Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Akkor viszont valóban az MSCI átsúlyozás érintheti Ricsit... Nem hinném, hogy mind az 5%-ot a MOL kapja meg. És ahogy itt a Portfólión fejtegették, az OTP masszív esésében ez benne lehetett, mert nem kis darabszámról van szó. Szóval ez lehetne lökés a Ricsinek. Csak azt nem értem, ha az OTP-nél ez ekkora esést okozott, akkor Ricsi-MOL párosnál miért nem látszott emelkedésben... Mondjuk 31-ig van idő az átsúlyozásra, szóval lehet az OTP-t is még csak a hírre adták, és még nem az alapkezelők.
Az odáig oké, hogy kapnak vállalti részvényeket. De ki fogja kezelni, nyilvántartani őket a dolgozók számára? Pláne az eladásuk költségeit ki fogja fizetni? A cég? Gondolom pár 100 dbos tételekről lehet szó dolgozónként.
"Tegnap MSCI átsúlyozásra került sor, és az OTP súlya változott az
MSCI Hungary indexben, mivel az MSCI információnk szerint 85-ről 80
százalékra csökkentette az OTP free float faktorát. Ez azért fontos
információ, mert sok külföldi alap az MSCI indexek alapján súlyoz, így
ők most vélhetően csökkentik az OTP-kitettségüket, ennek az első
felvonását láthattuk ma.
Bár az átsúlyozásra csak május 31-én kerül sor, sok
nagybefektető már most elkezdhette az OTP-pozíciói leépítését, ők
jellemzően nem várják meg az átsúlyozás napját, hamarabb lépnek, ezt
láthattuk más hazai nagypapíroknál is korábbi átsúlyozások alkalmával"
Ezek szerint Ricsi-MOL páros súlya nő az indexben?
Hát ez úgy nem ment ahogy illik. Nem jó emlékeim vannak az eféle gyertyákról, csak eladtam az alsókat. Felmerül bennem a kérdés, vajon elsőre közlik a ragyogó hírt? nem ez szokott a jellemző lenni. Bár annyira nem értek hozzá. Elegem lett kicsit, mol megtépázott. Lehet ez bármi, fingom sincs hogy most vissza verik e, de akkor az a kövi pár napban 1-2 kiderül szerintem. Ha megmarad akkor menni fog célárra.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.