, hogy folyton finnyásozod őket...
Sehmet
Sehmet 2023. 03. 07. 09:53
Előzmény: #97206  Törölt felhasználó
#97210
Hát, én is nyugdíjas vagyok, vidéki, és Maki szerint a vidékiek egy keresztrejtvényt megfejteni nem tudó alkoholista, tudatlan emberek, és engem csak akkor lehet meggyőzni, ha látok egy kormányképes olyan alternatívát, amelynek vezetői már korábban nem játszották el a hitelüket, és nem ártottak az országnak, ugyanis az egyszeri vidéke mondás is úgy tartja, hogy "addig nem adom el a sánta lovamat, amíg jobbat nem tudok venni helyette". No, nem Nektek jobbat, hanem az országnak.
signal2
signal2 2023. 03. 07. 09:50
Előzmény: #97207  Törölt felhasználó
#97209
Igen sokszor én is erre jutok.
A fidesz gátlástalan és tisztességtelen. Vele szemben hatékonyan csak egy másik gátlástalan és tisztességtelen szervezet tud fellépni.
Valahol azért mégsem értem az embereket. Miért ülnek fel a hazugságoknak és az uszításnak? Az alapvető emberi viselkedési normákat is felrúgják, a minimális tisztességet sem adják meg lassan egymásnak. Ez hogy lehet? Hogyan lett ez a normalitás?
signal2
signal2 2023. 03. 07. 09:49
Előzmény: #97201  Törölt felhasználó
#97208
Figyu, startupokkal foglalkozom. Százával vannak jó új termékek, amik valamiben jobban, mint az aktuális piacon lévő termék. MÉgis csak néhány százalékuk lesz sikeres. A piacra vezetéshez, és a piacon tartáshoz kurva sok pénz kell.
A politikában ráadásul azt a terméknek, aminél az ellenzéki pártok saját maguk szerint jobbak, kvázi korlátlan marketingbüdzséje van. Én nem látom, hogyan lehet ezzel hatékonyan szembe szállni. Túl egyszerűnek gondolod ezt a kérdést. 2-3000 ember munkája évi 1-200 millió forintból alig látszik a százmilliárdos állami propagandazajban. Még 2-3 MILLIÁRD forinttal is alig látszana. 
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 09:49
Előzmény: #97205  signal2
#97207

Hát sajnos a győzelemhez lehet hasonló eszközökhöz is kellene nyúlni mint a fityisz. Ez a 22-es csapdája .
Mert ugye az ellenzékiek általában békésebbek nem annyira szélsőségek. Ez így nehéz.
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 09:45
Előzmény: #97204  signal2
#97206
A fityisz most a vidéki szavazókból és a nyugdíjasokból él megfűszerezve 5 -10 % szélsőségessel. Ezeket hogy lehet meggyőzni a kormányváltásról.  A szélsőségeseket sehogy az biztos , maradnak a nyugdíjasok még nagyon megy a nyugdíj fölfelé meg a plusz nyugdíj, hogyan lehet ezt überelni? A vidéki embereket viszont lehet győzködni már. A város sok helyen már elveszti a fityisz. Mérnöki feladat :D
signal2
signal2 2023. 03. 07. 09:45
Előzmény: #97202  euler
#97205
OK, de a mondandód az, hogy orbánozzanak. Más meg pont azt mondja, hogy orbánozzanak, hanem mutassanak alternatívát. Túl sok az önérzetes, okos ellenzéki. Ezt a tavalyi választás is megmutatta. Ha belegondolunk, hatalmas erőfeszítés lehetett az ellenzéki pártoknak összefogni, de megcsinálták. Valhoyg összeraktak egy közös programot is. Sőt, lebonyolítottak egy olyan eőválasztást, ahol elektronikusan lehetett szavazni! Tehát tettek bele sok energiát, hoztak sok áldozatot, minden párt lemondott bizonyos saját feltételéről, azaz kompromisszumkészen voltak. Mégis az lett az eredmény, ami , mert túl sok a finnyás ellenzéki.
signal2
signal2 2023. 03. 07. 09:41
Előzmény: #97203  Törölt felhasználó
#97204
Ezzel teljesen egyetértek. A jelenlegi környezetben sokkal kreatívabbnak kell lenni. 
No meg meg kell győzni mecénásokat, meg az ellenzéki szavazókat is, hogy adjanak pénzt. Hatékonyan csak ok pénzből lehet kommunikálni.
Itt is kérem mindenki, hogy adjon egy 10-est a számára szimpatikus ellenzéki pártnak, azzal is hozzájárul a hatékonyabb tevékenységükhoz.
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 09:35
Előzmény: #97200  signal2
#97203
Nem lehet mindig minden az ellenfélre fogni, ügyesebbnek okosabbnak kell lenni. Persze ezt könnyű mondani, de hát ez van. Kellene az ellenzéknek is pár komoly nem elfogult politológus segítség, meg pár marketinges meg stb. Nem tudom hogy állnak vele. HA mindig csak a saját csatornáikon kommunikálnak nem lesz több szavazó. Meg kell találni azokhoz a csoportokhoz is az utat akik most le vannak fedve. Addig kell kísérletezni amíg nem sikerül.  Ez már mérnöki hozzáállás. Keresni kell a megoldást.
euler 2023. 03. 07. 09:32
Előzmény: #97200  signal2
#97202
Nem az időről van itt már szó, hanem az egzisztenciális félelemről.
A sztrájkoló tanárra rászáll az igazgatója és a tankerület, a MOK-tag orvosból nem lesz osztályvezető, az ellenzéket anyagilag támogató vállalkozóra rászállnak a hatóságok és örülhet ha a cége megmarad, és folytathatnánk.
Észre kellene venni az ellenzéknek, hogy parlamentáris, sőt klasszikus demokratikus eszközökkel nem sokra mennek egy autokráciában. A rendszer leggyengébb pontját kellene támadni minden eszközzel, de nem ismétlem, egy másik topikban, (Mit kellene tenni ...) írtam róla.
Törölt felhasználó 2023. 03. 07. 09:30
Előzmény: #97200  signal2
#97201
Nem akarom őket ostorozni, de megpróbálom mire gondolok. Ha egy új terméket akarunk fejleszteni mi történik. Vannak a piacon már hasonló termékek, de mi jobbat akarunk. Azt vizsgáljuk mitől tudunk műszakilag jobbat, eladhatóbbat csinálni. Fejlesztenünk kell magunkat a lehet, mert kell a több tudás a jobb minőséghez. Keressük mitől lesz eladhatóbb ( marketing , közvélemény kutatás, piackutatás ) Arculatot termetünk a cégnek terméknek. Keressük a többi termék gyengeségeit. Mondjam még. Ez a politikában is hasonló. A fityisz ezt  nagyon érti. Marketingben nagyon erős. Arculatban erős.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek