Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Valószínű ez a globális minimum adó miatti változtatás, csak szerencsétlen módon csinálták- mint sok mindent- és ezzel mini pánikot okoztak a Portfolió szakszerűtlen interpretálása miatt.
hát a nemzetközi hangulat alapból se túl jó, meg azért amit a kormány megint mutyizgat nem a legmeggyőzőbb, de én inkább ezt most kiülöm vettem egy 100 db shortot csak az érzet kedvéért, de inkább megyek dolgozok kicsit.. :D
Miért csak 9:10-kor jött ki a tájékoztatás. Mondjuk még mindig jobb, mint délután kaptak volna észbe. Brutális a forgalom, csak így szomorú. Sokan beszopták és még azt sem lehet mondani, hogy tehetnek róla.
A probláma számomra ettől függetlenül továbbra is az , hogy "a kormány csütörtök este ugyanis módosította a gyógyszergyártókra vonatkozó extraprofitadókról szóló rendeletet"
Mikor elolvastam részletesebben, már akkor gyanús volt, hogy valami nem stimmel, magából a cikkből is azt olvastam ki, amit le is írtam a korábbi postomban, hogy a extraprofit adó gyakorlatilag átveszi a helyét a különadónak és a K+F továbbra is levonható. Erre úgy néz ki a portfolio is rájött . Vajon kompenzálják azokat akik hirtelen eladták és belenyúltak a shortba ?
A Legutóbbi különadó bejelentése előtti 1-2 napban nagy forgalom mellet esett, mert a bennfentesek eladták. Most viszont nem volt se jelentős esés, se nagy forgalom. Ebből már lehetett volna következtetni, hogy most ennek nem lesz komoly következménye.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.