Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
poreci 2010. 10. 23. 10:54
Előzmény: #10339  poreci
speciel nem örülök a cég SRV-jének.
Az árfolyamra majd én spekulálok, ők a pénzt ne spekulációra használják, hanem dolgozzanak vele, építsenek, újítsanak, vagy adják a politikusoknak kenőpénzként, hogy projektet nyerjenek el vele!
poreci 2010. 10. 23. 10:52
Előzmény: #10337  exmnbs1
Lehet, hogy igaz, ettől függetlenül egy nyilvános fórumon közreadott biztos info hírértéke akkora, mint hogy abból akarnék kereskedni, hogy reggel a hímvesszőm balra dőlt vagy jobbra. (Ha nem dől semerre, akkor nem kereskedni fogok!) :)
poreci 2010. 10. 23. 10:50
Előzmény: #10334  Törölt felhasználó
Már bocs de láttad az árfolyam grafikon alatt a forgalmat jelző kis vonalacskákat??

Szerinted milyen árfolyamon történt tegnap az a 6000 darabos egyben kötés??
És szerinted mikor volt a forgalom a legnagyobb, 8200 felett, vagy 7800 alatt...?

Milyen következtetést vontál le?

Simán kis forgalommal, pár ezer darab részvény koncentrált leöntésével le lehetett nyomni az árfolyamot 9500-ról 7400-ig... Ott meg gazdát cserélnek a pakkok.

Egy dolog kell hozzá, (de lehet, hogy még annyi sem), hogy a két nagy MNYPT aki benne van a papírban, hogy megbeszéljék , hogy 10-10k részvény beöntenek, és ne álljanak alá. A többit eldobálják majd a spekik maguktól.
Ja és még azt kellett megbeszélni, hogy mikor állnak alá, csak , hogy az összrészvénydarabszámuk ne változzon...
exmnbs1 2010. 10. 23. 10:48
Előzmény: #10336  Törölt felhasználó
"Üdv! Az Aegon volt az egyik eladó,ez biztos infó.Viszont a portfólió félrevezetett mindenkit.
joe13"
Panni topikból
Törölt felhasználó 2010. 10. 23. 10:27
Ehhez csak annyit fűznék, hogy tegnap 22:27 perckor kaptam a tájékoztatót a mnyp.-amtól.
Ebben értelmesen kifejtették azt, amit nem akartak (populista) pártunk, (demagóg) népünk, és (hazug) kormányunknak vitára bocsájtani a média nyílvánossága előtt.
szalatibi 2010. 10. 23. 10:14
Az lenne a legviccesebb, ha azt jelentenék az alapok, hogy átlépték a következő küszöböt- felfelé.
Törölt felhasználó 2010. 10. 23. 10:05
Előzmény: #10332  poreci
"...majd amikor az árf. több hnapos mélypontokra jut, akkor az MNYPT eladja a papírokat az anyabankjának, hogy az árfolyamemelkedsből majd a bank profitáljon, miközben szegény nyugdíjtagoknak majd bejelentik, hogy sajna pont az alján eladták a papírokat... "

többször is elolvastam a beírásodat.

Egy kérdésem volna, a fent kiemelt soraid alapján:

Amikorra az árfolyam mélypontra jutott, a MNYPT-nak a te logikád alapján nincs már több eladni való papírja. Mit is ad át akkor az anyabankjának?

