"Draghi szerint az Európai Központi Bank nem szabályozhatja a bitcoint" . Szerinted te jobban tudod, mire van hatásköre a jegybankoknak, mint az EKB elnöke? Ne nevettesd ki magad mégjobban.
"sohasem lesznek azok..." . 1. Jövőbelátó vagy? Nem. Hát akkor? . 2. Az internetet is pont így fikázták a '90-es évek végén. Nyilasi még 2000 elején is. Aztán láttuk mire ment vele és mennyire bejött...
"már bocsi de ez a legerősebb érv azzal szemben, hogy ebből valaha is pénz lesz..." . Nem szeretem, amikor hazudsz. Nem, ezt sose írtam arra érvként, hogy pénz lenne/lesz.
sohasem lesznek azok... persze spekulálni bármire lehet... ezekre is.. de ne hülyítsd a jónépet azzal, hogy ebből "pénz" lesz, mert erre sohasem fog sor kerülni...
"és már rég szétkereshetted volna magad rajtuk" már bocsi de ez a legerősebb érv azzal szemben, hogy ebből valaha is pénz lesz... piaci körülmények között csak olyan dolog válhatott pénzzé, ami masszív nem monetáris felhasználás miatt stabil - több száz év alatt kialakult - értékkel rendelkezett és így képes volt az értékőrző funkció betöltésére... a kriptoizéid megbuktak ezen a teszten... végérvényesen...
"mellesleg én az állami pénzmonopólium eltörléséről beszéltem..." . A kripto-k pont ezt kerülik ki és a technológiai innovációjukon túl pont ez a legnagyobb értékük.
A lenti gondolatmeneteddel elsőként kellett volna elmélyedned a kriptopénzekben és már rég szétkereshetted volna magad rajtuk. De te a konteókon, a wikipediáról kimásolt tőzsdei sztorikon és a kiguglizott pénzmennyiség chartokon túl nem jutottál tovább a pénzügyekben... sem elméletben, sem gyakorlatban.
kripto-"pénz"-el kb. annyi a probléma, hogy nem pénz és soha nem lesz az... eddig csak olyan dolog tudott a piacon pénzzé válni ami nem monetáris felhasználással is rendelkezett az árupénzeknek ez adott és ez ad stabilitást és értékállóságot a kripto-"pénzek" nem mennek át ezen a teszten
Soros takarodj
link