Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
én reggel megpróbáltam suggalni nekije az irányt, mondtam is, hogy hoppá! - de csak ennyire futotta. reméljük 14 óra után még tovább kínlódja magát fölfelé.
"Citigroup: mennyivel csökkenhet a Richter profit?
2006.06.15 11:07
Frissítette Richter modelljét a Citigroup elemzője a társaság tegnapi közleményét követően. A szakértő az idei EPS várakozását 0.2, a 2007-eset 3.4, míg a 2008-asat 4.8%-kal csökkentette, ennek ellenére azonban továbbra is fenntartja 60,000 Ft-os célárfolyamát és vételi minősítését.
A Citigroup frissített EPS előrejelzése továbbra is jelentősen felülmúlja a portfolio.hu 2006 márciusi konszenzusát, ezen számokat is konzervatívnak tekinti azonban a szakértő, hiszen a július 1-én megvalósuló árcsökkentés hatására nem számol volumen növekedéssel, és visszafogottnak ítéli meg forint árfolyam alakulásra vonatkozó várakozását is.
Az elemző szerint a forint 1%-os gyengülése az euróval és a dollárral szemben a 2007-es üzemi eredményt 2.4, a nettó eredményt pedig 2%-kal növelheti. "
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.