A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Én is úgy tudom, hogy hiteleket levonva 2000FT/részvény felett van a jelenlegi érték. Mérleg főösszeg 150millió euro felett volt, azt felszoroztam 320szal, osztottam 17.5millió körüli részvénnyel 2700felett jött ki
"De csakis akkor, ha nem lenne kb. 300M EUR banki adossag. Az a papiron levo konyszerinti ertek a banki adossag fedezete" Kedves Kolléga ! Nem így van ,ahogy írod, mivel nem az a fedezete a kölcsönnek.
Köszönöm a kedves értékelésedet. Te nem veszed emiatt, megértem. Aki eladja, azt is megértem. Mindenki döntsön maga, az elképzelései alapján. Engem nem befolyásol semki a fórumról, magam döntését hozom. Remélem mást sem befolyásol sem az én, sem más véleménye
" Könyv szerinti érték 2600 Most bezárna a cég mindent eladna és mindent elszámolna akkor is 2000Ft felett lenne az egy részvényre jutó érték " . Igen, igy van. De csakis akkor, ha nem lenne kb. 300M EUR banki adossag. Az a papiron levo konyszerinti ertek a banki adossag fedezete. Es ha a ceg meg egyszer olyan evet csinal mint 2018 volt, amikor az adossag ujabb 41m EUR-al nott? Akkor a bank alighanem ugy donthet, hogy nem koczkaztat tovabb. Mert WABE nem birja se a kamatokat, se a torlesztest fizetni, 2 eves mukodes alatt praktikusan bankrott. . Akkor a bank bedonti a ceget, az ove az egesz vagyon. Eladja amennyiert tudja a ceg vagyonat 2 eve alatt. Es kielegiti magat abbol a penzbol, aztan a maradekert allhatsz sorba. Ha marad, merthat nem szokott. . Nem mondom, hogy okvetlen igy lesz. De meg egy ilyen sz@r ev utan ? ennek nagyon megno a rizikoja. Ketlem, hogy a bank hajlando volna 350m EUR fole is hitelezni WABE-t, ha egyreszt nincs profit, masreszt ha a targyi eszkozok maradnak 350m EUR szinten, meg a cash 58m EUR, ahogy a merlegben van. . 2)Igen, en is egyetertek egy kis pozitiv varakozassal. Magam is hiszek (egy kicsit) abban, hogy az uj management minden megprobal. Le is irtam a multkor par par ideat, mivel lehetne atmenetileg penzt csinalni, legalabb ujabb 1-2 evre idot nyerni. De oszinten szolva, ujra olvastam az a vezerigazgatoi levelet, amit feltettel, elkezdtem ketelkedni. . Es most bemasolom: latsz te ebben lozungokon kivul konkret cselekvesi tervet? ++++++++++++++++++++++++++ vez.ig. level " E rövidtávú intézkedések azonban önmagukban nem elégségesek ahhoz, hogy a Waberer’s számára
fenntartható, nyereséges növekedési pályát jelöljenek ki. Több olyan strukturális problémát is
azonosítottunk, amelyek miatt a mai változó piacon nem lehetünk igazán versenyképes szereplők. Hogy
csak egyet mondjak: agilisabban kell reagálnunk az ügyfeleink igényeire és az európai és a regionális
fuvarozási, logisztikai piac változásaira. Emellett üzleti mixünk túl nagy mértékben támaszkodik saját
járműállományunkra, jobban kell egyensúlyoznunk a saját tulajdonú és a szerződött kapacitások
igénybevétele között. Végül, de nem utolsósorban, szeretnénk, ha könnyebb lenne velünk üzletet kötni,
és ennek során magas színvonalon szolgáltató, megbízható partnerként szeretnénk megjelenni. E
kihívások leküzdése érdekében jelenleg együtt dolgozunk az Igazgatósággal, a munkatársainkkal, az
ügyfeleinkkel, valamint piaci szakértőkkel " +++++++++++++++++ Ennyi a terve? 1)Agilisabban reagalni az ugyfelek igenyeire? 2)Jobban kell egyensulyozni a kapacitasok kozott? 3)Konnyebb lenne velunk uzletet kotni ? . Bocs, de ha ennyi van a fejeben is, amit leirt? akkor kozel se megyek ehhez a ceghez. . Nehogy megsertodj, csak mas a WABE-rol a velemenyem. Es csakis a legjobbakat kivanom neked. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20190417v00ppxqb8.jpeg
Az új vezér üzent, nem hiszik el, amit ír, pedig világosan leírta, hogy kilábalás lesz innen. A tőzsde a jövőt árazza. A piaci szereplők a múltat és jelent nézik. Ők tudják.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link