Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Geri-inv/Labanc TA  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo 2024. 09. 15. 13:49
na szép most meg rinyálnak mert sok a viz a dunán-kár volt kordában tartani a dunát kelettvolna hagyni ártereket.legalább
Toka
Toka 2024. 09. 15. 13:48
Előzmény: #4377  GERI-inv
Whiskyt nem fogyasztok, csak bort, neha sort és rovidet.Borból azért általában van készletem itthon, kb 10 liter megy el egy héten, plusz a presszóban.Ezt bekeverem és ugy iszogatom.Ma példaul még nem is ittam mert vezetek, ezt betartom mindig.
mcbull 2024. 09. 15. 13:39
Előzmény: #4375  GERI-inv
Szia, szívesen hozzá szólók ehhez is, meg este még a ovis témákhoz!
Dolgoztam tavaly egy családi borászatban.
Volt huszonpár féle saját termelésű boruk. Az erjesztéstől a palackozásig mindent a család csinált.Évszázadok óta ezzel foglalkoznak, patinás pince,raktárak, minden felépítve...
A lényeg,hogy mértük az 1/8 borokat, rekesz számra.Napi 25 rekeszt kimértünk.  Sokan jöttek,hogy sört kerestek.... nem volt,se cola, saját szőlőlevet árultunk bodzaszörppel.....
Tartozott hozzá egy büfé,a zsíros kenyértől a véreshurkáig,sonka,szalámik, saláták hidegen minden. Egyedül a sertés sült volt melegen...
Ez Ausztriában, Sopron mellett. Rengeteg magyar vendéggel.
Szóval ezt nem tudom,hogy itthon léteznek ilyen helyek?
Borvidékeken esetleg?
Volt többek között likőr boruk na azt szerettem, minden nap kóstolgattam nyitás után.
Meg érdekesség,hogy a büfé önkiszolgáló volt....tömegek voltak állandóan.
Szerettem ott dolgzni!
GERI-inv
GERI-inv 2024. 09. 15. 13:34
Előzmény: #4376  Toka
Az a helyzet ritkán fogyasztok bármit is. Pezsgő van jópár palack, meg borom is. Ha bontok valamit az akkor általában pezsgő 6 palack kiszolgálja az évet. Kreinbacher, Hungária, Veuve Clicquot…
Vörösbor van jópár palackkal, bár nagyon ritkán bontok belőlük. Fehérbort csak nyaraláskor iszom esténként.
2-5 palack megy el egész évben itthon, az is csak a vendégeknek. Nekem 1-2 pohár elég. :)
Whiskym számtalan van… karácsonykor szoktam bontani Szilveszterre pont elfogy. Nekem az a mámoros hetem az évben :D akkor pezsgő whisky minden lefolyik… utána rá sem tudok nézni jó ideig a piára XD
Toka
Toka 2024. 09. 15. 12:07
Előzmény: #4375  GERI-inv
Igen, meglehetne próbálni, bár én üvegeset ritkán fogyasztok, van beszállítóm😇..mindenféle lőrét nem iszok meg, az a jó nekem ha kicsit többet fogyasztok nem fáj a fejem másnap.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 09. 15. 11:48
Előzmény: #4374  Toka
Wow, gondolkoztam már rajta, kellene borimporttal foglalkozni. Bor sznobizmus menő dolog lett.
Olasz gyártók elég jó áron kínálják a portékáikat. :)
Toka
Toka 2024. 09. 15. 11:12
Az idei első hét hónapban majdnem egyharmaddal több bort importált Magyarország, mint egy évvel korábban. A behozott bormennyiségnél majdnem hússzor több hazai bort értékesítenek külföldön.
GERI-inv
GERI-inv 2024. 09. 15. 08:06
Előzmény: #4370  mcbull
Csoda pedagógusok… nem akarok senkit megbántani, de manapság elég light emberek űzik. Egy két Matuzsálem van, akinek van még hivatástudata.
Hát a játszótérre mi is ki szoktunk menni. Le kell mozgatni máskülönben megőrülnek. Bár elég érdekes szülők vannak ott… unatkozó anyukák, néha feltűnik egy köszönni sem tudó Selyem Rambó… sajnos nálunk sok a proli ott. Nem tarthatom, csak az izolált környezetben…
Kisfiú múltkor látom direkt fellökte a lányom. Szeméből sugárzott az agresszió… Mondom: nana! Bárgyú apja ott áll mellette. Látja mi van, meg nem mozdulna. Annyit mondtam a lányomnak: otthon ezt tanítják neki!- erre fintorog és elhúzza a gyerekét… de meg sem szólalt, na az ilyenektől mit várunk? Milyen lesz a gyereke???
Mi a pozitív gondolkodást és siker alapú nevelést alkalmazzuk. Amiben jó, abban erősítjük. Nem agresszív, kedves és nyitott… csak az a baj, ha ellenkező pólussal találkozik. Múltkor a bölcsiben egy kisfiú össze-vissza harapta… el akarta venni tőle a játékot, de a lányom nem hagyta magát. Kissrác kétségbe volt esve, és ez volt a megoldás…
Kedvenc mondatai:”nagyon szép”, “kérem szépen”,”bocsánat, nagyon sajnálom”.
Jól teszi nem hagyja magát a fiad! Azért aktív, mert van agya. Én lányom is nagy energia szinttel rendelkezik. Este 10kor még gumi labdán ugrált…Sokat visszük állatok közé… nagyon szereti őket. :)
Valami jó kis sportot érdemes nézni a fiadnak, amiben le tudja vezetni az energiáját! Próbáld a játszótéri prolik helyett a művészetet a gyerekkel, mi sokat gyurmázunk, legózunk, ragasztgatunk matricákat történetet rajzolunk köré. Hidd el agyilag lefárad benne! ;)
mcbull 2024. 09. 14. 22:33
Előzmény: #4364  GERI-inv
Na igen kell a vagányság,mert különben piszkálni fogják!
Bocs,hogy fiús apukának gondoltalak. Nálam is annak indult,de fiú lett. Elejében szomorú voltam,de elfogadtam. Most meg már eszembe sem jut. Vannak sztorik az óvodából...
Mondtam neki,hogy kisebbeket,lányokat nem bántunk...
 Erre,jön az óvónő,hogy verekedett a fiam!
Kérdem tőle itthon,hogy mi történt?
 Hát,hogy elvették a perecét amit reggelire csomagoltunk!:::)
Persze hozzá kell tenni,hogy volt olyan a hátán volt egy kék folt... kérdeztem tőle,hogy mi ez a sérülés?
Hátba vágták.... nem csináltam belőle cirkuszt.
Játszótéren egy kis tökös többször oda csapott neki! Az anyja meg rá se szólt!
Elkapott az ideg, mondtam a gyerekeknek a következőt vissza adod! Itthon szoktunk bokszolni finoman:),
Meg jön a óvónő,hogy kezelhetetlen a kisgyerek....
Itthon nincs vele baj mert tudja mit szabad,be is tartja! Most nyáron,hogy szünet volt délelőtt és délután is játszótérre mentünk mert eleven nagyon.
Az oviban meg oldják meg azért vannak hárman,11 gyerekre!
Kicsit hosszú lett, de most belefér:)
Toka
Toka 2024. 09. 14. 19:54
Előzmény: #4368  GERI-inv
👍
GERI-inv
GERI-inv 2024. 09. 14. 19:23
Előzmény: #4367  Toka
Nagyon kemény XD a Fideszben komoly hagyománya van az edzésnek…
Lásd Németh Szilárd már, csak a csülökkel birkózik https://www.facebook.com/share/hXwC1smHVpJS5LaG/?mibextid=WC7FNe
Deutsch, aki sokat sportol mára a s-nélkül
Talán a legsportosabb Szijjártó a legaktívabb a bovden karjaival, pálcika lábaival https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/09/15/szijjarto-peter-mire-gyur-/“A 20 és 17,5 kilós kézi súlyzók se véletlenül lehettek oda kitéve, talán nem a szél hordta oda őket...”
oldrider 2024. 09. 14. 12:00
Előzmény: #4364  GERI-inv
Jó olvasni titeket, mert visszaigazoljátok amit én is vallok 68+!
GERI-inv
GERI-inv 2024. 09. 14. 11:39
Előzmény: #4362  mcbull
Ne aggódj amiatt! Kóbor Mecky 60 elmúlt, mikor Léna született. Kislánya felnőtt normálisan :)
Adj meg neki minden szeretet, meg egy fiatal megfiatalít téged is, éljetek át sok élményt együtt. Én 38 éves vagyok- kislányom most 2,5 éves. Egy rafinált kis zseni, már most bemanipulál a pici lány “klónom”. Én is mindent próbálok majd átadni neki. Én azon a véleményen vagyok, ha bálnát akar menteni, akkor csinálja azt! Bármit csinál valaki megél belőle,  csak ne kényszerből csináljon semmit, mert akkor kiég és tönkremegy. Fontos értsen is hozzá és tanuljon.
Ne egy céltalan számítógép vagy consol függő legyen… esetlegesen egy narkós kis q a bulikban. Szerintem, ha nem azt a példát látja maga előtt nem lesz gond… álljon ki magáért és ne legyen beszari az a lényeg!
mcbull 2024. 09. 14. 10:54
Előzmény: #4358  GERI-inv
:), remélem ezt a sok okosságot fiadnak átadod!
Ezért veszélyes a kártya is, meg kell nézni kivel játszol...
Idővel szeretném a fiamnak a tőzsdét is átadni, mert szereti a számokat a pörgést. Jobban jár vele mint a csavargással meg a droggal. 
Sajnos én a saját bőrömön tanultam meg mindent, rá jöttem csak munkával jutok előre. Próbálok neki segíteni, amiben tudok, lakása meg van. Most 6 éves így eleve másképp van nevelve mint engem neveltek! 54 éves vagyok remélem azért marad még időnk együtt bőven!

Topik gazda

Toka
Toka
3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek