Portfolio Portfolio
5
5
1
2018. szeptember 03. | 08:11
#1

Vasárnapi boltzárat kérnek Orbán Viktortól  

ugrás a cikkhez
A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a miniszterelnökhöz fordul a vasárnapi boltzár ügyében - írja a Magyar Idõk. Az érdekképviselet azt kéri Orbán Viktortól, hogy "a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2018. szeptember 03. | 11:41
előzmény: #98  Törölt felhasználó
#100
Hát beszélhetünk róla nyugodtan a mai világban mely ideológiához áll közelebb a kommunizmus.Lásd: Sargentini jelentés Magyarországról.A régi kommunista időket idézi...
2018. szeptember 03. | 11:39
előzmény: #97  Törölt felhasználó
#99
1; A gonosz multinak sem kötelező kinyitnia,de kinyit,mert hülye lenne nem kinyitni amíg törvényileg nem szabályozzák! Hiába van munkaerőhiány nem olyan könnyű munkát váltania a családos anyukának,mint ahogy gondolod.A családi vállalkozások általánosságban örültek,hogy a multik kárára ők nyitva maradhattak,éltek is ezzel a lehetőséggel,csak arra utaltam,hogy ők döntenek róla mikor dolgoznak és mikor nem,nem a multi mondja meg nekik,mint a családos anyukáknak.
2; Ez ugyanúgy igaz a külföldi termékekre is,van köztük hulladék minőségű,és van olyan is ami jelenleg jobb a hazai terméknél.Ettől még egy tudatos vásárlónak törekednie kellene arra,hogy ha van lehetőség jó minőségű hazait venni,akkor azt vegye,még akkor is ha néhány százalékkal drágább,de ez még nem alakult ki itthon.
3; Hogy-hogy milyen monopóliumát? Olyan mintha Góliát nekiesett volna Dávidnak.A jogvita messze nem olyan egyértelmű,egyáltalán nem volt ugyanaz a név sem a 2 sörön.Tipikus példája volt annak amikor egy multi visszaél a versenyelőnyével egy kis gyár rovására.
4; A magyar tulajdonúban hazafiasabb vásárolni,szerintem ez nem kérdés.A magyar tulajdonos itt fogja visszaforgatni a profitot,a külföldi kiviszi az országból.
Törölt felhasználó
2018. szeptember 03. | 11:28
előzmény: #96  Simeone
#98
Ja, ha nincsenek érvek, akkor másokat jelentgetsz? Jellemző rátok kommunistakra.
Törölt felhasználó
2018. szeptember 03. | 11:26
előzmény: #83  Simeone
#97
1. A gonosz multinak sem kötelező kinyitnia, a csalados anyukának sem kötelező ott dolgoznia, és allítólag munkaerőhiany is van, tehát ha akar, akkor vált. Ahhoz viszont, hogy te vasárnap családi vállalkozasnal vásárolj, annak nyitva kell tartania, mert különben nem áll az az érvelésed, hogy legalabb magyar tulajdonú boltban vásárolj. Úgyhogy döntsd el melyik érvedet nyomod, mert a kettő ellentmond egymásnak.
2. Nem állítottam, hogy rosszak vagy jók. Ez egy implikáció volt. Egyébként sok termék típusból ténylegnem találok jó hazait. Pl. a Galla Food nemrég megjelent egy tejbegríz pudinggal, hogy felvegye a versenyt a Landliebe termékvel, hát ipari hulladék lett, mint ha meg sem kóstolta volna senki, mielőtt elkezdték tömegesen gyártani. Ellenkező példa a Vajda Papír zsebkendői, wc papírjai, törlőkendői (Ooops) simán felveszik a versenyt a Zewával, ráadadul olcsóbban, és a marketigjük is sikeres.
3. Milyen monopóliumát? A Heineken sem világ, sem regionális szinten sem a legnagyobb szereplő a sörpiacon. A Csíki kezdett ugyanolyan néven árulni egy sört.
4. Nem válaszoltál a kérdésre, szerinted melyikben hazafiasabb vásárolni? Az egyik sem nem válasz, mert ezek vannak a közelben.
2018. szeptember 03. | 11:12
előzmény: #95  _Bekre_Pal_
#96
Ne aggódj,jelentettem a faszkalapozásodat,meglátjuk mennyire fér bele a pf házirendjébe.A mostani megnyilvánulásod is tiszta személyeskedés,szóval miért vagy ennyire ideges?? Nem megy a csokigyár vagy a mi a baj?
2018. szeptember 03. | 11:09
előzmény: #94  Simeone
#95
bár senki nem kérdezett, de ha már így csatlakoztál a beszélgetéshez, elárulom, hogy arra esetleg akkor kerül sor, ha a fórum nerházmesterei pihenőre küldenek. hol látsz amúgy személyeskedést? nekem csak azzal van problémám, amikor egy iszonyú tapló személy egy elvileg többre érdemes sportember imidzsét koptatja
2018. szeptember 03. | 11:06
előzmény: #88  _Bekre_Pal_
#94
Úgy látom ha nincsenek ellenérvek marad a személyeskedés.Nem lepődnék meg ha hamarosan PusztaPutyin is megjelenne Pali helyett :)))
2018. szeptember 03. | 11:03
előzmény: #89  Sarpac
#93
Reálisan látod! Nincs ezzel gond! 
Gondoskodni kellett volna arról is, hogy most ne a Fidesz nyerjen minden UNIOs pénz feletti rendelkezést! Akkor most ezt az összeget nem a "fidesz", hanem az aktuális regnáló kormány költhette volna el!
2018. szeptember 03. | 10:57
előzmény: #78  _Bekre_Pal_
#92
nyugi a kiválasztottakat úgy sem tiltják 1 hónapra bármit is kövessen el.. mint másokat akik meg semmit nem csináltak. :) Már be is lépett a másik nickjével, ezért nincs is értelme jelezni, bár talán amiatt van hogy egyszer csak elfogynak a fügés nickjei, és akkor talán visszavesz egy picit az érintett.
2018. szeptember 03. | 10:56
előzmény: #88  _Bekre_Pal_
#91
Don Diego Simeone!  Hajrá Atletico!
2018. szeptember 03. | 10:55
előzmény: #81  eredmeny
#90
Ne törődj a "helyesírással" amit írtál annak a gondolatnak van jogosultsága! A német precizitás itt van Magyarországon is! Csak a német bérek  is precízen felette vannak a magyar béreknek. 
2018. szeptember 03. | 10:55
előzmény: #82  Vazsmegyei
#89
Több mint 8000mrd eus pénz áramlott be ha megnézzük a fidesz vezetést és a haverokat hát náluk jobban nem imádja senki!
2018. szeptember 03. | 10:53
előzmény: #85  Vazsmegyei
#88
nem tudom, mire akarsz kilyukadni, a don egy folyó keletre, a diego szőnyeget árul, a harmadik meg egy faxkalap. te meg jöttél beleszólni, az se hasznos.
2018. szeptember 03. | 10:53
előzmény: #65  treff
#87
Látod treff!? Én tényeket írtam. Interneten fellelhető hogy Ausztriában, Németországban és még sok nyugati országban mi a helyzet a vasárnapi nyitvatartás, vagyis inkább zárva tartás! kapcsán. Elfogytak az érveid, személyeskedni kezdtél. Miért kellett ez?? :(
2018. szeptember 03. | 10:52
előzmény: #74  deszcsakafi
#86
Nézzétek már, hogy megsértődött :) Úgy látszik, Treff érzékeny és találó pontra tapintott.
2018. szeptember 03. | 10:49
előzmény: #79  _Bekre_Pal_
#85
Don Diegot rosszul mérted fel! Semmi köze az ószövetséghez, hacsak nem neked fontos az ószövetség!
2018. szeptember 03. | 10:47
#84
A forumban a tagolást nem lehet megtenni elnézést.Nem AZ én hibám.
2018. szeptember 03. | 10:46
előzmény: #76  Törölt felhasználó
#83
1; A családi vállalkozásnak nem kötelező kinyitnia vasárnap,ergo dolgoznia sem kell ha nem akar.Ellenben a gonosz multinál kötelező bemenni a családos anyukának ha akar ha nem!
2; Ez csak kekeckedés a részedről,miszerint annyira rossz minőségűek lennének a hazai gyártmányok.
3; A Heineken kihasználta monopóliumát egy erdélyi manufaktúra ellen,helyesen tette a kormány,hogy kiállt a Csiki mellett
4; Ez megint egy kisarkított példa.Elhiszem,hogy veled ez megtörtént,de nem kell országos jelenségként kivetíteni.
2018. szeptember 03. | 10:46
előzmény: #77  bigyula
#82
Rendben. Neked minden rezsim, ami nem is  rezsim!? Hát akkor a nyugatimádóknak javaslom tanulmányozzák a tőlünk nyugatra kialakult rezsimeket is! Amiket követni kell az UNIOs direktívák szellemében!
2018. szeptember 03. | 10:46
előzmény: #67  Simeone
#81
Ebben a felvilágosító "munkában " óriási lemaradásban vagyunk.Emlékszel e hogy 89- Ben vagy 90-Ben a Gorenje és más mélyhütökért stb. indultak magyarhon leányai és fiai Ausztriába...( még volt hihetetlenül alacsony valutakeret, ami persze még összevonva ( család)sem fedezte volna egy- egy ilyen nagybevásárlás költségét.Emlékszel hogy egy azota már megszünt kereskedelmi lanc budaörsi aruházát már elözö nap elszánt vásárlók letáborozására.A hiánygazdaság utáni " szabad piac" itt ilyen módon mutatkozott.AZ ékezethibákért a helyesírási hibákért elnézést kérek...Tudod a vicc jut eszembe : Oda születni kell, amikor a csiga nem tud átmenni.Vajh igaz a németek a szorgalmuk a precizitásuk következességük miatt is tartanak Ott....De itt ez sajnos nem általános nemcsak a kereskedelemben...Ott a pártok is talán pragmatikusak a helyi ügyekben, mert a többség ezt el is várja..., és a pártpolitika ilyenkor sokadlagos...itt ez egyáltalán nem így van.( persze akadnak jó példák is itthon de ezek nem jellemzöek).

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE