Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nyitási logikám: felment 7000 fölé, az új csúcsot kezdi várni mindenki, ami miatt szerintem előbb fordul, rsi-k elég magasak, és pár hónap alatt hatalmas fel volt... Ezek eredője lehet korrekció, nyilván nehéz belőni honnan és meddig...stop azért van 7150 környékén.
Az EPS-nek számomra a kereskedésben nincs jelentősége (mondjuk az osztaléknál érdekes). A P/E ráta viszont ha túl alacsony, az bizalmatlanságot jelent a részvényesek oldaláról, ha meg túl magas, az pedig a részvényesek bizalmából eredő túlértékelést. Tehát afféle bizalmi indexnek tekintem. Hiába a MOL 7.08-as P/E-je, miközben pl. az OTP-nél 10.91, vagy az RG-nél 28.77. (Az árfolyam változások összehasonlítása sok mindenre rámutat.) Semmit sem ér a funda, ha nem bíznak a cégben a befektetők, de a befektetői bizalom is gáz, ha a cég gyenge lábakon áll. Ebből a szempontból az OTP, RG, MOL hármasnál a P/E valóban bizalmi index, hiszen mindhárom cég biztos alapokon nyugszik. Írtam itt korábban, hogy egy mondjuk kb 70 fős cég nem tud eltartani több száz vagy több ezer részvényest. (vannak ilyen cégek a BÉT-en.) (Lehet, hogy ez az eszmefuttatás nem üti meg még a tévelygés szintjét sem, de, ha csak a funda alapján kereskednénk, akkor kb. három év alatt összesen 1-2 pozit nyitnánk vagy zárnánk, mert a funda csak lomhán változik.)
A Jefferies elemzői felfelé módosították a következő évek esetében a
Richterre vonatkozó profitvárakozásaikat. Az EPS-várakozás 2020-ra 581
forint helyett 603 forint lett, 2021-re 687 forint helyett 744 forint,
2022-re pedig 737 forintról 858 forintra emelték meg a várakozásokat.
Emellett a Richter célárát 7 700 forintról 8 000 forintra emelték meg,
az ajánlás továbbra is vétel. A Jefferies új célára közel 15 százalékkal
magasabb a Richter mostani árfolyamához képest.
Az nincs (nem értek hozzá, bár ehhez se nagyon), de ezt feltettem a OTP Mol Richter Certifikát,részvény terápiás topicra: ----------- Hiába, a szomszéd kertje mindig zöldebb. :D Amíg nem végeztem el az összehasonlítást, az érzéseim alapján, ezt írtam Gyulának: "... (pl. hiába a nyereség RG-ben, december közepe óta az OTP nagyon megvert.). ..." Mégsem vert meg az OTP! :D Jó szolgálatot tesz még nekem a jövőben is ez a chart! https://invst.ly/pub8w ----------------
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.