Biztosan bennem a hiba, hogy ezt a részt nem értem.
Törölt felhasználó 2010. 10. 23. 09:31
Előzmény: #10318  treff
Ha a mai híreket hallgattátok, akkor leszűrtétek, hogy

- nem alapok adták
- kisspekik remegtek be, mivel kisforgalmú, dominó elv alapján kiütötték
- nem lesz további nagy esés, max. 7400 visszateszt?

ui: aki short-olta hülye, vagy merész (majdnem ua.), ilyen papírt short-olni életveszélyes.
Amúgy át lehet kötni határidősre, de ahhoz elég nagy mennyiség kell (lásd. társaság saját kontraktusai).
Általánosságban elmondható, hogy esés mindig akkor jön, amikor már senki nem számít rá.
poreci 2010. 10. 23. 07:25
Előzmény: #10311  Törölt felhasználó
Former kollega,

Egy hasznos tipp:
Ha a beírt szövegem eltűnt és nyomok egy backspace-t, akkor nekem az egész addig beírt szöveg visszajön.
Itt nyomsz egy mehet-et és máris megjelenik a szöveged!
Próbáld ki, nekem működik!

Más:
Szinte kizártnak tartom, hogy naked short +kisbüfi mentalitás lenne az esés oka.
Én egy másik oldalon már okt. 13-án megírtam, hogy ha az MNYPT-knek megtiltják azt, hogy lenyúlják az emberek pénzét (az egész MNYPT nem szól semmi másról, mint arról , hogy a világ egyik legprofitábilisabb , befektetést nem is igazán igénylő "befektetése" a nyugdíjbusiness profitja kinek a zsebébe menjen, magánbankokéba, vagy az államéba, illetve , az állam milyen statisztikákat tudjon produkálni), akkor az mnypt-ket meg fogják szüntetni és ez mindenképpen részvényeladásokkal fog járni.

(azt nem tudom, hogy ezen logikám mellett, miért nem adtam el egyből mindent?!)

De az, hogy gyakorlatilag az egész világ felfele megy (trendszerűen), miközben mi esünk az azt mondatja velem, hogy itt bizony egész BUX fronton a pénztárak eladási állnak, csak míg a bluechipeknél jelentős mennyiségű nemzetközi vevő lép a piacra (a globális emelkedés miatt), addig a kispapíroknál nincs meg ez a ballaszt. Gyakorlatilag az eddigi fő vásárlók adják most el 12 év alatt felépített pozicióikat, pánikszerűen -ismét csak bizonyítva számomra azt, hogy mennyire szarul kezelik a pénztárak az én nyugdíjamat!

Arról nem is beszélek, hogy elég sanszosnak tartom azt is, hogy az MNYPT-k döntötték be az árfolyamot, majd amikor az árf. több hnapos mélypontokra jut, akkor az MNYPT eladja a papírokat az anyabankjának, hogy az árfolyamemelkedsből majd a bank profitáljon, miközben szegény nyugdíjtagoknak majd bejelentik, hogy sajna pont az alján eladták a papírokat...

Nagyon meg lennék lepődve, ha ez nem így működne, mert valljuk be , ha én lennék Csányi és pénzhez akarnék jutni, akkor én is ezt csinálnám (ha ilyen erős a PSZÁF, amilyen).

Azt ne várd, hogy bármelyik alapkezelő bejelenti időben, hogy csökkent a részesedése, annyira nem fair játékosok ezek. Majd 3 hónap múlva jelentik be, aztán kifizetik a 100.000 forintos bírságot a PSZÁFnak.
Mert ugye, ha jeleznének a többi mnypt-nek, hogy ők elkezdték a kiszállást, akkor mindjárt informálnák a többi alapot arról, hogy ki az eladó, mennyi pakkja lehet még, hol lehet az árfolyam alja (ahol átjátszák a részvényeket saját maguknak).

Ezt a szívességet egyik konkurens sem adja meg a másiknak!

Szóval ez alapján nem naked short ügyletekről lehet szó, én ezt szinte kizártnak tartom.

Ronin_ 2010. 10. 23. 06:40
Előzmény: #10314  guruk
Vazze, én inkább arra cserélnék...
Hogyé adják?;-)
Törölt felhasználó 2010. 10. 23. 00:21
Előzmény: #10329  Törölt felhasználó
Én nem politizálok, csak megjegyeztem a dolgokat természetesen a másik oldal is megéri a pénzét (még talán jobban). Persze, hogy igazad van az magán nyugdíj pénztárak rosszul és költségesen működnek, és valóban tenni kell ellene valamit. (Sok "vízfejü" munkatársat tart el a rendszer.) De attól a tény az tény, a sorozatos átlépések miatt sajnos keletkezhet "zűrzavar", és mint írtam nem kis összegekről van szó.... Általánosan rendítheti meg a rendszer bizonytalansága az egész magyar tőkepiacot, és a folyamat sajnos nem pár napos lefolyásu lesz, az átrendeződéseknek idő kell.... Elvégre 12 év "pénzforgalmát" nehéz egy hónap alatt átstuktúrálni....A 2%-ot pedig arra értettem, vannak itt akik igen jól keresnek a mi "szenvedéseikből" és bizony őket a PSZÁF nem fogja megvizsgálni egy jó idejig még.....
Törölt felhasználó 2010. 10. 23. 00:10
Előzmény: #10327  Törölt felhasználó
Nem azon fog múlni az ár, hogy én milyen célárat adok meg..egyébként a véleményed politikai vetületével egyáltalán nem értek egyet, de tiszteletben tartom.

Én eddig azt nem értettem, hogy miért nem ugrált senki az ellen, hogy az állam adó módjára behajtott egy követelést,apparátust tartott fenn, majd ennek eredményét átutalta magánzsebekbe. S ezek a magánzsebek 12(!!) év alatt a normál állampapír-hozamot sem bírták produkálni,pedig volt ezen idő alatt egy pár válság és többévnyi sokszorozó bull is!..
Az én nagy nközi magánnyp-am a tőzsdei duplázós évben 8% állampapírpiaci hozam mellett 7% éves hozamot produkált...Na akkor miért nem ugrált itt senki, hogy "ellopják a pénzünket"?Ja, hogy nekik szabad?Vagy az orrunknál sem látunk tovább? Igazad van,művezető, én is ismerem a narancsbőrbe bújt szabadmadarakat --belülről látom őket --, de amíg a "nagy gondolkodó,ferenc atya" szabadlábon van és demokratát játszik, addig ezek mindíg kiscserkészek lesznek a szememben.
Tényleg hagyjuk a politikai szöveget, térjünk vissza a fundához.
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:55
Előzmény: #10326  Moony
Igen, a párhuzam kisérteties. Ez egy nagy small-cap eladóra utal, de továbbra is állítom, hogy ez az RFV esetén naked short, s nem nypi eladás. Az a gyanúm, hogy egy nagyobbacska külföldi hedge-fund repült rá a piacunkra.Az RFV esetén elég szórt volt az eladói oldal, a pánikban pedig ahogy hallottam a kicsik pánikoltak igazán...
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:54
Előzmény: #10325  Törölt felhasználó
Ebben teljesen igazad van tisztelt "former" kolléga, de mint írtam megváltozott a levegő "összetétele".... Te tudod a legjobban, hogy egy alapkezelőnél ha likvidálni kell az eszközöket, az nem úgy megy, hogy ez szimpatikus befektetés ezt megtartom, a másikat meg eladom mert abban már nincs annyi emelkedési potenciál....

Fontos dolog, hogy jelenleg nem tudjuk mikortól nyissák meg az átlépési lehetőséget, és a pénztártagok hány százaléka fog élni ezzel a lehetőséggel.... 2700 milliárd Ft-ról van szó, ami a BUX indexet is "hazavághatja"....A Nagy Fidesz elérte első célját, bizonytalanságot keltett... Hogy miért jó ez Nekik??? Egyszrű a válasz: 98% azt sem tudja, hogy mire és mikre szavaznak, csak teszik a dolgukat, amit mondanak, azt végrehajtják....Az a 2% viszont a sunyi banda, őrájuk kell figyelni és vigyázni - esélyünk sincs ellenük - hiszen ők a hatalom... Jelenleg az történik az országban amit Ők akarnak...Mégegyszer írom: most bizonytalanságot akarnak.... sajnos megkapták....

Ez jelenleg nem egy befektetőbarát környezet... Óvatosan "former" kolléga a célárakkal, tudod 2 éve megéltünk már itt elképzelhetetlen árfolyamot is.... Nem szeretném mégegyszer végülni......
Moony 2010. 10. 22. 23:39
Előzmény: #10325  Törölt felhasználó
Bár tudom, hogy az Rfvre vagy specializálódva, de mit szólsz a teljesen azonos rába és pannergy charthoz? Mert akkor ugyanaz a külföldi eladó lenne ott is? Ezt furcsállnám, de bármi meglehet.
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:29
Előzmény: #10321  Törölt felhasználó
Igen,ezeknek a lelki toprongyoknak is üzentem:volt, aki 9600-9700 között közel 20.000 darabot adott el, s vicces, hogy ezek oktatnak ki az átlagolás mibenlétéről...de ezek úgy is el fognak tűnni az első masszív emelkedés után...de a lényeg: ahogy utánakérdeztem, 1 nagy külföldi eladó van, nagyjából 8800-as átlaggal, 40k-nál járhat, s elég profin használja ki a bizonytalanságot.De a lényeg, hogy 90%-os bizonyossággal kijelenthető:nyp egy darabot sem adott...tegnap erre próbáltam utalni, de a mai 3-4000 darabos leszórással shortos barátunk árat csinált, a piszkos munkát pedig elvégezték a pánikoló kicsik-közepesek.Őket neveztem anno a "9500-as megvilágosodottak"-nak..Nem baj, hogy ők kikerültek a képből, de a bizonytalanság miatt én 8000-8900 közé várom rövid távon a papírt,nagy volatilitással, de fokozatosan leülő forgalommal....februárra továbbra is 12000-re várom a papírt, fundamentálisan nagyon erős növekedést, ezzel együtt új,váratlan bejelentéseket várok még az év végéig.....
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:28
Előzmény: #10323  Törölt felhasználó
Mondjuk akkor meg jogosan mondhatja Nekem bárki, hadjak fel a tőzsdével és sakkozzak, vagy rejtvényt fejtsek....
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:23
Előzmény: #10322  Törölt felhasználó
tisztelt "lxrose"!

Én személy szerint nem szeretem az izgalmakat, legalábbis az ilyeneket nem.....
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:13
Előzmény: #10321  Törölt felhasználó
Meg volnék lepõdve, ha nem használják ki a hangulatot még eladásra, de valószínüleg az ellenkezõjét is látni fogjuk egy darabig. Ha a cég az eddigi úton marad, igen nagy felrántásokat is láthatunk majd. Izgalmakban bõ idõszak jõn.
Törölt felhasználó 2010. 10. 22. 23:05
Előzmény: #10311  Törölt felhasználó
Üdv "player"!

Jelenleg az a baj, hogy kezdenek meginogni a befektetők - legalábbis akiket Én ismerek - valóban nem a társasággal van a baj, ezt szinte mindenki tudja aki a fórumot olvassa - a levegő összetétele változott meg....
Úgy látszik egyre jobban kell kapkodni a levegőt, és sokan még őrízünk emlékeket 2008 őszéről és 2009 tavaszáról...
Azért azt elmondhatjuk,hogy "besz" és társai kamugépek, csak most kialakult egy olyan szitu ami sajnos őket igazolja... Sajnos elképzelhető, hogy a nagy vevők akik 9K felett szálltak volna be a társaságba, most észlelve a helyzetet jóval lejebb teszik a vételi ajánlatot....És akiknek el kell adniuk, adják majd azokon a szinteken is... (Pluszként megjelennek majd a "vér" szagra a spekik is, ahogyan ez lenni szokott....) Remélhetőleg, nem lesz nagyon mély az a szint.... Mindegy, ezt is túl kell élnünk....

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek