Azért az, mikor a száz,- és ezermilliárdokat ellopó tolvajkúrmány capoja kiáll, és nekiáll arról dumálni, hogy azért van a cirkusz, mert Mo-n a milliárdosokra is vonatkozik a törvény...
Én alapvetően egy nagyon békés ember vagyok, de ez kifejezetten az a jelenet, mikor határozott késztetést érzek, hogy szöges bakanccsal lépjek bele ennek a hazug tolvaj disznónak a pofájába.
A Sapientia jogutód és mindig is magyar volt.
Történelmi követést a fogalmazásod hitelességéhez. Ég és föld a különbség a két egyetem fennállása és helye szerint is!
A Spientia mióta Soros támogatott?
Máris rosszul fogalmaztál. Figyelmesebben! Nem a CEUn történhetett! A CEUval kapcsolatban hozta a példát!
Ahh, de minek beszélek. Elindult "Csalás a CEUn" az Orbán szerint.
Jön a cunamis, ismételjük, ismételjük, akkor lesz csak igaz ám! Le sem lehet tagadni, mert ezerszer le van már írva:"CSALÁS"!
Na kb ilyen a mai "liberális" média módszere.
"Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra Szanyi Tibor – jelentette be a politikus az ATV-ben.
A díjat olyan embereknek vagy civil szervezeteknek ítélik oda, akik
sokat tesznek az európai eszmeiség kibontakozásának érdekében.
Hozzátette: a felterjesztést lehet fricskának is tekinteni, nem számít
arra, hogy a Fidesz megszavazza a díj odaítélését. Úgy gondolja, hogy
Sorosnak nagy érdeme volt a határok nélküli Európa létrejöttében is."
No, megismétlődhet az amibe már belefutott előrelátó bölcs vezérünk MOL/OMV/INA ügyben. Ezt az innovációját is ellenünk fordíthatják.
" ... a cikkíró hátsó szándékot gyanít amögött, hogy a volt román
miniszterelnök a külföldi egyetemek romániai működésének szigorításáról
akar törvényjavaslatot kidolgozni. A szerző arra hívja fel a figyelmet,
hogy két romániai egyetemet (a Sapientia Erdélyi Magyar
Tudományegyetemet és a Partiumi Keresztény Egyetemet) is Magyarországról
pénzelnek, és egyik esetében sem létezik kormányközi megállapodás az
intézmény finanszírozásáról."
link
Ennyi baromságot egy szem kommentbe bezsúfolni, nem lehetett könnyű...
A litvánok már be is jelentkeztek az egyetemért. Nyilván ők nem félnek tőle, hogy Makedóniává válnak.
Más kérdés, hogy az országot nem egy világszerte elismert egyetem süllyeszti Makedónia szintjére, hanem a még mindig szabadlábon garázdálkodó tolvaj Bonsai duce, meg a maffiabandája.
Van egy felsőoktatási törvény, amely minden felsőoktatási intézményre vonatkozik...
"ÁM ettől függetlenül tény: a Soros egyetem azon ideológiát és elveket plántálja a hallgatói fejébe, mentalitásába [...]" - mitől is tény? Jártál oda? Mik a tapasztalataid?
olvasd el ezt a cikket a linken és akkor megértheted, kik azok a nemzetközi "civilek", akik Soros távirányításával működnek.
link
a Soros egyetemmel itt Bp.-ten szerintem ettől függetlenül nincs nagy baj, én hagynám tovább működni - de csak azért mert fizet itt adót és költenek itt a tanulói, akik sok országból jönnek. ÁM ettől függetlenül tény: a Soros egyetem azon ideolgiát és elveket plántálja a hallgatói fejébe, mentalitásába, amely elvek alapján "nyílt társadalomnak" tekinti pl. Macedóniát is, melynek belügyeibe ilyen álcázott, aljas módon beavatkoztak! Orbán álláspontja szerintem érthető és világos: nem akarja h. mi is Mcedónia legyünk; gondolom nem kívánja talán betilttatni az egyetemet, csak annyit akar h. éppoly szabályok vonatkozzanak rá is mint bármely más egyetemre Mo.-gon - ha már meg van neki enegedve h. működjön, és a soros-távirányított álcivil mozgalmak jövőbeli vezetőit, ideológusait képezheti..
Is- is!
Persze a civil szervezetek nem támogathatják a szimpatizáns pártjaikat, annyira civilek lettek.
Ezért kell meghatározni, hogy meddig , mitől lehet egy szervezet "civil"!
A vége az lesz, hogy alig találunk olyan szervezetet majd, amelyik a "Községünkért Felszegért" civil szervezethez hasonlóan működik.
Bocs! Én éppen a nyíltságát emeltem ki! Nem azzal van ma a probléma!
Szerintem azzal, hogy a magyar valóság megoldását, elméleti, filozófikus megoldásokkal tömik tele a hallgatóik szocializációs, szocializálódott identitásától eltekintve.
A sumákolás sem egyoldalon keresendő. Mindig kiderül, igaz csak utólag.
Szerinted 10 különböző nyelvű "civil" szervezet, ha "nemzetközivé" lesz mitől marad civil is meg nemzetközi is?
Nagyon is erőltetett, hogy azonnal felszólalnak 10 országból, mert mind a 10 országban ugyanaz a sérelem érte őket egyszerre, ugyanazzal a problémával?
Civil összefogás létezik, de nem terjeszteném ki mondjuk 1 milliárd kinai állampolgárra azt az összefogást, amit pl. a budai ártéri megoldásra alakult civilek képviselnek.
Lehet hogy nem egyértelmű a példa, de azért civil, mert nem avatkozik más országok belügyeibe.
Soros takarodj
link