A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Amiért elsősorban Wabit vettem, az a jelenlegi menedzsment szakmai hozzáértése és jó hírneve a piacon (egy IT-tag egyetemi évfolyamtársam is volt, bár már régóta nem beszéltünk, legalább 10 éve). Nem hiszem, hogy ezt kockáztatnák egy üzletág ilyetén leválasztásával. Az utóbbi 2-3 évből a menedzsment részéről hitelességet és a kisbefektetők érdekeinek figyelembevételét tapasztaltam minden alkalommal. Emlékeztek még a kivásárlási árra adott menedzsment reakcióra? Nem látom, hogy ez miért változna most.
Plusz ha marad így a Wabi, akkor a stabil osztalekbol folyamatosan szedheti ki a milliardokat legalisan, mindenfele kamu trükközés, ÉCS és egyéb csalás nélkül.
Igy van, megfordult a fejemben. Penzt nem adna erte, hisz miert osztozna a sajat penzen masokkal. Reméljük nem így lesz. Bar ez nem volt így benne a stratégiai tervben. Illetve ha egy stabil lábat kirúgnak a cég “székéből”, az billegni fog, főleg ínséges időkben.
Véleményem, tovább fűzögetve a Te véleményedet: Jó, de ha a Gránit viszi, akkor ennek igazán úgy lenne értelme, ha a Waberer biztosítási ágazatot, a Gránit biztosítási ágazatot, és a Posta Biztosítót egy kalapba öntik bele, tehát ebben az esetben, ha én lennék a Tiborc, én a Waberer biztosítást is átpakolnám a Gránitba. Ez viszont a Waberer üzleti lábainak részbeni amputálását jelentené, tulajdonképpen a komplex logisztikára korlátozódnánk, tehát szerintem Wabi részvény szempontjából erősen negatív lenne.
Sziasztok, Köszönöm, ha esetleg még valaki emlékszik rám. Felb.ták az agyamat egy másik portfóliós fórumon, és kiregisztráltam tizenvalahány év után. Hát, most újra itt vagyok, 3 helyett 4-gyel a végén. A részvényeim is megvannak még. A Posta Biztosítók szerintem már eldőlt, hogy a Wabié, csak nem merik bejelenteni. Volt ugye a kegyelmi botrány, azután politikailag elég necces lett volna bejeleteni, hogy Tiborcz viszi a Posta Biztosítókat, elég komoly muníció lett volna március 15-re. Akkor jött a Spar vezér, hogy Orbán azt akarta, hogy beszálljon a rokona a Sparba. Valahogy nekem erről is Tiborcz ugrott be. Most itt van Magyar Péter, aki kedd reggelre kormánybuktató bizonyítékokat ígér. Ez minden, csak nem a legideálisabb környezet bejelenteni, hogy Tiborcz cége viszi a Posta Biztosítókat, de aki kicsit gondolkodik, az sejtheti, hogy a MOL-nak sem véletlenül kellett beszállnia - mert ugye azt senki nem gondolja, hogy önszántukból szálltak be. Szóval, hogy nem a Hungarikum Alkusz viszi a Posta Biztosítókat, az szerintem azt jelenti, hogy a Wabi, vagyis hát a Gránit. Hogy aztán a jövőben mit fog kezdeni vele Tiborcz, arról is van véleményem, de ez még korai lenne.
Telex (03.22): "A Magyar Posta két biztosítójáért a Gránit is megy, annyit megtudtunk, hogy ott is van a shortlisten. A piac jó esélyt is ad a csoportnak, hiszen miért adná el az állam külföldi szereplőnek a cégeket, ha állandóan magyarítana a pénzügyi szférában, viszont nemcsak a Gránit, de a CIG is magyar, és Tiborcz István, illetve Mészáros Lőrinc révén mindkettőnek van combos NER-es kötődése is."
Olvasgatom a hírportálokban, hogy a BKK valamilyen törvényi izére hivatkozva nem akarja engedni az alvállalkozójának, hogy Fülöp-szigeteki buszvezetőket ültessen a buszok volánjához. Nem részletezve, hogy nem tartom korrektnek, hogy most szólnak csak nekik, én azt remélem, hogy a Waberer felismeri a lehetőséget és elkéri a kamionjaira a sofőröket. A fővárosban meg nem tudom, ki fog majd buszt vezetni, lehet, hogy az utasok majd tolják, egymást váltva. Hegyi járatokat húzzák is.
Nem tudom, ebben mennyire barátok. Ha jól értem, az MBH egy Lölő bank, a CIG biztosítóval testvérközösségben, amely viszont legalábbis Posta Biztosító ügyben konkurrencia. Tehát ezen az alapon akár le is húzhatták volna a célárat. De nem tették, hanem szakmailag osztottak-szoroztak, és kijött nekik egy szép szám. Nem gondolnám, hogy barátiság számított volna.
Ez igaz, de ez egyáltalán nem elrugaszkodott célár, inkább a többi túl óvatos. Ha semmi nem történik, akkor is ér a papír 5500 körül, az esetleges Posta még ezen emelne tovább.
Új elemzőház kezdte el a Waberer's követését, az MBH Bank 5 367 forintos célárat határozott meg a részvényre vételi ajánlás mellett. Az célár 45,8 százalékkal magasabb, mint a csütörtöki záróárfolyam.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link