Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 13:47
Na Zalando, Allianz emelkedik, Daxon ma jobb a hangulat:)
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 13:31
Előzmény: #7077  szieszta
Azt én sem… bár egy két felelőtlennek, hátha figyelmeztető jel, hogy jobban figyeljen.
Pl nálunk a vasúti átkelőnél van pár kereszt… sokan rohangálnak át a vonat előtt. Nincs gyalogos lassító… 
Sokszor veszélyes helyeken vannak azok keresztek… és főleg ilyenkor megindul oda a zarándoklat, na aza veszélyes… ott gyülekeznek ott tanyáznak…
szieszta 2024. 11. 01. 12:41
Ha már a halottakról beszélünk, sokszor látom, hogy az autóbalesetben meghalt embereknek emléket állítanak az út szélére. Nem értem miért.  ?
szieszta 2024. 11. 01. 12:34
Előzmény: #7074  GERI-inv

Egy ismerősömmel beszélgettünk, milyen egyszerű lenne az akksis autóknál, ha  a "töltőállomáson" nem töltenének, hanem akksit cserélnének. A benzinkút helyett akkucsere.
Aztán gyorsan elvetettük ezt a gondolatot, mikor felmerült az, hogy az akksi milyen drága és mennyit kellene belőle felhalmozni, hogy gond nélkül működhessen, akár egy csúcsforgalmi napon is. Ráadásul ahány autó, annyi féle-fajta kellene.
szieszta 2024. 11. 01. 12:28
Előzmény: #7070  GERI-inv

Én is így gondolom, a mai nap erről szól.
Egy valamit viszont megemlítenék. A szeretteinket addig kell igazán szeretni és becsülni, míg élnek. Később már nem biztos, hogy értékelni tudják, hasznukra lesz. Az már csak a lelkiismeretünk megnyugtatása.
Van egy rokonom, nagy vállalkozó, akinek az idesapja alapozta meg a jólétüket. A generációs különbség miatt nem volt felhőtlen a kapcsolat, a "ne beszélj bele" napi szinten meg volt említve.
Az öreg nagyon sokat szenvedett, panaszkodott a fia keményfejűsége miatt, de ha valaki ismerte az öreget, ő sem volt más. Azért is volt sikeres, ahogy a fia is. De hát két dudás egy csárdában?
Az öregnek óriási síremléke van, a fia kertésze gondozza. Lelkiismeret furdalás???
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 11:48
Előzmény: #7073  szieszta
Hát igen… a piacvezetők hajlamosak a tunyulásra.
Az a baj, amikor elhiszik még mindig piacvezetők, csak a kereslet esett vissza. Kereslet megvan, csak megy más irányba.
Másik gond, a túl nagyra növekedés csapdája, amikor már új dolgot nem tudnak kitalálni. Kellően kiforrott, ilyen a telekommunikáció… az a forradalom már lezajlott. Ezekben az autókban sem tudnak sok újat kitalálni…
szieszta 2024. 11. 01. 10:56
Előzmény: #7054  GERI-inv

Ez általában úgy működik, hogyha valamiben sokkal jobb vagy, mint a konkurencia, hajlamos leszel az eltunyulásra. Megelégszünk, aztán behoznak és lehagynak.
A német autó már nem az a német megbízhatóság. Ez látszik például az autókölcsönzők flottáján is, ahol nagyon sokan lecserélik a VW-t japán kocsikra.
Van egy ilyen ismerősöm, aki 30 autót forgat, azt mondja, inkább skodát vesz. Persze az is az ő kasszájukba folyik be, de nem olyan árréssel.
Ráadásul az is gond, hogy elszálltak az árak, de a minőség csak romlott.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 09:18
Apple mélybe van taposva… a nagy kínai kitettsége miatt. A gyártás ott folyik. Kis dodot végül váltottam az Eurból. Szerintem veszek belőle :)))
Daxon a Zalandomat jól beverték…
Allianz se is kapta a pofont…
Nem baj mind kettő nagyon pluszos szóval nem izgat…
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 09:13
Előzmény: #7066  rratfai
Örömmel olvasom ezt :)
GERI-inv
GERI-inv 2024. 11. 01. 08:37
Amúgy jó hírem van: zárva a BÉT , talán ma lenyugszanak a nemzetközi kedélyek… :)
Most az indikátorok helyett, mást hoztam.
Ezen az őszi hosszú hétvégén én is megállok. 
Gyertyát gyújtok az elment szeretteim emlékére, felelevenítem az emléküket. Olyan jó érzéssel tölt el, mikor fényképen megmutatja a kislányom “Gergely papa” “Erzsi mama” (ők az én nagyszüleim voltak) “Éva mama” stb és mindenkiről pár gondolatot megosztunk és elcsendesedünk. Ez az őseink, szeretteink tiszteletéről szól, elfogadva hiányukat… nem a szomorúságról kell, hogy szóljon ez, hanem inkább a meghittségről és a szeretetről, elfogadva azt, hogy az életünk mulandó. Ezért is kell úgy élni, hogy szeretteinkkel törődünk még életében, egy napon lehet nem tudjuk már nekik elmondani  a gondolataink, meghallgatni őket… nem tudom, majd a lányom mit mesél rólam egy nap…
Ebben a rohanó világban sajnos sokszor elfeledkezünk a környezetünkről, emberi kapcsolatainkról… néha egy telefon, egy pár szó nagyon fontos! Lehet eljön az a nap, amikor a lelkiismeretünkkel kell küzdünk, hogy nem volt ott az ember…
Töklámpás helyett, inkább kisétálok a családommal a sírokhoz, és gyújtok egy gyertyát. A temető a feltámadásról szól nem pedig a halálról, az egy ünnepi meghitt hely. Manapság a popcultúra zombikkal teszi tele, azzal is meggyalázva a hely tiszteletét. Ilyenkor sokan keresik fel a temetőket és emlékeznek. Sok síron látszik, hogy sajnos nem sűrűn látogatják… és ilyenkor sem ég rajta mécses, néha ezeken a sírokon gyújtok egy mécsest...
 Én ha gondolkozni szeretnék, vagy csak nyugalomra vágyok kimegyek a temetőbe felkeresem szeretteim sírját rendbe rakom és gyújtok egy mécsest. Év közben elég üres a temető… látszik nem csak az élők mellett rohan el a világ… mikor tavasszal is karácsonyi koszorú virít egy síron. Szomorú…
Toka
Toka 2024. 11. 01. 08:28
Előzmény: #7068  Toka
...már a törekvésre sem törekszik...mert már nem tud.
Toka
Toka 2024. 11. 01. 08:27
Előzmény: #7067  rratfai
Igen, hihetetlen mi zajlik, Europa végleg elveszit mindent, nem tudni hol a vége, teljesen feladta Europa a gazdasági, politikai meghatarozo szerepre valo törekvést, már csak megy az árral....
rratfai 2024. 11. 01. 01:13
Előzmény: #7065  Toka
Rendben,elütjük marhasággal, de ez már a 3. Vh.Mi a faxzt keresnek itt,két ország konfliktusában katonák lassan minden földrészről.Provokáció,és beledöglik Európa !Ugye nem kell mondanom, hogy  kinek vagyunk az útjában!?
rratfai 2024. 11. 01. 00:51
FELMENŐINK, emlékére emlékezve! Visszük tovább gon magunkban!
Mindennap együtt vacsorázunk, terített asztalnál……
Toka
Toka 2024. 10. 31. 22:59
Előzmény: #7064  rratfai
Rajtunk meg lassan tényleg csak a Türk tanacs segithet meg a piócásember🙂
rratfai 2024. 10. 31. 22:29
Előzmény: #7059  Toka
Itt jól fellelhető az Európa ellen irãnyuló,főként német, meghatározó export piaci erő gyengítése!A nem létező háttérhatalmak, a magas minőségű német és stb. EU  ipartól,szellemi értékektől úgy fél, mint ördög a tömjén füsttől!Mindenki belátására bízom ennek értékelését!Commerzbank,Volkswagen,Varta…….???? Magyarázat valahonnan a 70-80as évekből már megelőzte a jelenleg kialakult helyzetet,Németország a 3. vh-ra készül a gazdasági hegemóniával!Na most akkor ki készül a 3. vh-ra,ki az aki provokál és nem utolsó sorban érdekében áll és finanszírozza??,!!Ne legyünk se álságosak, higgyünk már a szemünknek!!Ez politika mentes hozzászólás volt!
Toka
Toka 2024. 10. 31. 22:00
Előzmény: #7061  buythedip
Szuper, vegre vmi jo hir, AMZN is 7 szazalek plusz..five9om kb 0.
buythedip 2024. 10. 31. 21:40
Előzmény: #6427  buythedip
Intel +15% AH

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek