Sajnos bekövetkezett, várható volt ez a végkifejlet. A kretén cégvezetők nem sok mindent tettek az ügyben, és nem is kommunikáltak. Hiába volt segítség felajánlva. Fejenként 2 taslit azért kiosztanék nekik. Ovodások és lamerek ne vezessenek tőzsdei cégeket, sőt még vegyesboltot se. Döbbenet, hogy sorra fordulnak fel a magyar tőzsdei cégek különböző okok miatt. OTT-ONE a másik lesz vélhetően, de ott van a Cyberg, ami meg földbeállt. Ez a BÉT-nek sem túl fényes. Törekednek rá, hogy a hazai tőkepiac színesebb legyen, de hiába, ha sorra problémásak a cégek, és a hazai befektetők még a jó cégeket sem nagyon veszik (pl. Autowallis). Ezek az események nem hozzák meg a kedvet. A SET-nek nincs helye egy nyílt részvénypiacon. Nem vesznek el a részvények, hiszen még nem ment csődbe a vállalat, persze jöhet még végelszámolás, felszámolási eljárás vagy csődeljárás is. Ha a nagy tulajdonosok felajánlanak a közgyűlésen egy részvényenkénti árat, akkor marad valami a befiknek, egyéb esetben sajnos nulla is lehet a befektetéek értéke. Zrt kis tulajdonosként nehezebb megválni, nem likvid a "papír", osztalék kapható, ha lesz érdemi gazdasági tevékenység, jövedelem, nyereség és szavazat is erről. Köszi szépen a kiváló munkát a vezetőknek! Eztán vezethetnek háztartást, vagy áramot! Még azt is jobban elfogadnám, hogy a tevkenység miatt állna valami földbe, na de ekkora nemtörődöm lamerek? Nincs könyvvizsgáló, és beszámoló? Csesznek kiadni egy-két kurva jelentést...
Dicsértessék az Úr! Jöttem feladni az utolsó kenetet. A pokol gádorjai hamarosan megnyílnak és a set részvényekből pép daráltaték. Vevő ne örüljön, az eladó ne szomorkodjék, mert harag jön minden sokaságára!
Ez igaz, limit/piaci megbízás mindegy is, a lényeg, hogy el lehetne dobni (akármennyi bukoval inkább, piacival könnyebb), sok évnyi zrt-s beragadás helyett. Max. OTC-n adható már csak el, ha talál valaki vevőt. . Én csak arra gondoltam, hogy aki anno a hirtelen felfüggesztés miatt beragadt, az még nem biztos, hogy akkor látta, milyen durva a helyzet. Nyilván ő is spekulált, csak a felfüggesztés és most a törlés elvette a kiszállási esélyt. Aki még most is “belevenne”, mindezek ellenére, az valamiért tudatosabban áll/maradt vételi oldalon. Talán. De ez csak egy gondolatmenet, lehet, hogy hibás.. :) . Nekem az is furcsa, hogy közben most volt a CyBerg felszámolás + törlés. 2 hete volt már egy jogerős bírósági felszámolási végzés, kb. 0 Ft megtérülés várható a felsz. végén, adóssághegyek, cégtörlés lesz, ennek ellenére még lehetett kereskedni a papírral kb. 2 hétig. (Ott a BET törölte, mások a szabályok, csak ez nekem kicsit kontrasztos. Ott volt egy utolsó esély a “kiszállásra”.)
OTC-n még eladható, ha van aki átvegye. Volt már ilyen a világtörténelemben. Az 1 napos visszaengedésnek én nem latom sok értelmet. Max, hogy kb. 0-ra levernék az árat. Sztem nem az MNB hibaja a helyzet. A felelősöket a cég vezetésében kell keresni, akik tudatosan megtévesztették a kisbüfiket.
"Azt nem értem csak, hogy MNB miért nem tette lehetővé a beragadt
részvényeseknek, hogy egy utolsó kereskedési napon kiszálljanak a
tőzsdén, akár nagy bukóval, piacin bedobni." Ha eladod a papírod a BÉT-en, akkor megint lesz egy vagy több új részvénytulajdonos, mi változott volna? Hogy nem XY hanem YX birtokolja a papírokat? A megbízás típusa teljesen mindegy, a piaci eladás esetén is a könyvben vételén lévők kapják a papírt, akikre ráborítod.
Közgyűlési meghívóban le van írva, “Részvényesi jogok gyakorlásának feltétele” és a “Regisztráció” részek alatt. De javaslom, hogy egyeztess a számlavezető brókercég/bankoddal is, hogy ott rendben legyenek az adataid, esetleg a KELER-t is meg lehet kérdezni. (a céget is, ha van hozzájuk türelmed)
Szerintem: - magát a részvényt nem törlik, nem veszik el senki számlájáról, “csak” a tőzsdei kereskedésből “törlik”. - a nyilvános Rt-nek emiatt már zártkörű Rt-vé kell alakulnia. Ehhez kell közgyűlés, erről dönteni kell. - részvények maradnak a számlákon (brókercégnél, KELER-nél), csak alig lesznek forgalomképesek, nehezen eladható. Brókercégeknél szerintem más díj van zrt részvény szamlavezetésére, meg kell nézni. - nem lehet sztem már adókiegyenlítést csinálni (szembeállítani az esetleges későbbi eladást más tőzsdei nyereség adójával. Ehhez még a felfüggesztés előtt el kellett volna adni a tőzsdén, hogy ETÜ ügylet legyen.) . Azt nem értem csak, hogy MNB miért nem tette lehetővé a beragadt részvényeseknek, hogy egy utolsó kereskedési napon kiszálljanak a tőzsdén, akár nagy bukóval, piacin bedobni. MNB függesztett 1 éve, azóta nem kereskedhető a papír. Függesztésből való törléssel kb. az utolsó esélyt is elveszik a kiszállásra. Olvastam, hogy mekkora a sz.r, de ha utolsó napra engedték volna a kereskedést, csak 1 napig, szerintem kisebb kárt okoznak a törléssel. Sokkal rosszabb már nem lett volna a szitu, többet nem rontott volna a “tőkepiacba vetett bizalmon”. (Nincs papírom, csak figyeltem hogy mi van.)
Az 😪😪 Akkor tényleg nem értem, hogy lesz a kgy és mi alapján a részvényesi megfeleltetés ? Keg törlése után egy mikroméretű pont sem volt róla semmi kgy semmi!!! Vannak itt okosabbak sokkal mint én. Pl donFischer jókat irt, rejtélyes. Lehet ő vagy más többet ért ehhez? Vége de mégsincs vége?
Jó a kérdés. Innen törlik, kereskedés megszűnt. Ez a kgy meghívó pontok miatt viszont lehetne még jól járni. Nekem volt a Keg, de amint kitörölték azok teljesen eltűntek. Ilyet még nem éltem át, törölnek egy rv-t majd 25 nap múlva kgy hívnak, mintha tovább élne az esély a rv-sek számára, és némi apanázsra! Más okosabb tapasztaltabb esetleg?
Sajnos így van! Ha lett volna neki több rálátása és fineszessége akkor a blockchain dolgokkal arattunk volna. Sobadi azért csoresz jól beégett és sokan mások! Egy ami örök csak a saját farkincáddal verd a csalánt!
Szép vég... Ez volt az a papír, ahol egy asztal megvételekor is felfüggesztés, közlemény volt, meg "orbók urazta" a sok beültető a köztörvényes bűnözőket, akik remélem szintén jól megszopták hóstruccal az élen..
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja