Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 13. 07:27
Előzmény: #7738  szieszta
Amúgy ezekre is vannak indikátorok, sőt egyes nagykereskedők maguk szondázzák a piacot robotokkal, sőt jobbat mondok: robotok hozzászólásaival spekázzák fel a coinokat. Ezek a mai AI megoldások fenomenálisak!
Pl tőzsdén lehet látni a könyvből, mikor merre akarják az árfolyamot. Ahogy kiadja a diagramm a megfelelő csatornát úgy rakják be az ajánlatokat. Pontosan ott van bent a nagy darabos vevő, nehogy alászúrjon…
Minden TA-val foglalkozó cikk, tanulmány kiemeli ezek kimeneteli valószínűségek! Ha már 70% a siker és jó a stop beállítás, akkor már pozitív a kereskedelmi mérleg.
A clubban azért kombinálunk több módszert, hogy ez a találati arány jobb legyen! 
Fundamentálisan elemzem részvényt első sorban! 
Számolgatok iparági átlag eps-el, %-os növekedés vagy csökkenéssel, mi hogyan hat mire… a célár meghatározás eleve nem egyszerű fundamentálisan sem. SWOT elemzéseket csinálsz… súlyozod. Amikor azt mondom én is dolgozok valamin, azért nem 2 perc… mert utánanézek akár részkomponensnek is, hírek, kutatások stb., amikor egy céget szétszedek és azt mondom, akkor a legapróbb dolgainak is utána nézek. Pl:alkalmazott technológia- kell e költeni rá, vagy korszerű, stb…
Szóval egy normális cégelemzés sokrétű!
szieszta 2024. 11. 13. 07:18
Előzmény: #7731  Toka

Én is mindig a természetes gyógymódokat keresem, csak az  a baj, hogy sokszor csak átmeneti a hatásuk.
Amúgy jobbulást kívánok!
Az egészséghez hozzá tartozik a táplálkozás is. Ma reggel a kisüzletben éppen meghozták a kenyeret, egy asszonyka mondta, végre, ő barnát visz, mert az egészségesebb. Aztán mikor kiment az üzletből, a pék mormogta, nem tudom mi lenne egészségesebb a barna festékben. Azért barna  a kenyér, mert adalék van benne.  Mondja: a liszt fehér. :-)
Régebben a disznóöléskor csináltunk sok feldolgozott terméket, még konzerveket is, de azoknak a színe még véletlenül sem hasonlított az üzletire. Hát persze, nekünk nem volt ételfestékünk.
Egy osztrák bio gazda mondta, hogy amit ő termel, ott a gombák által termelt mikotoxínt nem is nézik, mert úgysem férne bele a szigorú követelménybe. Azt csak gombaölővel lehet megoldani, ami ugye neki tiltott.
A nem bioban meg nem akarják átvenni a toxinos gabonát, igaz egy kis árengedmény meglágyítja szívüket, meg a normát is. :-)
szieszta 2024. 11. 13. 07:05
Előzmény: #7732  PSG

Ezek a rajzok sokszor olyanok, mint a lottó. Te tudod a számokat, csak a húzást cseszik el.

Berajzolod a jövőt, aztán az események felülírják. Persze van sok, ami betalál, azt lehet mutogatni, de még több ami nem.
Ezt tapasztaltam az FF topikban is, mikor mindörökké hálával köszönik meg a tűpontos jóslatot, aztán  visszaolvasva, elég pocsék a találati arány. És ezek mind alá vannak támasztva grafikonnal.
Szerintem ez csak azért működik még ennyire is, mert a robotokat, amik a kereskedés 70%-át végzik, valami szerint be kell programozni. Van, amelyik az elliott-ot használja, van, ami mást, de mostanában figyelik a közösségi médiát, mi hangzik el a legtöbbször. Ez a coinoknál és a mémrészvényeknél elengedhetetlen a közhangulat felmérésére.
Például itt is feltüntetik:

https://www.bitstamp.net/markets/btc/usd/
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 13. 07:02
Jó reggelt! 
USA futures:
NASDAQ -0,29%
S&P -0,2%
Dow -0,19%
Ázsia:
Nikkei225 -1,82% pedig egész jó volt a gépipari rendelésállomány adatok
Hang Seng -1,04%
Egyik FED tag már duruzsolt Trump féle vámok inflációs hatásáról… még csak most? Nekem rögtön egyértelmű volt. 
Ma jön pár adat USA-ból :)
Szerintem most kezdődik a felébredés a Trump mámorból. Dax tegnap kapta ám a csapásokat és kb az összes bank Long certije kiütésre került mostanában. Nem hinném a BÉT ezt megússza!
Már azon is csodálkozok ennyi ideig tartott a felébredés…
Értékes papírokat tartani stopokat lejjebb húzni! Tegnap kivitte nekem is az App-ot.
Vigyázzatok az értékes papírjaitokra!
Bayer és Richer jelentésre nem térek ki külön hosszabban, rengeteg cikk van róla. Siralmasak…
Barátommal beszélgettem tud e valami új érdekes publikálásról, vagy kutatási szaklapokban talált e érdekes dolgot, ami alapján jó beszállási pont tud lenni..: mondta sajnos semmi jó és érdekes nagydobású dolog nem jött vele szembe…
Jó kereskedést a mai napra! 
Toka
Toka 2024. 11. 13. 06:56
Előzmény: #7735  oldrider
Maradt a 2 találat😒..majd ma😇
oldrider 2024. 11. 13. 00:41
Előzmény: #7729  Toka
Maldonádó a 84. percben sajnos még csak 0:1 :-(
Labanc
Labanc 2024. 11. 13. 00:36
Előzmény: #7733  Labanc
Napi minimumot akartam írni bocsánat, már késő van...
Labanc
Labanc 2024. 11. 13. 00:31

Nyilván nem össze-vissza rajzolgatott chartokra gondoltam. Én minden olyan chartot szívesen átnézek, amelynél leellenőrizhető, hogy mely vonalat/csatornát/fibot stb. mi alapján húztak, illetve hogy mit hogyan számoltak. Bayert is beküldöm, mert bétás részvényként azt is nyomonkövetem:
https://invst.ly/178vuj
Mai napot ott eléggé a funda határozta meg, kijött egy rossz negyedéves jelentés reggel, amely még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta. Történelmi mélyponton, majdnem napi maxon zárt, letörve a már eddig is élesen csökkenő trendet. A fibot a legutolsó támasztól (ami mostmár ellenállás) húztam le egészen 0Є-ig, ez alapján 19.5 euró környékén állítható meg rövidtávon az esés. RSI és mozgóátlag szerint is a papír nagyon túladott, miközben a csökkenő trend erőssége (ADX) is nagyon magas. Mindenesetre érdemes szerintem a továbbiakban is figyelemmel kísérni a Bayert (is) :)
PSG 2024. 11. 12. 22:12
Előzmény: #7728  Labanc
Ha össze-vissza lehet a chartokat rajzolgatni akkor nem ér semmit a TA. Farkasfu biztos, hogy kijelöl a valami alapján meghatározza az origót és onnan számol lefelé és fölfelé is. Nem ki találja a célárat szerintem. 
Toka
Toka 2024. 11. 12. 22:07
Előzmény: #7725  Labanc
Koszonom, már jobban vagyok, a forralt bor segített azt hiszem, egy haver delutan megnézett, hozott áfonyát azt mondta az is segít, most be is dobtam 1et.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 12. 22:05
Nagyon szép munka! Tű pontos. :)
Toka
Toka 2024. 11. 12. 22:00
Előzmény: #7724  oldrider
Charlton, Leyton lejott...most jon a rizikosabb rész
https://kepkuldes.com/image/t6bto7e
Labanc
Labanc 2024. 11. 12. 21:59

Szeretnék továbbá kitérni egy témára, ami úgy gondolom nem mindenki számára egyértelmű. Chartot, ugyanarról a részvényről és ugyanabban a pillanatban nagyon sokféleképpen lehet rajzolni, ezt a szakirodalom is elismeri. Nem létezik egy jó chart, mivel ezekben szinte elkerülhetetlen bizonyos fokú elfogultság. Minden elemzőnek vannak kedvenc indikátorai, nekem az RSI mellett pl. az ADX és az OBV, másnak a stoch RSI. Ugyanez igaz a vonalakra is, eltérően ítélhetjük meg pl. különböző trendek vagy támaszok/ellenállások erősségét, relevanciáját.
Mondok egy példát: az app emelkedő trendje során nem könnyű a fibo-t meghúzni. Farkasfű ezt úgy szokta megtenni, hogy kijelöl sok hónapra, akár egy évre előre egy célárat, és arra a húzza fel a fibot. Ez elég látványos és könnyen értelmezhető, azonban én fenntartással kezelem az ilyen célárat, miután nem ismerem a módszertant, fogalmam sincs hogyan került kiszámításra. Ezzel kapcsolatban megfelelő forrást sem találtam amely ilyen hosszabb távú, TA-s célárelemzésről szólna, a szerző pedig nem árulta eddig el, hogy hogyan számol. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne tartanám reálisnak a célárat, a szakmai megalapozottságát azonban vitatom.
Ezzel szemben én régi, olykor több éves ellenállásokat teszek be a chartomba, amire húzom fel a fibot. Jogos kritika, hogy ez elavult, és már nincs túl nagy relevanciája, viszont pl. egy app esetében nem látok más alternatív eszköztárat, amellyel a fibo húzható, és van némi szakmai indoklás is mögötte, szemben az általunk olykor szubjektíven kialakított célárakkal.
Ez tehát két eltérő megközelítés, és véleményem szerint mind a kettő megfér egymás mellett. Egyiket sem kellene leszólni, vagy elvárni, hogy a chartok ugyanazt mutassák, főleg ha a készítők tegyük fel más poziban ülnek. Az lenne a célszerű, ha egymás leszólása helyett mindenki minél több chartot átnéz, és a mérlegelést követően adott esetben mindazok alapján hoz egy döntést. Béke mindenkivel!
Marika113
Marika113 2024. 11. 12. 21:47
Köszönjük. Appot a szit hajtja ha nem lesz osztalék akkor pince. Nem lesz osztalek vesznek ingatlant...
Labanc
Labanc 2024. 11. 12. 21:32

Először is Toka úrnak és Marikának szeretnék mihamarabbi jobbulást kívánni! Appról egy friss update:
https://invst.ly/178req
Látszik, hogy a feles fibo szint (ugyanúgy, mint az akko-nál), amit egyben az egyik emelkedő trendcsatorna teteje is érint, megfogta a felszúrást, míg az esést egy régi, ellenállásból lett támasz fogta fel. RSI szerint kell még egy kis lehűlés, rövidtávon oldalazásra számítok, amelynek mélypontja legrosszabb (!) esetben a 664-es támasznál lehet.
oldrider 2024. 11. 12. 20:58
Előzmény: #7723  Toka
Igaz!!! - Jóval többet. - Arra ügyelek, hogy a mixen a tét csak annyi legyen, hogyha elbukom ne fájjon nagyon.
Toka
Toka 2024. 11. 12. 20:45
Előzmény: #7719  oldrider
..Oldrider Úr, amit elvesztettél, annál tobbet nyertél s Panerdzsin😇
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 12. 20:42
Holnap jön az USA cpi, ezek nagyon fontos adatok!
https://tradingeconomics.com/united-states/consumer-price-index-cpi

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek