köszi bubu
hétfői colombo meg volt?
re almaboros kihagyhatatlan rész ))
már arról beszélnek a kinti oldalakon, hogy a fed 50-50% hogy emel idén, de olyan vélemény is van hogy nemhogy nem emel, hanem csökkent majd ))
nagyobb csavar volna mint a beton chf elengedése anno
• Nagyot zuhant a német ZEW gazdasági várakozásokat tükröző indexe, az augusztusi 25 pontról 12,1 pontra, miközben a konszenzus 18,3 pontról szólt. Ugyanakkor pozitív meglepetést okozott az aktuális üzleti környezet megítélését tükröző alindex, mely 65,7 pontról 67,5 pontra emelkedett, miközben 64 pontot vártak az elemzők.
• Guy Debelle, az ausztrál jegybank (RBA) alelnöke ma hajnalban elmondta, hogy az ausztrál gazdaság növekedési kilátásai továbbra is visszafogottak, így az alapkamat tartósan alacsony szinten maradhat. A beszédet követően az ausztrál dollár árfolyama némileg gyengült, azonban gyorsan visszadolgozta a veszteséget.
• A vártnál alacsonyabb lett Új-Zéland folyó fizetési mérleg hiánya a második negyedévben. A GDP arányos deficit az első negyedéves 3,6%-ról 3,5%-re csökkent, miközben az elemzők 3,7%-kal számoltak. A Westpac elemzői az év hátralévő részében a hiány növekedésével számolnak, sőt jövőre 5,7%-os deficitet is elképzelhetőnek tartanak, elsősorban a tejtermékek alacsony világpiaci ára miatt. Az adatok különösebben nem mozgatták meg az új-zélandi dollár árfolyamát.
SP nem igazán shortos rövidtáv nekem. Kíváncsi leszek mi lesz, de akár 2020 környékét is el tudom képzelni a héten. :o)
Emiatt dax is inkább majd long.
Apáméknál sem volt permetezve idén egyszer se, teljesen egészséges, levelei is szép zöldek, ahol öntözte mellette az uborkát, ott pláne extra szép. Nyári meleg jót tett neki, gomba nem kapta el.
))) a hétvégén én is préselek, bár a szőlő tőkék 80%-a már kiöregedett 40-50 évesek voltak, kiszedtem még tavaly őket csak a jobbak maradtak, az meg nem sok
amúgy is full bió az egész én nem permetezem
Tényleg, de jó, hogy szóltál, hoztam mustot haza, valahova bedugdostam a kocsiba, meg kell keresnem. :-)))
18 fokos lett, a tavalyi 13 után nagyságrendekkel finomabb. Egészségesebb is volt a termés, bár valamennyivel kevesebb lett.
Szüreteltünk, most ültem le ma először. Jó kis derékfájás és izomláz lesz holnap. :D
Ahogy látom dax megvárt, sokmindenről nem maradtam le, kis fölfelé osonás van csak.
Tréder Topik :o)
hát mindenkinek jó horgászatot! ))
link