Topiknyitó: Törölt felhasználó 2017. 10. 22. 08:59

Tudomány és Csillagászat  

http://index.hu/tudomany/2017/10/16/gravitacios_hullam_neutroncsillagok_ligo_tobbcsatornas_csillagaszat_kozmologia/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 01. 07. 15:00
Előzmény: #1578  Törölt felhasználó
De mivel Mózes I.-ben azt olvashatjuk, hogy "Isten saját képére és hasonlatosságára teremtette" az Ember-t, ezért az Ember is képes teremteni, ha nem is "úgy", ahogy Isten, hanem csak "hasonlóan". 

Ezért is említettem néhánnyal lejjebb az elmémben létrehozott nemlétező vekni ideáját, melyet aztán a megnyilvánulás világában vagy "megteremtek", vagy nem...:)
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 14:47
Előzmény: #1576  flyati
Libanon egy szabad társadalom............más világ: fönícia utódai -----genetikailag káanániták,, föniciaiak, de ugyanazok, akik a vaskor kezdetén meghódították a Földközi-tenger  térségét, miután  összeomlott a Krétai civilizáció ---- a Szantorini vulkán kitörése következtében...........(Atlantis legenda)
Törölt felhasználó 2021. 01. 07. 14:41
Előzmény: #1571  offshort
"...nem tudják bizonyítani semilyen transzcendens létezését!"

a "Transzcendens" definíció szerinti lényege, hogy önmagában nem bizonyítható, kivéve azok számára, akiknek megnyilvánítja önnönmagát a megnyilvánulások világában... ez az a szituáció, amikor: "testté lesz az Ige." 
Ez kizárólag a legfőbb Szubjektum szuverén tette (aktusa) által lehetséges, másképpen sehogy.

"Senki sem mehet az Atyához, csakis Én általam."

A többi oktondiságot nem is érdemes kommentálni...:)
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 14:33
Előzmény: #1574  offshort
És igen.......a két első olvasmányom másodikos-harmadikos koromban  az Iliász, és a Biblia.......valamiért Homérosz mellett döntöttem...........
flyati 2021. 01. 07. 14:33
Előzmény: #1572  offshort
Sajnos a muszlim vallás sokkal rosszabb mint a keresztyén teljesen aberráltá teszi Öket szexuálisan.
 Hasonló tapasztalatom volt még Egyiptomban és Jordániában is . Viszont a libanoni keresztyének már sokkal szabadabbak  náluk vannak bikinis bulik :)
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 14:28
Előzmény: #1570  Törölt felhasználó

Azért van egy , ami mosolyra fakasztott...... :)  
Már nem tudom ki mesélte itt a fórumon:    " Mózes  jön vissza a hegyről, és mondja ----van egy jó, , és egy rossz hírem-------Halljuk a jót!
"lealkudtam 10-re....."
Mi a rossz?
Benne kellett hagyni:
"Ne paráználkodj"
offshort
offshort 2021. 01. 07. 14:24
egyébként itt van egy kiváló játszótér, 
pár ateista jobban ismeri a bibliát mint a hívők!
nagyon vicces! :)
-------------------------------------- 
https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9190095 
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 14:17
Előzmény: #1568  flyati

Ez egy rossz hír........mert Mohamed előtt ők voltak a közvetítők az indiai, és az európai kultúra között, nagyszerű csillagászok, matematikusok, orvosok voltak a relatív felvilágosult uralkodók mellett........mai napig az arab megnevezéseket  használjuk a legfényesebb csillagoknál: Deneb, Betelgeuz, Rigel.....stb......
Közvetítésükkel jutott el hozzánk az indiai számrendszer, melyet arabnak hiszünk.....
offshort
offshort 2021. 01. 07. 14:15
Előzmény: #1568  flyati
túlélted ? 
mármint nem köveztek meg? :)
offshort
offshort 2021. 01. 07. 14:13
Előzmény: #1566  Tagore
"Vannak érvek , tények, melyek függvényében lehet beszéln..." 
---------------------------------------------------
persze, hogyne,
a probléma csak annyi hogy mindig újra és újra ugyanazokat a köröket futjuk!
és ha jön egy uj mesehívő nick, akkor megint kezdődik elöről!
elsőre az, hogy azon van a bizonyítási kényszer aki állít vlmit!
nem tudják bizonyítani semilyen transzcendens létezését!
jön russel teáskannája, aztán a sok vallás sok isten, melyik lehet az igazi? 
aztán ádám mellbimbója, éva köldöke, 
utána az hogy a dinoszauruszokat meg az ezermilliárd galaxist is kifelejtette a mindentudómindenható a bibliából, tehát a st'könyvhöz semmi köze semmilyen transzcendensnek, 
így a legvalószínűbb verzió az, hogy az emberi fantázia műve, az adott kor ismeretei szerint!
legvégül jöhet a villámháritó, 
minek is van ilyen szerkezet a templomok tetején?
az "úr akarata" kellene hogy teljesüljön, hagyni illene, nem pedig szembe menni vele! 
szóval ha lenne gerinc az igemakogokban akkor eltávolítanák az összes villámhárítót a 
templomok tetejéről! 
indíthatnának egy mozgalmat pl "villámhárító-elhárító" néven! :)
de nézz körül a neten, ytub, face vagy a kommentelhető blogok,
ahol megjelenik az a szó, h tudomány vagy ősrobbanás, rögtön oda eszi őket a fene 
és elkezdik az igemakogásukat , 
"az nem ugy volt, az nem igy volt,... aztán bedobnak vlmi ókori teremtéstörténetet,
nekem az a sejtésem hogy ez náluk vlmiféle károsodása az alapszintű logikának, 
ezért nem érdemes leállni velük vitatkozni, etetni meg azért nem, mert akkor soha nem kopnak le! :) 
Törölt felhasználó 2021. 01. 07. 14:08
Előzmény: #1569  Tagore
hát jah... nem is lehet egyszerű feladat neked vicceket mesélni... :))
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 14:05
Előzmény: #1567  Törölt felhasználó
Stimmt......kivéve a tűzzel -vassal, mert az egy letűnt korszak módszere volt..................
flyati 2021. 01. 07. 13:53
Előzmény: #1566  Tagore
Erre van egy sztorim !
 1984 -ben ültem egy kuwaiti egyetem hátsó padsorában és valamelyik órán arról vitatkoztam a muszlimokkal hogy tudják összeegyeztetni a kezemben lévö biológia könyvet a hitükkel ?
 A válasz az volt hogy ami a könyvben van  az mind hazugság :)
Törölt felhasználó 2021. 01. 07. 13:31
Előzmény: #1564  flyati
Nekem úgy tűnik, hogy Tagore kollégát nem olyan fából faragták, aki csak úgy ukmukfuck feladja a "felvilágosító" agitációt. Inkább azon van, hogy tűzzel-vassal belénkverje a posztmodern üdvözítő tanokat...:)
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 13:30
Előzmény: #1564  flyati

Szerintem: nem!
Véleményem szerint, aki ide benéz, az érdeklődő, ha vitatkozik ---vitassuk meg. Vannak érvek , tények, melyek függvényében lehet beszéln...akár a lapos Földről is.........
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 13:25
Előzmény: #1562  Törölt felhasználó

"ezt nem nagyon értem... hacsak nem arra gondoltál, hogy rendszertani értelemben a fajokat párszáz éve katalogizálni szokás."
:) pontosan érted...........van annyi értelmes ember a Földön, hogy mindezt megoldja..........
aber
A fő gond az adatfeldolgozás..........előbb utóbb nem lesz más utunk, mint a "mesterséges intelligencia" -ának nevezett számítógépes  megoldás..........
flyati 2021. 01. 07. 13:17
Előzmény: #1561  Tagore
Szerintem hagyni kéne Öket :)  

Úgysem tudod meggyözni a szentfazékokat  akik  Ádám, Éva  meg a kigyóban hisznek   :):):)
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 13:11
Előzmény: #1561  Tagore
külső hatás egyes esetekben megfordíthatja a folyamatot....lásd Cetek........ de kétlem,hogy bármilyen külső erő beavatkozna..........ahogy ezt már néhányan látták....felismerték a XIX. században.
https://www.greelane.com/hu/tudom%C3%A1ny-tech-math/tudom%C3%A1ny/laws-of-thermodynamics-p3-2699420/
Törölt felhasználó 2021. 01. 07. 12:58
Előzmény: #1560  Tagore
"...minden ma élő  egyednek van őstörténete,"

ezt nem nagyon értem... hacsak nem arra gondoltál, hogy rendszertani értelemben a fajokat párszáz éve katalogizálni szokás.
Természetesen mindennek "van őstörténete" a megnyilvánulás világában.. még annak a vekni kenyérnek is, mely jelen pillanatban még a megnyilvánulás határvonala mögött tartózkodik az elmémben, de 1 óra múlva (hacsak el nem ba**om) valósággá válik...:))
Tagore
Tagore 2021. 01. 07. 12:55
Előzmény: #1560  Tagore
Darwin ----tudtán kívül----- csak a hőtan második fő törvényét  fogalmazta meg.......és alkalmazta.......
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_termodinamika_m%C3%A1sodik_f%C5%91t%C3%A9tele
....és így működünk..........

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek