Ki is beszél a magas lóról? Képtelen vagy válaszolni egy egyszerű kérdésre, amit már harmadjára teszek fel, mindhiába. Számos esetben a céláraid alapján húzod a fiboidat, de így hogy semmit nem árulsz el annak módszertanáról, gyakorlatilag leellenőrizhetetlen a munkád pontossága. Ezzel szemben az enyém igen, amit látom maximálisan ki is használsz, váljon egészségedre! Igyekszek rövid lenni: a fibot az előírásoknak megfelelően mindig balról jobbra húzom. Amin te lovagolsz, matek terrorizmusnak is hívod, pontosan tudom mit takar. A kritikád lényegében annyi, hogy fentről-lefelé húzom a fibot amikor lentről-felfelé kéne, és ugyanez fordítva. Azért nem vettem eddig nagyon komolyan, mert azt hittem hogy a szintek ettől még gyakorlatilag egyformák, de visszanéztem, és egy nagyon minimális, néhány század esetleg tizedpontos eltérések látszódnak. Ezt a továbbiakban javítani fogom, köszönöm az észrevételt, de ezt megfogalmazhattad volna sokkal egyértelműbben (sejtetésmentesen) és konstruktívabban. Most én is felkereshetném az összes chartodat, amiben hosszútávú célár szerepel és fibo van rá húzva, majd számonkérhetném hogy lett ennyi az annyi. De őszintén nekem ehhez se kedvem se olyan sok időm sincs. Remélem ezek után már béke lesz!
Képzeld Toka úr, ma rámöntötték 37€-n az OMV-t! Akkor vettem észre, amikor pont vissza akartam vonni a megbízást. A sors akarta így! Állok elébe! Dupla, vagy semmi, lenni vagy nem lenni! Ez itt a kérdés!
Köszönöm, hogy írtál, bár nem tudom a fundával lehet keresni tobbet vagy a TA-val.Nekem fontos, hogy amit Labanc Ur mint a club hivatalos TA szakertoje eddig behuzott addig az ugy ment.De orulok hogy megvjtatjátok a szskmai dolgaitokat, és ha ezt udvsriasan teszitek.Azonban jelenleg is fundás vagyok és tök oreg hogy megtanuljam ezeket az uri huncutságokat, de megnézem mert szeretek tajekozodni.Par pelda azonban visszamenoleg a funda kereskedesre.Bif 2 eve tiszta profit 40m MBH ban kb 1 eve tiszta profut 12m AKKO utobbin1 eve 22m ....ezek a nagyok...jelenleg is vasarolok fel papirt nagy tételbe, legutobb az egyikbol kozel 20m ert..A teljes portfioliom delután minusz 2,9 ben volt...nekem a funda a lényeg...ha a vonslakkal tobbet kerestek anbak orulok....amugy azt szeretem ha avfundabis jo meg a vonalak is jol vanbak huzva...
Telekom jelentését átnyálaztam. Találtam egy érdekességet minden évben a q3 EBITDA a legerősebb, most gyengébben sikerült, mint a Q2… https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/Penzugyi_es_mukodesi_adatcsomag_Q3_2024.xlsx Amúgy ránézésre jók az eredmények. Ahhoz képest, hogy 15%-os díjkorrekciót vezettek be és emeltek a díjakon is. Én sokkal jobb eredményekre számítottam. Nem értem a jelentésben mi ez a “nem irányító részvényes” mert az bizony csökkent. Feltételezem közgyűlésen a többségi tulajdonosnak kedveznek a kifizetések…
Ahhoz meg kell tanulnod helyesen húzni a fibot, de addig ne rajzolj össze vissza. :)) Szinte az összes rossz! Sajnálom, de nem tudom dicsérni...! Gondolkodj logikusan. A fibot, mindig egy meglévő szakaszra húzzuk! A meglévő szakasz azt jelenti, hogy már fordult az árfolyam! Tehát korrekció van! Mindegy hogy le, vagy fel trendből indul! A fibo, ha jól húzod, akkor meg fogja mutatni, hogy a korrekciós szakasznak, ami még halad és az a rövid trend, hogy hol lesz a támasza, vagy éppen az ellenállása, ha felfelé halad! Nincs olyan, hogy nullára húzott fibo, meg feltételezett ellenállás, ez csak rizsa! Az utolsó chartodon a Bayer támasza, hogyan lehet a 0.786%??? Nem tűnik fel, hogy a támasz, fibot, amit odahúztál az visszafele mutatja a támasz szinteket??? Nem véletlenül a 0.382 az első korrekciós támasz és után jön a 0618% ??? Ez olyan visszafelé számolás, mint az időzített bomba, amit indít a terrorista, 10, 9, 8 7...Bumm! Amúgy ennél a fibonál tök mindegy, mert sehová nem passzol amit behúztál!! Kitaláltad, hogy nulla lesz az árfolyam és behúztad a fibo támaszokat neki, de azt is fordítva! Az egész nem jó így, persze véletlenül megállhat az esés a környékén és akkor azt hiszed majd, hogy jó volt az elméleted! Tű pontos...:) Na a lényeg, hogy a neten van fent bőven a fiboról anyag, hogyan és miként! Ezt kéne tanulmányozni és ha ez simán megy fél kézzel, akkor már nem lesz kérdésed hozzám, mert magadtól fogsz rájönni! Addig felesleges ragoznom! Azt elárulom, hogy akkor sem fog működni ez a célár számítási forma, mert azt egy folyamat előzi meg és nem csak fiboból áll, csak annyit látsz belőle! A fibonak egy fontos szabálya van kezdésként. Mindig balról jobbra kell húzni! Mindegy, hogy lefelé szakaszt, vagy felfelé haladó szakaszt mérsz, de balról jobbra húzod! Ami még lényeges, hogy nem az érdekes benne, amire ráhúzod, az a kutyát nem érdekli már, hanem ebből a meglévő szakasz/trendből fordult árfolyam, korrekciós szintjei a lényeges benne! Ahol az első szint a 0.382%! Itt kezdődik a korrekció, majd az ideális korrekció a 0.618% és nem fordítva!!!!!!!!!! Röviden ennyi! - Toka Úr! Most már ide is írtam...:)👍
Sziasztok! Ma nem fogok chartot berakni mert most nem érzem sehol sem szükségét, egyetlenegy érdemi történés a mai napban, hogy a Bayer papírjai már alig 20 eurót érnek, egyre közelebb kerülve a fibo szinthez.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA