Az elemzéseimben egy átlagosnak elfogadott 12 P/E mutatót szoktam használni - konzervatív elemzők 10 P/E számolnak - de az ebben a szektorban tevékenykedő társaságok P/E mutatói természetesen eltérnek egymástól. Fontos megjegyezni, hogy a szektort kétféleképpen kell csoportosítani:
-energiahatékonyság növelő tevékenységet is folytató társaságok pl. Veolia (jelenlegi P/E érték) 14,12 Hera 17,99 CMS Energy 16,72 Xcel 15,22, ...
-megújuló energia vállalatok: pl. Nordex (jelenlegi P/E érték) 20,11 Repower 17,85 ...
Az RFV Nyrt. tevékenysége valahol a felsorolt két csoport között van, és jelenleg igen nehéz megmondani a folyamatos fejlődés miatt az aktuális P/E értékét. De azt hiszem a számok tükrözik, hogy ebben a tevékenységi szektorban a 12 P/E érték nem tűnik tulzó adatnak.....
Na igen, szerintem is a KEG topikban jobb helye lenne. Ott legalább van miért az esésre spekulálni, tekintve, hogy az emelkedésnek sincs alapja, legalábbis nem ilyen mértékűnek.
Kedves besz, ez a ledumálós dolog nagyon nem jött be. Te is el fogsz nemsokára innen tűnni,mert 48 órán belül majd mindenki látni fogja, hogy ami okoskodást itt leraktál, annak a valósághoz semmi köze, sőt ha mínusz 1-gyel szorozzuk, egész közel kerülünk a valósághoz....
Szóval meg lennék lepődve, ha péntek délután is itt találnánk....
Én is azt mondom, hogy az elkövetkező napokban még várható pár hír, amiket érdemes lehet kivárni. Ez lehet a pénteki közgyűlés, a BUX kosárba való belépés, vagy az ERSTE által kiszámolt új célárjuk. Mindegyik lehet kicsit hatással az árra.
Igen, aki venni akar, annak hasznos. De úgy tünik, a legtöbb időtávban a tártással/vétellel lehet a legtöbbet keresni. Sajnos néhányszor én is megjátszottam, hogy eladtam valamennyit, mert azt gondoltam, túl sokat emelkedett, de aztán csak visszavettem drágábban. Eddig mindig bejött.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....