Kellően alulértékelt, fundásan/technikailag izgalmas papírokat monitorozunk. Megosztjuk egymással kiválasztási módszereinket, kutatómunkát végzünk, elemzéseket olvasunk, ötletelünk. Bárkit szívesen látunk, aki már külföldi piacokon tapasztalt trédernek számít, vagy aki ebbe az irányba kacsingat.
Na pomperj. |me az első pozi: M: A Macy's január 10-én csökkentette a eredmény várakozását, amire másnap 18%-ot esett az ár, és azóta is csökkent közel 10%-ot a múlt hét csütörtöki zárótól. Ezzel a mozgással kiesett a bollinger szalagból. Ma már nem csökkent sokat, és egy nagyobb felső kanócos kis testű gyertyát rajzolt. Karácsonykor is hasonló gyertyát rajzolt, mielőtt fordult. Ráadásul a chartot visszagörgetve nem nagyon szokott lenni 3-nál több egymás utáni nap a Bollinger szalagon kívül, és ez a mai már a 3. ilyen nap, ugyanúgy mint dec 24-én. A hír óta eltelt a 3 nap. Szóval a "három napos szabály" is pipa. A GYJ még arrébb van 2/26-án. A fibonacci szintek, és a karácsonyi alj alapján legalább 27.5 - 27.8 közé felvárnám az árat. Ez az elsőleges szint amit figyelni fogok, és lépek ha szükséges. Stop lehetne a mai alj, de adok neki kb 50 cent mozgásteret lefele 24.5-ig. Mivel 5 körüli a hozam-kockázat arány, ezért beléptem nem sokkal a záró előtt 25.07-en. Kíváncsi leszek a folytatásra. https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_d9a982d976a3889121ca8f86149c147c.png
Csak ritkán DT-zek. Max akkor ha 1 részvény hirtelen nagyot, esik és úgy látom, hogy jelentősebb felpattanás jöhet napon belül benne. Alapvetően a napos charton alapján kereskedek. Egy részvény akkor kerül fel a listámra ha rövid időn belül nagyot esik (az MA20-tól legalább 10%-re kerül lefele). Belépésnél nézem a gyertyaformációkat, korábbi aljakat / tetőket, mozgóátlagokat (MA20, MA50, MA200), nagyobb idősíkos fibokat, trendvonalakat, bollinger szalagot. Ha ezek alapján egy szint úgy látom megfogja, akkor belépek ha jó megfelelő a hozam / kockázat arány (legalább 2), és nem várható a közeljövőben GYJ. Célár meghatározáshoz az esés fontosabb fibo szintjeit (38.2, 50, 61.8), az MA20-at, korábbi aljakat / tetőket szoktam nézni. Ha az ár ezeket a szinteket eléri akkor figyelek, hogy megáll-e az emelkedés vagy megy-e tovább. Stop: Az előző alj. A decemberi nagy esésben a napos szintek sorra estek el, ezért csökkentetem a pozi méretem, és áthelyeztem a hangsúlyt a hetes chartokra, és azokra a részvényekre, amik legalább 20-25%-kra vannak az MA20-tól. Pár trédemet leírom majd akkor itt.
Tovabbra is szivesen nezem a munkaid. Az APA trade-et atvettem a sajat listamra. Azon csodalkozom, hogy ha a lenyegeben daytrade-es CMO-s "felpattanasi" technikat hasznalod, akkor kozben miert hetes chartokat rajzolsz itt. Sosem probaltam ilyesmit ekkora idotavon, mindig a klasszikus 60min es 5min chartokon alkalmazom a daytrade mufajt. Ha neked ez jol megy, csak gratulalni tudok; persze felteszem, azert a 60min szintig nezed naponta. Nagyon erdekelne egy trade-ed online lekovetese, hogy lassam miket figyelsz.
Top picks