A KSH előzetes adatai szerint 2024 novemberében 6196 gyermek született, 10 267 fő hunyt el, és 2724 házasságot kötöttek, mindhárom adat csökkenést mutatva az előző év azonos időszakához képest. A természetes fogyás így 4071 fő volt, meghaladva a 2023. novemberi adatokat.
Tegnap is ment egy gyönge 53% t de ki tudja Azóta mondott még 4 t de ki tudja Itthon Delta josda2 resben azt anno 6-7 hete lehulyeztek Nutex forró pite Dm ker Esense előtt a delta rali 2 egy dupla tripla vmikor
NASA's Goddard Space Flight Center szerződést jelentettek be.Én nem szeretem az ilyesmit, mármint az ötlet jó, mehet tovább is, de én ezen a ponton nem szállok be és nem is shortolok ilyesmit. FIVN vagy FIVE-t tartasz? Ezeket mindig összekeverem. https://finance.yahoo.com/news/hedge-funds-think-five-below-130951797.html
Országos előrejelzés: csütörtök estig A köddel, rétegfelhőzettel borított területek kiterjedése csökken - leglassabban várhatóan az Északi-középhegység térségében és az Alföld középső részén - , egyre többfelé kisüt a nap. Napközben csupán a tartósabban felhős tájakon fordulhat elő jelentéktelen szitálás. Késő délutántól nyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, és este, késő este főként a Dunántúlon már egyre többfelé várható eső, zápor. Leginkább a nyugati harmadban kísérhetik élénk, erős lökések a déli, délnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7, 13 fok között várható, de a tartósan felhős részeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő
Boldog névnapot violáknak ! Viola névnap december 19-én található a hagyományos naptárban A Viola név latin eredetű női név, mely az ibolya virág a Viola arvensis latin nevéből származik, és sok nyelvben vált női névvé. Magyarországon már az Árpád-korban használatos női név volt , az 1990-es években ritka volt, a Violetta igen ritka, a Violenta, Violett és a Letta szórványos nevek voltak, a 2000-es években nem szerepelnek a 100 leggyakoribb női név között.
Jó reggelt! https://www.reuters.com/markets/asia/boj-meets-final-rate-review-this-year-trump-risk-clouds-outlook-2024-12-18/ Fed után egy kevésbé jó hír… Japán most nem nyúlt a kamatokhoz, de az erősödő infláció miatt fog. Elég erősen kilátásba helyezte. Mit jelent ez? Cash Carry ügyletek pörögtem újra az elmúlt hónapokban. USA nagy emelkedése Japán hitelből van… a csoda ceiptoról már ne is beszéljünk. A Fed kijelentése már megrengette a világot… kiváncsi vagyok erre mit szól majd USA… most kb egy hónapig még mehet a buli. USA futures: S&P +0,11% Dow +0,2% NASDAQ -0,09% Nyersanyag: Oil -0,56% Silver -2,89% Gold -1,2% Ázsia Nikkei 225 -0,72% Hsi -1% Ha helyén kezelik a híreket, meg fel is fogják, akkor komoly pénzkivonás történhet… bár USA csodás világában, egyértelműen ki kell mondani dolgokat és meg kell történnie, hogy felfogja a dolgokat. A bluek nagyot padlózhatnak ma… én pl örülök múltkor kitáraztam az otp-ből. Csak a kis részvények jelenleg! Otpben benne van a dolog elkezd esni a tőkeáttétes termékeket sorra deaktiválja… ami fokozza tovább az esést. Sorban jönnek a certifikátok kiütési árai…ha ezt shortal segítik is. Az nagy puff… Szerencsére a kispapírokra nem érhető el lakossági short opció:)
A zárás előtt még egy durva öntés volt az amerikai tőzsdéken, és így
végül záráskor 2,6%-os mínuszban állapodott meg a Dow Jones, több mint
1100 pontos volt a zuhanás mértéke. Az S&P 500 végül 3%-os
zuhanásnál zárt be, a Nasdaq pedig 3,6%-os szakadásnál állapodott meg.
Mar volt olyan is hogy a centes papirokat számuzik onnan, mert nagyon spekulativak, de nem..a nutex meg a multihome ott kész aranybánya lenne...lehet csinalok nekik egy klubbot.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky