Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 14:11
Előzmény: #1819  Törölt felhasználó
Most nincs stop-limitem a Rábára, viszont holnap csak du 2 után tudom figyelni az árakat, berakjak stopot ha netán délelőtt elszabadulna a pokol? Már így is elég nagy veszteségem van(9%) összességében.
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 14:04
Előzmény: #1817  Törölt felhasználó
Egyébként nem lenne nehéz beejteni 700 alá,itt aztán már kezdődne a pánik(stop aktiválások stb. 675-ig meg sem állna.)Pár napja ijesztően elfogytak a vevők a vételi oldalról,volt egy viszonylag nagy öntés 715-re,alatta meg szinte semmi vevő hosszú percekig.Ekkor pár ezer db-al simán 690 alá lehetett volna vinni,ehhez még intézményik sem kellettek volna.Ezzel csak azt akartam mondani,h nem nehéz megindítani a lavinát.
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 13:56
Előzmény: #1817  Törölt felhasználó
Én részben az Erste-célárfolyam hatására vettem, meg azért is mert névérték alatt van, és nem csődtömeg cégről van szó, plusz bízok egy forintgyengülésben, ami jól jönne a cégnek. Én nem emlékszem 800-ra az elmúlt 2 hétben. Azt tudom, hogy év elején 700 alól indult el, felment majdnem 900-ig, aztán szép lassan visszaesett. De azt nem tudom, hogy akkor minek a hatására emelkedett.
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 13:27
Előzmény: #1816  Törölt felhasználó
Kb. 1-1,5 hete jó áron el lehetett adni,(amikor bejelentették a hitel felvételt a Fejlesztési Bankkal,előtte nap meg az Erste közölt célárfolyamot,935)ut ána 2 nap alatt megküldték 800-ig,ekkor kellett volna eladnod,én is akkor adtam el.(bár nem 800-on,ezt nem gondoltam volna,h eddig meghúzzák,de abban biztos voltam,h 750 alatt vissza lehet venni.)Így is lett,de a visszavételt egyenlőre elhalasztottam meglátom,h hogyan alakulnak a dolgok.Most relatíve olcsó,750 alatt nehogy eladd!!Ha esetleg beesne(beejtenék) a közeljövőben(1 hónapon belül) 700 alá,az is az miatt lenne,h jól betudjanak vásárolni belőle.Ennek azért látom némi esélyét,de ez miatt nehogy eladd a jelenlegi szinten vagy netán alatta.
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 12:47
Előzmény: #1815  Törölt felhasználó
Szerinted eladjam és visszavegyem olcsóbban, vagy tartsam?
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 12:21
Előzmény: #1812  Törölt felhasználó
Év végéig sokat fog emelkedni a papír,ami engem nyugtalanít,h rohamasosan ketyeg az idő,viszonylag már nem sok idő van az a 1.negyedéves gyorsjelentésig...am i szerintem meglehetősen gyenguska lesz.És ha ez így lesz,700 alá is be fog nézni a papír.A másik dolog a dollár,ami inkább a 2.félévben fog szerintem magához térni.A jelentős forintgyengülés is kedvezőtlen lenne,mert az ált. negativ hangulat a Rába árfolyamát sem kímélné.Ezektől függetlenül a sok túlárazott papír mellett nem rossz vétel,de szerintem olcsóbban is hozzá lehet jutni hamarosan.
Törölt felhasználó 2005. 03. 20. 11:27
Előzmény: #1813  Törölt felhasználó
Nekem is van Rábám 760-ról és 730-ról.
Remélem egyszer csak elindul, végülis nem egy csődtömeg cég. Egy forintgyengülési hullám jól jöhet majd a cégnek.
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 20:22
Előzmény: #1812  Törölt felhasználó
Én most nem is a zárót figyelem.
A forgalom egyenletesen emelkedik....
És valaki igen is csipegeti kitartóan.
Elgondolk odik Béla, hogy a hétmásodik felében egy beesés után visszaszáll eme papírba.
Nagyon régóta van a Bollinger szalag alján.
És az 1600 nagyon érik.)
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 17:48
Előzmény: #1811  Törölt felhasználó
650! De szerintem nem esik le addig. Hétfőtől felfelé várom...715-720-on zárt (a 725 csak záróbeálMlítás) Hétfőn nyugszanak a kedélyek, és akár 730-on is zárhat :-))))
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 17:40
Előzmény: #1810  Törölt felhasználó
Úgygondolod, hogy a 700as fibopszihés szint eleshet? De akkor nagyon mélyre zuhanna.. Meg is nézem hol van alatta támasz...
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 17:27
Előzmény: #1809  Törölt felhasználó
Meglesz az alja.
Hogy hol azt nem tudom de, egy komolyabb letűzés segít a papírnak.
Forint be fog szakadni, nem tudja tovább tartani ezt az „erőt” .
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 14:30
Előzmény: #1808  Törölt felhasználó
Miért pont akkor? Akkor lesz a szülinapja? :-)
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 13:43
Előzmény: #1807  Törölt felhasználó
Valami azt súgja a Bélának hogy érdemes egy kisebb megbízással hétközepe körül vissza állni a vevö oldalra.
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 03. 19. 13:43
Előzmény: #1806  Törölt felhasználó
no nem megmondtam:))
P.lama m
Törölt felhasználó 2005. 03. 16. 19:42
Előzmény: #1805  bpmcwap
Én ezt a cikket jövő héten raktam volna be )
Ott már érdemes lesz komolyabban is csipegetni……….
Azért mit mondjak?
Ekkora mázlit, mint ami nekem van ))
p.lama
bpmcwap
bpmcwap 2005. 03. 16. 08:51
Rába: 100 millió forintos fejlesztés a móri gyárban
2005-03-16 07:17

Mór, (MTI) - Az Esztergomban készülő, új Suzuki Swiftek osztott, dönthető hátsó ülésvázának gyártására 100 millió forintból három állomásos, ötkarú ívhegesztő robotsort állítottak munkába a Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. móri gyárában - közölte az MTI-vel a gyár igazgatója.

Papp Zoltán elmondta: a Motoman márkájú robotsoron kizárólag az új Swifthez készítenek ülésvázakat. Az új terméknek számító, hegesztett szerkezetből a gyár igényeinek megfelelően az idén 80 ezer készül.
Az üzem árbevétele ebben az évben a technológiai fejlesztés eredményeként várhatóan egymilliárd forinttal nő és eléri a 7,1 milliárd forintot, aminek 55 százaléka a Suzuki gyárba történő beszállításból származik majd - tette hozzá az igazgató.
Az esztergomi gyárnak a kezdetektől szállít alkatrészeket, illetve üléshuzatokat az üzem. Az Ignis típushoz hatvanezer ülésváz készül az idén Móron, továbbá valamennyi Magyarországon gyártott Suzukihoz szállít üléshuzatokat az üzem - mondta el Papp Zoltán.
Az európai piacra pedig egyéb autóalkatrészeket, az olasz vasútnak pedig komplett másodosztályú üléseket készít a Rába móri gyára - mondta el Papp Zoltán.

(Ebroker)
Törölt felhasználó 2005. 03. 15. 21:58
Előzmény: #1803  Törölt felhasználó
És mit értesz középtávnak? Én december óta vagyok benne... Így jártam az Egis-el is: vettem 9400-on tavaly nyáron, azt elfogyott a türelmem, miután kijöttek a jó eredményel és mégsem indult be rögtön, aztán eladtam ugyanott! Most meg hol van.... Nyerhettem volna jó pár milliót.....
Törölt felhasználó 2005. 03. 15. 21:28
Előzmény: #1802  Törölt felhasználó
A könyvet én sem látom jobban, de a kereskedést érzem.
És az ekkora piaci vidámság mellet gyászos.
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 03. 15. 21:26
Előzmény: #1801  Törölt felhasználó
Nagyon adják……
És valakik lent akarják ezt.
Ekkora emelkedésben meg sem mozdulni??!!
Nem feladtam, csak következetes voltam lejárt az időnk a Rábára.
Van ilyen, ha most ragaszkodnék az elhatározás, ellenére később megbánnám.
Ha megindul ?(de a hozz megkell indulnia)
Akkor esetleg rövid időre eljátszogathatunk de a középtávú befektetés hat ideje lejárt .
Valóban reménysugarak vannak, sőt több is mint délibáb, de mi van ha tényleg döglött ez a ló?
Ennyi az egész.
Névérték alatt ez nem ráró ez csak gebe.
p.lama
Törölt felhasználó 2005. 03. 15. 20:54
Előzmény: #1800  Törölt felhasználó
Amúgy te milyen mélyen látod a könyvet, mert én csak 5-ig. :(

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek