Továbbra is 15 körül hullámoztatják a nagy intézményi játékosok... lehet h. valóban érlelődik valamiféle merger (vagy acquisition) ezen a szinten...(?)... ;)... húúú de izgisch ist die Situation!...:))
egész Németország kezd olyan lenni , mint a beimportált bevandorloi.... bayer a sok száz pereskedő ràkossal a permetszeruk miatt, mercedesek a renault dízel motorjaival , vw diesel botrány stb stb. Sumákol ott mindenki, Deutsche Bank nem kivétel volt, hanem úgy tűnik példakép ....
Szívesen... a -1.5% tőkevesztés szerencsére még nem vészes (bár nyilván fájó). Egyébként amit az előbb írtam az részvények esetében a konkrét jegyzési árra értendő... (közbeékelődő split vagy reverse split esetén a szükséges arányosítást nyilván el kell végezni).
Opciók esetében pedig az opcióárakra vonatkozik... tehát ha valamelyik alaptermék adott (strike) árfolyamán, valamilyen célszerűen megválasztott lejáratban látok egy (nekem szimpatikusnak tűnő) "jó árú" call vagy put opciót, akkor vétel esetén fél-árra teszek be limites megbízást, kiírás esetén pedig 150-160%-ra... fokozottan figyelve közben a theta-ra, és szükség esetén módosítva a limitet.... ;)... (sajnos a tőzsde sehol a világon nem a könnyű pénzkereset helye, kivéve persze ha valakinek sikerül benne egy (vagy több) olajozottan működő tolvajpapírt indítania)... :)
A Wirecard pld. 100 eur táján számomra sem rv-árfolyam sem opcióárazás alapján nem jöhetett szóba... tkp. fogalmam sem volt h. milyen árfolyam körül kezdenék el vele legalább néhány órán át "foglalkozni"... egész a múlt hét csütörtökig...;)
A CASH internetes hirportál most megjelent cikk gépi forditása! Wirecard
korábbi főnökének, Braunnak el kell adnia a zálogkötelezett részvényeket
A tájékozott körök szerint a nemrégiben kicserélt Wirecard főnök, Markus Braun
folyamatban van, hogy részvénycsomagjának nagy részét eladja a fizetési
szolgáltatónak, amely mélyen részt vesz a mérlegbotrányban.
2020.06.22 09:54

Ezek olyan részvények, amelyeket 2017-ben letétbe helyezett 150 millió eurós
kölcsön fedezetéül. Miután a Wirecard elismerte, hogy milliárd dollárt nem
sikerült megtalálni, a társaság részvénye a múlt héten értékének 72% -át
veszítette el. A tájékozott körök szerint szükségessé vált a biztosítékként
letétbe helyezett részvényjegyek eladása.
A mai kereskedelemben a Wirecard értékpapírjai ismét 40 százalékkal esnek
vissza.
A Bloomberg adatai szerint a 2002-ben vezérigazgatóvá kinevezett Braun június
19-én a Wirecard részvényeinek 7% -át birtokolta, így a társaság legnagyobb részvényese
lett. Mint hallottuk, a Deutsche Bankkal eredetileg aláírt 150 millió eurós
hitelkölcsön, amelyet a bank azóta eladott, segített befektetésének
finanszírozásában. A 2017. decemberi kötelező bejelentés szerint 4,2 millió
részvény letétbe helyezését jelentették.
Braun, a Deutsche Bank szóvivője, nem volt hajlandó kommentálni.
(Bloomberg / készpénz)
Ha bármikor bármiben látsz magad számára egy "jó vételi árat", akkor várd ki nyugodtan míg onnan lefelez, és ott esetleg beledughatod a kislábujjadat...:))... részemről ez a tőzsde... nevezhetjük ezt akár margin of safety-nek is...;))... és olykor bizony még ez a stratégia sem jelent garanciát a további veszteségek ellen.
Én kiszórtam 17 EUR-on az egészet, és elfelejtem ezt a rabló bandát egy életre, remélem kattan a bilincs MB-n és társain, mert ez akkora szégyen, hogy egy DAX tag ilyet meg tud tenni.
Ahogy nézem egy picit túl pörgőd a dolgot, ha nyugodtabb volnál sokkal többet fognál :) Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy réstöltés meglesz és utána jön a realizálás. #3453 Luckin újra játékban van, visszaengedték a tőzsdére.
Wirecard