Itt csak az a baj, hogy ami hitelt összekuncsorognak, azt nem a NÉP javára költik el, hanem a NER teszi zsebre. Régebben beszélgettünk egy ismerősömmel a privatizációról, aki azt mondta, lassan elfogy a privatizálni való, aztán lenyugodnak a gazemberek. Hát elfogyott, de megtalálták az EU-s pénzeket, így azt tömték a zsebükbe. Már az is megcsappant, így az államkincstárt fosztogatták, de mára már az is kiürült. Hát kérjünk kölcsön. Elvégre a NER-t etetni kell, a vályú meg üres. Ki fogja visszafizetni kamatostul??? Biztosan nem az, aki kapja. Azért vannak itt az alattvalók.
Itthon meg be kellene foltozni a koltségvetés hiányat, nem Csádnak a sok millio eurót...no de be kell foltozni, és be is fogják s csak onnan lehet elvenni ahol van😇
Nagyon ütik a forintot… nagyon vonják ki a pénzt országunkból. S&P 500 index ma ránézésre jól teljesít, de hetesen nézve elég cudar, de naposon is. Meg most átvariálták az összetételt. Kiraktak belőle pár alulteljesítőt. Pl Palantir bekerült, azért emelkedik mert minden féle ETF most veszi a fedezet miatt.
Ez fontos Infó, köszi :) bár ez csak technikai dolog. Ukránok max felveszik a Mol-t orosz barát cégnek… és úgy blokkolják. Tudod azokat semmi sem tartja vissza…
Tegnap pont mondtam haveromnak kellene venni palantirt… délután elég el voltam a gyerekkel mondom dobok egy megbízást. Nézem +13% Azt hittem felrobbanok. Én meg shortolgatom a Mol-t meg Otp-t… XD
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky