Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......



magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy



ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shareholder 2021. 10. 08. 10:51
Előzmény: #48757  signal2
#48760
Azért kell hasonlítani mert Magyarország is a Központi Bankok Európai Rendszerének (KBER) a része és a monetáris politika ezen a rendszeren belül határozódik meg, ami befolyásolja az adósságszintet is. A résztartalék elvén működő bankrendszer és a világ jegybankjainak pénzteremtési politikájának az eredménye a folyamatosan emelkedő adósságszint. Aki ezzel szembemegy és alacsonyan akarja tartani az adósságot, saját magát szivatja. Ömlik a pénz a jegybakokból és te nem kérsz belőle, ez van ha adósságot akarsz csökkenteni. Ha helikopterről szórják a pénzt ami adósságra épül, hülye az, aki bemegy a házba és becsukja az ablakot is, mondván, hogy esik az eső mert a hulló pénz úgyis megtalálja a gazdáját. Az államadósság szintje népszerű kommunikációs elem, amivel az átlag szavazót lehet hülyíteni, semmi más. A világ fejlett országai is mind addósságból működnek, nem véletlenül. Mo túl kicsi ahhoz, hogy változtasson a világ pézrendszerén.
signal2
signal2 2021. 10. 08. 10:38
Előzmény: #48758  Törölt felhasználó
#48759
"A két fordulós választásokkal az a gond,hogy a  zemberek összeállnak egy másik  zember ellen" - ezzel szemben az az előnye, hogy nem biztos, hogy a relatív többséggel rendelkező személy a legelfogadottabb, és 1-1 ellen már nem nyerne. A kétfordulósoknél éppen a visszalépkedés a lényeg...
"Erre persze a vesztes zemberek azt mondták,hogy ez csúnya csalás" - nem erre mondták, hogy csalás. A csalásokra mindják, hogy csalás. Az egyfordulóssá tétel a fidesz aktuális helyzetéhez való igazítás volt.
"majd utána  ezek a zemberek csináltak egy egyfordulós előválasztást" - kb. 10 OEVK volt, ahol 2-nél több induló volt, teljesen felesleges lett volna egy 2. forduló az egyéni jelölti szinten.
"az zembereknek gondja kezdett lenni a visszalépésekkel" - inkább csak a dékásoknak. Mint fentebb írtam, épp ez a két forduló lényege.
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:31
#48758
A két fordulós választásokkal az a gond,hogy a  zemberek összeállnak egy másik  zember ellen,na ezt küszöbölte ki Orbán az egy fordulós választási rendszerrel.Erre persze a vesztes zemberek azt mondták,hogy ez csúnya csalás,majd utána  ezek a zemberek csináltak egy egyfordulós előválasztást ami a zemberek szerint már nem számít csalásnak,most meg,hogy van az a csúnya második forduló a miniszterelnök jelöltek között az zembereknek gondja kezdett lenni a visszalépésekkel.A fene sem érti ezeket a zembereket :))
signal2
signal2 2021. 10. 08. 10:29
Előzmény: #48754  Törölt felhasználó
#48757
Nem. A téma az államadósság Magyarországon. Az EU-t te hoztad ide összehasonlítási alapnak. Erre kérdeztem én, hogy szarságban miért kellen haonsítanunk más országokra. Akkor csak erre felelj!
Az államadósság egyébként Orbán és Matolcsy szerint magas, tehát velük állsz vitában, ha szerinted meg nem az. Egyébként tényleg magas, és a jövő évi büdzsé is tele van aknákkal: SZJA-visszatérítés, 13. havi nyugdíj, az idei év után már a hayományosan nagy osztlékfizető állami vállalatoktól sem várható sok osztlék (részben, mert kiszervezték alapítványokba a részvényeket, részben, mert pl az MNB és az MVM is veszteséges lehet idén), élesednek a babaváró hitel elengedések (=az állam átutalja a bankoknak az elengedett összeget).
És hol vna még PaksII vagy a Bp-Belgrád vasút! Tehát középtávon sem látsszik, hogy fog csökkenni az államadósság.
Illetve de: elinflálják. Most ezt látom a legvalószínűbbnek. Szép csata lesz az MNB és a kormány között. Már az elmúlt 2 évben is nálunk volt a legmagasabb az infla az EU-ban, nem véletlenül. Közben egészen röhejesen a rezsiárakkal villogunk (csak éppen minden más drágul jobban, mint máshol...).
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:29
Előzmény: #48755  Zöldbéla
#48756
miért ne indulhatna mindhárom egyenként a második fordulóban, és aki a legtöbb szavazatot kapja, az legyen a jelölt, akár hány százalék is legyen az. Ekkor a szavazok is tudnák már kire szavazzanak 3-ból.
Zöldbéla
Zöldbéla 2021. 10. 08. 10:22
#48755
Megy a vergődés a visszalépések megítélése körül!
A megegyezés az volt, hogy, ha az első fordulóban senki sem kap 50% feletti szavazatot, akkor legfeljebb (minimális százalékhoz kötve) három jelölt jut a második fordulóba, melyben a legtöbb szavazatot kapó lesz a közös miniszterelnök jelölt.
Ennek tükrében kellene vizsgálva a dolgokat, semmi akadálya sincs annak, hogy valamelyik jelölt visszalépjen.
Azt, hogy puszta feltételezések alapján ki lehet a "legesélyesebb" ellenfele Orbán Viktornak, MZP és KG az ellenzéki együttműködési megállapodás előtt is eldönthették volna magukról,  és akkor nem kellett volna előválasztás sem. De nem ez történt, hanem az, hogy a két ostoba meggondolta magát, és felrúgta a megállapodást.
Ha KG visszalép, annak az lehet a legvalószínűbb oka, hogy Dobrev Klára kiszorításának  kísérlete (minek következtében elvesztette a DK majdani támogatását) kudarcba fulladt.
Hogy az esetleg visszalépő jelölt kinek a javára dönt, az teljesen mindegy, mert a szavazók tőle függetlenül arra teszik a voksokat akire jónak látják.
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:18
Előzmény: #48750  signal2
#48754
A téma az államadósság szintje az EU-n belül és nem az utak minősége,de megértem,hogy az előbbi számodra nem szimpatikus téma és ezért az utak minőségéről társalognál :)De ha már váltottál témát akkor váltok én is,és pártolom,hogy mindenki gyalog járjon mert az egészségesebb és a környezetet sem szennyezi vele ,és nem járművel,a lovas kocsi határeset :)
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:17
#48753
csak úgy eszembe jutott egy ária címe A Bánk bán-ból.
tiborcz panasza orbán(knak)
:)
Utána el is költöztek récsöllel
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:13
Előzmény: #48749  Törölt felhasználó
#48752
soha ne relative értékeljünk valamit, hanem abszolút értékben.
Mert ebben az országban élünk, itt kapjuk a fizut,itt adózunk, itt vásárolunk, nem máshol.     
Nem, mint pl. tiborcz récsölék.
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:10
Előzmény: #48749  Törölt felhasználó
#48751
a szolgalelkű alatvalóknak, haveroknak persze jut a hitelből !!!!!!
Az Echo TV-s Farkas Boglárka is 70 milliós állami támogatást kapott balatoni házára (msn.com)
signal2
signal2 2021. 10. 08. 10:09
Előzmény: #48749  Törölt felhasználó
#48750
Értem, tehát szerinted ha mshol szar, akkor itt is lehet nyugodtan szar. Mi lenne, ha nem szarságban tartanánk ugyanott, mint a nyugat-európai országok, hanem jóságban, pl utak minőségében? 
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 10:06
Előzmény: #48747  gazmber
#48749
Az EU-n belül mekkora is az átlag ?És ehhez az átlaghoz képest hol is van Magyarország ?
Brüsszelben_Megbukott 2021. 10. 08. 10:01
Előzmény: #48746  Törölt felhasználó
#48748
Bukik ez már folyamatosan!
Az EU döntéseknél súlytalan a f@szi!
gazmber 2021. 10. 08. 09:58
Előzmény: #48743  Törölt felhasználó
#48747

"Ha egy országban a GDP 75-80%-a az adósság, akkor egy rossz döntés is végzetes lehet. Éppen ezért az adósságot vissza kell csökkenteni 50 százalék környékére, ez hatalmas munka lesz a következő években – mondja Orbán" 2021.10.08-án...☺ ez mintha már hallottuk volna és qrvára nem sikerült eddig se a lenyúlt mnyp-vel és egyebekkel se...
vazzeg, miután ~12év után ő-ge@@isége - a mocsok elqrotól örökölt adósságot bőven megduplázta, és még pár napja is felvett ~5mrd USD-t, az osztogatása végett...
de annyi a sorban álló csókos g@@i - akik még mindig nem tollasodtak ki eléggé(?), hogy lassan a már lakájmédiákban is kihírdetett, beígért 13.havi nyugdíjra sem fut... a 2014-ben jól 'kistafirozott' tanárok is háborognak itt így lehet kapnak ~10%-ot ők is, csak 'kussoljanak' végre.. és még ezt sem tudja majd melyik 'csóró' ~100mrd.os sporttámogatásból fogja lecsípni...?☺ szvsz
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 09:52
#48746
Hantás viki reggel a helyreállítási eu-s pénzekről beszélt:
"Miért nem adják nekünk oda? Hát emiatt az LMBTQ-lobbi miatt.Az Európai Unió azt mondja, hogy akkor adja oda Magyarországnak a pénzt, ha beengedjük az iskolába az LMBTQ, ez a nem hagyományos... nem tudom, hogy kell, nem akarok senkit megbántani. Tehát akik nem úgy élnek, mint mi, ahol nem lány szeret fiút és fiú lányt, hanem össze-vissza."


Ezzel szemben: 
Didier Reynders igazságügyi biztos ki is mondta, hogy az Európai Bizottság mindaddig nem fogja jóváhagyni a magyar nemzeti helyreállítási tervet, amíg az Orbán-kormány nem hajt végre igazságügyi reformot és ad megfelelő garanciákat arra, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal által feltárt korrupciós ügyeket megfelelően ki is vizsgálják a nemzeti hatóságok. 

Ez a hantás viki nagyon elemében van. Ilyen baromságot mondani. Homoszexuális iskolai propagandához köti az EU a pénzt!!!!!
Azt persze nem mondhatja idehaza a választóinak, hogy milyen felháborító, azért nem kapjuk a lovét, mert csalunk, lopunk, éjjel-nappal.
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 09:30
Előzmény: #48743  Törölt felhasználó
#48745
NEM AKARJA biztosítani a a szükséges forrásokat ! Mert , akkor a végén rászáll a kormányra a vízmű kezelése, akkor majd egyből tesz bele pénzt, majd a fejlesztési költségekre hivatkozva emelni fogja a vízdíjat. Később persze privatizálják majd mindet. Startégiailag fojtogathatják majd a lakosságot. És a tiszta víz lesz a hatalom  ! Persze a környezetre meg ráengedik a szennyvizet, mert eddig sem foglalkoztak a természetvédelemmel. Én erre tippelek!
gazmber 2021. 10. 08. 09:20
Előzmény: #48741  euler
#48744

"Továbbá ma Karácsony Gergely bejelenti a visszalépését. Vagy nem. "
A fülkés g@@ik, hogy fognak így házalni a 'stop gyurcsány, stop Karácsonny' peticíójukkal... nem lesz az egy kissé nevetséges(?)... vagy áthúzzák a a Karácsonyt- Márki-Zay -ra. 'oszt jónapot'(?)
az lesz a legjobb , ha beírják "stop gyurcsány, stop mindenki, heil o1g" ...csak hogy tudják gyűjteni tovább a névjegyzéket-  a kubatov listát' ...szvsz
Törölt felhasználó 2021. 10. 08. 09:18
#48743

"Összeomlás szélén a víziközmű-szektor, nem képes a kormány biztosítani a csőhálózat karbantartásához szükséges forrásokat, tegnap lemondott a felelős államtitkár. Eközben a FIDESZ az ellenzék ellen gyűjt aláírásokat!"
Itt is gyűlnek/sokasodnak a problémák.
euler 2021. 10. 08. 08:56
Előzmény: #48741  euler
#48742
Kiegészítés, kifejezetten fideszistáknak, hogy nekik is jól induljon a napjuk:
Bayer Zsolt exneje, Mészáros kommunikációs vezetője állami pénzből újíthat fel egy balatoni víkendházat. Nagyon szép helyen van a ház -  írja a 24.hu.
euler 2021. 10. 08. 08:34
Előzmény: #48726  WLM
#48741
"Napsugaras szép reggelt, kellemes csónakázást, vízisízést, napozást, hová mi jut. 
Aki szorgalmasan követi a magyar belpolitikát, az máris tudhatja, hogy Karácsony Gergely fog győzni, Dobrev Klára a biztos befutó, illetve Márki-Zay Péter a tuti jelölt.
 Továbbá ma Karácsony Gergely bejelenti a visszalépését. Vagy nem. 
A Fidesz mindenképpen megnyeri a választásokat, illetve a Fidesz mindenképpen megbukik. 
Merkely Béla kardiológus bejelentette, hogy minden oltatlan el fogja kapni a koronavírust, ezért – vagy valami másért – Romániából importálunk betegeket...."
Továbbá: Sikerült megint úgy kicsellózni a családokkal, hogy azt sikerként hirdetik fideszék, a megszívatott emberek pedig még kezet is csókolnak a fenenagy hálálkodás közepette

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek