Inkább beállnak "huszonhetediknek" a 17600-as eladók közé, pedig simán vennék tőlük többért is...
Lásd néhány napja.
Még mindig nem értem, mitől rezeltek be.
TBSZ-en 1200/17700 még mindig 6,78 %-os pénzt jelent, amit lehet újra itt elkölteni vagy keresni ennél jövedelmezőbb befektetést.
Amikor azt mondom, hogy "értékalapú befektetőnek" nincs Zwackja, akkor arra utalok, hogy ha vett korábban akkor már kiszállt belőle réges-régen. Én nem vagyok nagy elemző, sem technikus, amolyan Kosztó-Graham-Belfort mix lennék:-)Ha visszanézed a topicot láthatod, hogy nagy tisztelője vagyok a Zwack-nak. Sőt azt gondolom az utolsó mohikánok egyike a társaság.(tradíció, eredmény, transzparencia). Azonban bizonyos mutatók alapján amit pl. Tibi szuperül le fog vezetni, durván túlértékelt a társaság. Nyilván van benne egy osztalék sztori vagy van mögötte valami más ami 18 ezer HUF felé repítette az árfolyamot, azonban nem véletlen az elmúlt napok "lejövetele", amit előre is "jeleztem". Ha tanulni szertenél akkor pedig Graham, Shiller, Kosztó:-)
Köszönöm a választ. De arra is kiváncsi lennék, hogy lukskypoker miért nem tartja értéknek a puha dolgokat, pld. "225 éves kort" a "goodwill"-t, magas osztalékfizetést, stb. ami ugye persze nem jelent annyit, mint a jobban megfogható dolgok (könyv szerinti érték, cash-flow, eredménytermelő képesség, növekedési potenciál stb.), de azért mégis csak valami. Ezeket a "puha dolgokat" teljesen ki kell hagyni az értékalapú árazásból, vagy azért valamilyen mértékben ezeket is figyelembe kell venni.
Tibi, itt vagy valahol? A te véleményedre is kiványcsi lennék.
értékalapú befektető olyan cégbe teszi a pénzét, amiben érték van. pl any, richter éstb., mert kiszámíthatóan növekszik, értéket teremt, de már az estmediat, update1 éstb-t már távolról kerüli, mert annyira büdösek. :)
Jelenleg úgy is mondhatnám sehová.
Minden papírom plusszos nem is kevéssel.
Kivéve a tőkém 1%-át. Az ragadt de nem sokkal.
Csak most a zwack számomra drága.
A brit szeszes italgyártó Diageo árfolyama több mint 7 százalékkal emelkedik, miután híresztelések szerint a brazil 3G Capital felvásárolhatja a céget."
Ha a hír igaz, az új tulaj megtartja a Zwack részvényeit? 25%-ban tulajdonos.
Zwack esések