Tényleg vicces már ez, hogy a fontosnak gondolt cégeket kézről kézre adják a NER aktuális oligarchái. Építőipari cégek, ingatlanos cégek, kaszinók, mezőgazdasági cégek, médiacégek. Ha kiesik egy neres, pár hét múlva egy másiknál köt ki a fontos cég. Egy kibaszott feudalizmust épített a Víktor. Itt tényleg az ország lerablása folyik. És sajnos én belülről látom, hogy megy. Igrn érdekes lenne egy olyan jogszabálymódosítás, hogy az üzletrészekre kötött opciókat, és az összes tulajdonost kötelező feltüntetni a cégjegyzékben.... Hamar kiderülne még többezer cégröl, hogy valójában neres, offshore cég, sőt politikus a valódi tulajdonos.
Javítsatok ki ha tévedek, de én olyan infókat találtam, hogy a két tegnapi nyertes cégben (Solum-Invest, PRO-MOT Hungária) "csak" kb 75%-os tulajdonos az Appennin, így a 11,75 mrd-nak a pénzügyi hatása is, "csak" 75% körüli. Persze az még mindig brutális kb 8,8 mrd, ami a tegnapi teljes tőzsdei kapitalizáció kb 50%-a, azaz részvényenként kb 185 ft. Megköszönném ha a régi nagy játékosok megerősítenék a fentieket.
(UP)PENINN