A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a májusi alakuló ülésen szavazhat az Országgyűlés - mondta Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára a lap szombati cikke szerint közölte: a...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=198292
Természetesen minden fórumozó véleménye számít, ezért köszönöm.
Hát igen, el kellene adni, talán 2017.-táján beindul a piac ebben ez ingatlankategóriában is. Ha vízparti lenne a Balatonnál, Oroszok rég megvették volna...
Látom, megakadtál a kedvenc szavadon. Még véletnül se válaszoltál az az alatti kérdésekre és még a jelét se mutatod annak, hogy elgodolkoztál volna a mondandóm többi részén...
Én meg arra, hogy legalább csökkenjen itthon ez a mérhetetlen gazdásgi/pénzügyi analfabetizmus, meg az ezt kihasználó, sőt erősítő populista politika. Addig ugyanis nincs előrelépés. A kedvenc kifejezéseddel, addig vásárlóerő sincs. Mert nem tudsz folyton halat adni az embereknek, halászni kell megtanítani őket...
Én meg ismerek olyat, akinek 200 milliós adózott jövedelme volt. Akkor ebből levonhatom azt a következtetést, hogy Magyarországon 100 milliósak a jövedelmek?
Csak mert te ezt tetted. Egy ismerősöd (vélt/valós - legyen valós, mindegy is) példája alapján tettél egy ÁLTALÁNOS KIJELENTÉST, miszerint "a törlesztők duplázódtak".
Ez pedig tényszerűen nem igaz. Az ismerősödé dupla lett. Max. az az igaz. Ahogyan az én ismerősömnek meg 200 milliós jövedelme volt. Egyik sem átlagos, egyedi esetként pedig egy gazdasági vitában teljesen irreleváns, következtetés levonására alkalmatlan.
A forint azért gyengül, hogy legalább az exportra legyen munkahely.
Én arra várok igazából, hogy a jövedelmek/kiadások elérjék már azt a szintet, hogy az emberek tudjanak családot alapítani és legalább lakást fenntartani. Ez már egy jó kiindulópont lenne.
"Nekem ez a mérvadó, mert láttam. Gondolom másoknak meg az amit ők láttak. Na szóval akkor megválaszolom a kérdésemet. EZeknek az embereknek semmi közük nem volt az általad leírt Fidesz-emeléshez, egyikhez sem a tucatból, amit felsoroltál. Egyszerűen feltolták nekik a bankok és kész."
Ismerec a konstrukciójuk lényegét? Írd le légyszi.
1. A törlesztők átlagosan 70%-al nőttek 2007-ről 2012-re. Ebből 50-et a frankárfolyam emelkedése okozott. Az átlagos törlesztőt 2007-ben vették fel 160-165 körüli franknál, 2012-ben 250 körül volt a CHF, ahogy most is. 2010-ben év elején 180, a második felében 210 volt a frankárfolyam. A törlesztők 2010-re átlagosan biztosan nem emelkedtek 70%-al. (2010 évelejére kb. +15-20, év végére +30-35 körül alakulhattak nagyjából).
2. Az egyedi sztorid biztosan akciós konstrukció volt, ahogyan az a múltkor beigazolódott. Tudod ugye, milyenek voltak ezek és ez mit jelent?
Nekem ez a mérvadó, mert láttam. Gondolom másoknak meg az amit ők láttak. Na szóval akkor megválaszolom a kérdésemet. EZeknek az embereknek semmi közük nem volt az általad leírt Fidesz-emeléshez, egyikhez sem a tucatból, amit felsoroltál. Egyszerűen feltolták nekik a bankok és kész. Ők nem tudtak mit tenni, kitolták az időben az egészet. A bankoknak jó lesz, a piacnak viszont ők már nem lesznek részei. Ezt akartam csak írni. Hogy mennyien vannak az majd azt fogja érdekelni, aki pl. lakást akar eladni a jövőben. Kiderül majd.
Szerintem ennél valamivel gyorsabb megoldásra lenne szükség.
Gyulával értek egyet inkább a munkahelyteremtés, forint erősítés, bérrendezés kellene.
Sajnos most ellentétes változásokat látok.
Egyre jobban terjed a közmunka, gyengül a forint.
Figyelj! Én nem fogok ismerősök magániratait másolgatni neked. Ne haragudj.
Tudom, akkor nem történt meg. Hát akkor nem történt meg. De megtörtént. Mindegy. Csak szerintem ők nem voltak egyedül.De ez természetesen részemről feltételezés.
20 év múlva már megjelenhetne a gyermeke segítségeként, ha nem akarja lecserélni. Akkor már talán biztosnágosabb hitelek is lesznek. Csak ennek a vadnyugatnak lenne már vége. :)
"Egyébként az illető kitolta a hitelét, úgy oldotta meg"
Illető? Kit érdekel egy-egy szélsőséges egyedi eset! Van magyar, akinek 200 milliárdos vagyona van. Tipikus? Nem.
Egy gazdasági fórumon nehogy már kocsmai szóbeszédek legyenek az érvek (gondolj Gyulára, ahogyan hazudott a banknak a jövedelméről, simán hazudik bárkinek, ha panaszkodni kell, mennyire kicsesztek vele - még maga is elhiszi).
A másik kérdésem az volt, hogy az osztrák és francia devizaeladósodások milyen mértékúek voltak a magyarhoz képest. A deviza/euro hitelmennyiség arányára voltam kíváncsi. Csak telálgatok, de gondolom a töredéke lehet a deviza/forint aránynak.
Ezzel azt akartam mondani, hogy nevetséges marketing idekeverni az osztrák és francia devizahiteleket. Az, hogy sokkal kevésbé nőttek és magasabb jövedelemből kötötték, ezt nem is akartam felhozni. Kizárólag az aránypárra voltam kíváncsi és akkor talán ezt a kérdést le is vehetjük a napirendről :)
Mire gondolsz? Egy kérdésemre sem kaptam választ tőled.
Levittem 70%-ra, mert nem ez volt a lényeg, de így sem válaszoltál.
Ha esetleg az volt a bajod, hogy 2010-re nem mehetett fel 70%-al a törlesztőrészlet, nem tudok mit kezdeni, ugyanis felment. :)
Egyébként az illető kitolta a hitelét, úgy oldotta meg. Fizeti vagy 40 évig. Addig ő nem fog megjelenni az ingatlan piacon. Őt már kivonták. De van itt állítólag már 300K ember aki még vár. Majd ők vásárolnak biztosan.
A saját bevallásod szerint nem is akarsz törleszteni! Te egy spekuláns vagy, nem rászoruló! Simán eladhatnád a "birtokod" egy részét, azaz tudnál törleszteni, lenne miből, de ez nem is áll a szándékodban! És sajnos egyre több az ilyen gondolkodású hiteles. Ezért nem lehet normális feltételekkel hitelt felvenni!
Újraszámolhatják a devizahiteleket
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=198292