az lenne a szép, ha longos szépreményüek adnának még annyi pénzt neked covered call útján, hogy 8,5.ös részvényeid nullában eladhatnád....és akkor te egy csödöt kibekkelnél bukó nélkül, miközben longba léptél majdnem 20 euros prompt ár mellett XD Na ez a müvészet.... XD De nekem ez kicsit magas pálya, de idövel kénytelen leszek elsajátítani, egyre inkább úgy érzem...
Ha nem talál meg az árjegyző holnap vagy a jövő héten (?) early exercise ügyben, akkor az volna a feladat, hogy szeptember 20. délutánig visszamásszon 8.50 eur fölé a WC-papír. Ha nem mászik vissza, akkor az eurex-árjegyző "hivatalból" rám lőcsöli a szept. 20. kora délutáni, 18 (strike) - 9.5 (prémium) = 8.50 €ur küszöbár alatti, gyakorlatilag bármilyen rv-árfolyam esetén a részvényeket. Izgisch...;)... az is lehet h. ilyenkor arra várnak, hátha lezárják a put-kiírók a pozikat bukóban. Természetesen ezt a lehetőséget is bekalkuláltam a pozi megnyitásánál... de mivel a 0 rv-érték viszonylag közel esik a 8.50 breakeven-emhez ezért itt 2-3 eur környékén felesleges már sztem realizálni a bukót, sokkal célszerűbb megkapni a részvényeket 18.00 strike-on, aztán azokkal később covered call-t kiírni, ha mégis összeszedné magát később valamennyire a papír. Ez most a haditerv. ;)
Ezt bármelyik indexről el lehetne mondani... a SöPö-t is csak egy egészen picit kellene megkapirgálni és az 500 cég közül kb. 200-ról azonnal kiderülne, hogy akut csődben van... :))... kérdés, hogy mikor ki pucsít a bikacsök gyengébbik végén...:))... a WC-t is valszeg az usából súgva takaríttatták el végül a konkurencia útjából a könyvvizsgálók "önzetlen" segítségével.
én már nem is akarnék egyaltalan se bekerülni a harminc botrány cég közé XD Lufthansat is lehet utolsó pillanatban dobták ki csőd előtt XD Lassan ratyibb index ez mint bux ....
majd tájékoztass, érdekel! Szerintem most káosz lehet derivatív termékek piacán és holnap reggeli felfüggesztésig dől el ezeknek az opcióknak is a sorsa?
meg kellene nézni a dax listing rules-ban, hogy (esedékes) index-felülvizsgálati időpont előtt rendkívüli csődesemény miatt kitehetik-e a WC-tegyáltalán... persze ehhez az is szükséges volna, hogy a helyére behozni kívánt vállalat (menedzsmentje) hajlandó-e ilyen lóhalálában bekerülni a nagy Dax-ba... ;)
Wirecard